spiton Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 W modelarstwie chyba najbardziej lubię cięcie piłą i przerabianie. Malując zbiorniki dodatkowe do Shindena odrzutowego, jakby przypadkiem odpiłowałem przód od garbuska... i tak jakoś samo poszło ,-)) Czemu tak ? Szturmowiec z silnikiem gwiazdowy jest lepszy od wrażliwego silnika rzędowego ,-)) Nie mam jeszcze pojęcia w jakim malowaniu będzie. Sugestie mile widziane ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Jaki silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Pierścień jest zrobiony z dwóch pierścieni B-17. Zmieści się pod nim wszystko ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Nie mam jeszcze pojęcia w jakim malowaniu będzie. Sugestie mile widziane ,-)) Białogwardyjski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 B-17? Nie za bardzo odleciałeś? Ja bym proponował prototyp alter-hurry'ego z konkursu na przyszły samolot myśliwski dla RAF. Czyli Bristol Mercury VIII lub IX pewnie, i owiewka silnika z Gladiatora może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Zrób z silnikami rakietowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 B-17? Nie za bardzo odleciałeś? Ja bym proponował prototyp alter-hurry'ego z konkursu na przyszły samolot myśliwski dla RAF. Czyli Bristol Mercury VIII lub IX pewnie, i owiewka silnika z Gladiatora może? Silnik B-17 był b.podobny od stosowanych w ZSRR gwiazdowych silników Szwetsowa. Jakiś ślad do białogwardyjskiego produkowanego na Syberii Uragana Mk.IIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 przepraszam bardzo - ale chciałbym zapytać kolokwialnie - "co chciał powiedzieć poeta" - 'o co chodzi?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Pierścień jest zrobiony z dwóch pierścieni B-17. Zmieści się pod nim wszystko ,-)) A w temacie mojego pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Nie mam jeszcze pojęcia w jakim malowaniu będzie. Sugestie mile widziane ,-)) A może zrób Ruskiego? Z jakimś napisem typu "Śmierć faszystom" albo "Dar kołchozu w..."? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Myslałem o Ruskim, ale jako stary rusofob, a obecnie rosyjski agent trochę się mityguje. Rozważam tez Australie albo Finlandie ,-)) Gonzo. Ciebie nie zamierzam bajerować. Idea powstała błyskawicznie i jeszcze szybciej została zamieniona w czyn. Bardziej dopasowywałem dostępne w pudle osłony silnika niż zastanawiałem się nad porządnym "politycal fiction". Idea jest taka, ze Merlin to deficytowy towar, a "garbus" to gówno nie myśliwiec, i powstała idea zaopatrzenia go w jakiś dostępny silnik gwiazdowy i przerobienia na szturmowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 W scenariusz Ci się nie mieszam. Ciekawi mnie po prostu wybór silnika. A jak już się dowiemy, to zaciekawi mnie, czy się faktycznie zmieści, ale na długość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Na długość to luzik. Za tym pierścieniem będą jeszcze żaluzje. Rury wydechowe tez będą kozackie ,-)) Jak ja lubię takie przeszczepy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 . Rozważam tez Australie albo Finlandie ,-)). Fińczyki mieli fantazję i smykałkę do kombinowania. Znowu może być motor Szwetsowa. Zdobyczny. Chociaż mocy będzie trochę brakować. Jakbyś mu jeszcze dodał turbosprężarkę od B-17, to może by polatał. Tylko skąd ją wziąć w Finlandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 A to nie przeciąłeś go na ścianie ogniowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Grzesiu, szturmowikowi sprężarka na c.. potrzebna jest ,-)) Gonzo. To jest hobby boss. Grubośc ścianki 3 mm ,-))Uciąłem przed ścianą ogniową ,-)) Po to, żeby mieć na czym lepić green staffem ,-)) Ale luz. Stary Pitoń to zawodowy inżynier. Będzie dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Dobra, powiedz jaki silnik, jak już się zdecydujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 znalazłem takie cos : Podoba mi się ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Grzesiu, szturmowikowi sprężarka na c.. potrzebna jest ,-)) ! Świst, gwizd i moc. Samolot stałby się bardziej uniwersalny. P-38, czy P-47 też służyły jako szturmowce i turbiny im nie przeszkadzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Przeszkadzały. Nie na tyle jednak, żeby grzebać się w projektach i kontraktach dotyczących samolotu, który i tak przeszedł już do historii. Zresztą, to pozostawały samoloty wielozadaniowe i nikt nie chciał pozbawiać ich pierwotnej roli myśliwców wysokościowych. Ale w misjach szturmowych turbiny były tylko zbędnym balastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Obniżyłem grzbiet kadłuba. Dobra widoczność w szturmowcu to jednak moim zdaniem podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Zwrócono mi na bittcie uwagę, ze jak obniżę grzbiet to pogorszy się stateczność. I stad taka modyfikacja. Na razie wirtualna. Czterołopatowe śmigło jest dla tego, że obniżyłem oś śmigła(silnik gwiazdowy) I czterołopatowe śmigło o krótszych łopatach to jest rozwiązanie tego problemu ,-)) Edytowane 3 Lutego 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Ogonek chyba będzie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Zwrócono mi na spicie uwagę, ze jak obniżę grzbiet to pogorszy się stateczność. I stad taka modyfikacja. Na razie wirtualna.Czterołopatowe śmigło jest dla tego, że obniżyłem oś śmigła(silnik gwiazdowy) I czterołopatowe śmigło o krótszych łopatach to jest rozwiązanie tego problemu ,-)) Skoro osiągi nie są ważne, to może daj mu stałe podwozie, odpowiednio wyższe? Wejdzie wtedy fajna duża bomba na wyrzutniku. W środku ciężkości. Płetwa jest w stylu Hawkerów. Patrz na Tempesta, który właśnie taką płetwę dostał. Może ciut mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi