Mitrandir Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Witam serdecznie. Po długich perturbacjach w temacie EC -135 LPR i chwili zmęczenia , postanowiłem sobie troszkę urozmaicić czas małym projektem relaksacyjnym Tak oto powstało to maleństwo Jest to moje pierwsze starcie z modelami całkowicie żywicznymi i z tematem blaszanym. (nauczyłem się kilku nowych brzydkich słów ) Więc efekt od samego początku, wcale nie był przesądzony Do tego jeszcze doszła zmiana sprzętu malującego, i parę innych... Zasadniczo model prosto z pudełka, poza paroma drobiazgami od siebie Życzę miłego oglądania, i zapraszam do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami. ... jeszcze kilka fotek z życia wziętych Mam nadzieje, że komuś się podobało. Zapraszam na inne swoje tematy, i pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Grzegorzu model zrobiony bardzo ładnie! biorąc pod uwagę jego wymiary to chyba nie ma się czego przyczepić, widać, że nowy aerograf dobrze Ci służy. Tylko następnym razem dobrze posprzątaj plan zdjęciowy z butelek jak bierzesz się za robienie zdjęć Gratuluję wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Bardzo ładny model! Gratulacje Zdjęcia też świetnie zrobiłęś- gdybym nie widział tego maleństwa przed złożeniem to bym się nie dał łatwo przekonać że to nie 1/48 tylko 1/72... Flaszka - ekstraklasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Przystojny kurdupel. Byłbyś tak miły i napisał, jakie są gabaryty modelu? W temacie dronów-wiatraków, polecam ILX-27 i w razie czego służę zdjęciami własnymi. Niestety, możliwa jest chyba tylko samoróbka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Ha! Byles pierwszy! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Niczego sobie model, jak rozumiem pierwszy zrobiony Infinity? Mam wrażenie, że chyba trochę za grubo położyłeś farbę na (nie wiem jak to się fachowo nazywa w przypadku helikopterów) obsadzie łopat wirnika. Trochę mi też brakuje jakiegoś cieniowania. No ale pierwsze koty za płoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Wszystko fajnie, tylko czemu szyb nie widać ? i czemu on taki szary jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Wszystko fajnie, tylko czemu szyb nie widać ? Zamalowane, bo tam ślepy pilot steruje. A poważnie: to jest dron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Wszystko fajnie, tylko czemu szyb nie widać ? Zamalowane, bo tam ślepy pilot steruje. A poważnie: to jest dron. Parsknąłem śmiechem jak to przeczytałem ,-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 Naprawdę fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 Jak zwykle....fajniutko wykonany model .....masz rękę do 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lutego 2015 Autor Share Napisano 1 Lutego 2015 Bardzo dziękuję za pochlebne opinie Przystojny kurdupel. Byłbyś tak miły i napisał, jakie są gabaryty modelu? W temacie dronów-wiatraków, polecam ILX-27 i w razie czego służę zdjęciami własnymi. Niestety, możliwa jest chyba tylko samoróbka :( MQ w modelu ma 14,7mm. co zaś się tyczy ILX-27, to widziałem go w Kielcach na targach ciekawy, ale chyba poczekam jak już nabierze ostatecznych kształtów Ha! Byles pierwszy! Gratulacje. Piotrze, strasznie mi przykro , ale miałem go już gotowego jak się dowiedziałem że też go robisz :( mam tylko nadzieję, że mój MQ-8C będzie dla Twojego godnym przeciwnikiem Niczego sobie model, jak rozumiem pierwszy zrobiony Infinity? Mam wrażenie, że chyba trochę za grubo położyłeś farbę na (nie wiem jak to się fachowo nazywa w przypadku helikopterów) obsadzie łopat wirnika. Trochę mi też brakuje jakiegoś cieniowania. No ale pierwsze koty za płoty. Tak Solo pierwsze koty za płoty... infinity się sprawuje świetnie To o czym mówisz to głowica wirnika ...niestety jest zrobiona jako wydruk 3D, niestety z tak kruchego materiału ze rozpada się w rękach :( (Tu uwaga dla sklejających) był cztery razy klejony i na szybko przed wczorajszym wyjazdem do Stell Will City malowany już na gotowym modelu. Poprawię jak położę vernish matowy, i go pociągnę washem :( Model jest cieniowany, ale bardzo subtelnie całą sprawę wolałem załatwić preshadingiem i i postshadingiem, a na żywo wygląda na prawdę zadowalająco Będziesz miał okazję na żywo zobaczyć z washem wolałem poczekać, jak mi już pokażesz co i jak Wszystko fajnie, tylko czemu szyb nie widać ? i czemu on taki szary jest? Sorry, taki mamy klimat a poza tym ten typ tak ma Jak zwykle....fajniutko wykonany model .....masz rękę do 1/72 Rzekłbym że nawet dwie i zaczynają sobie jakoś z tymi liliputami radzić Grunt to dogadać się z własnymi kończynami No dobra, wszyscy jesteście spostrzegawczy , a zauważyliście butelkę 0,33 coca coli jeszcze się nie zdarzyło żeby ktokolwiek ją zauważył sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Wszystko fajnie, tylko czemu szyb nie widać ? Zamalowane, bo tam ślepy pilot steruje. A poważnie: to jest dron. Parsknąłem śmiechem jak to przeczytałem ,-)))) Ups... to się troszkę wygłupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Ups... to się troszkę wygłupiłem Nie stresuj się ...połowa z nas nie wiedziała o co chodzi, a druga połowa do tej pory nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Spoko, ja się zorientowałem że takie coś istnieje z tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Spoko, ja się zorientowałem że takie coś istnieje z tydzień temu. Cóż nie każdy ma pier....ca na punkcie wiatraków , ale spoko Solo można się tego nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 Solo to tak w ramach edukacji Pierwszy z tego co wiem był RQ-8A i troszkę zmieniona wersja ...potem był MQ-8B ...a teraz MQ-8C dwa ostatnie wydała firma ATACK SQUADRON a jest też coś dla ciebie bo MQ-8 (drugi) wydali również w 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Solo to tak w ramach edukacji Pierwszy z tego co wiem był RQ-8A i troszkę zmieniona wersja ...potem był MQ-8B ...a teraz MQ-8C dwa ostatnie wydała firma ATACK SQUADRON a jest też coś dla ciebie bo MQ-8 (drugi) wydali również w 1/48 Czy tylko mi się wydaje że pierwsze wersje wyglądają jak latające łodzie podwodne? A co do modelu bardzo ładny gratuluje. PS: Faktycznie tam jest cola!! Aż bym się napił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 ...możesz spróbować ale weź jakąś pęsetę bo raczej nie poradzisz sobie z nakrętką Dzięki za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi