Seb Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Twoje ubytki zimmeritu wyglądają nienaturalnie, a sama pasta w wykonaniu Tamki to nieporozumienie. No ale w końcu to "SF". Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2015 No i klapsy na narzędzia do poprawy... na pierwszym zdjęciu , pierwszy klaps masz ok , następne masz źle poskładane (odwrotnie element który zamyka ) ot trzeba patrzeć a zdjęcia makro nie wybaczają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Pozwolę sobie zaproponować takie malowanko ... 506 Bat. Czołgów Ciężkich, rejon Arnhem, wrzesień '44 No nie bardzo.Nie tej maszyny.Inna wersja. Na grafice Tiger na pancerną osłonę komina powietrznego , inne osłony rur wydechowych brak siatki pod wieżą itd. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Pozwolę sobie zaproponować takie malowanko ... 506 Bat. Czołgów Ciężkich, rejon Arnhem, wrzesień '44 No nie bardzo.Nie tej maszyny.Inna wersja. Na grafice Tiger na pancerną osłonę komina powietrznego , inne osłony rur wydechowych brak siatki pod wieżą itd. Pozdrawiam Krzysztof E tam... malutkie przeróbeczki i łatwiejsze kamo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Twoje ubytki zimmeritu wyglądają nienaturalnie poprawiłem krawędzie szpachlą może teraz wygląda ciekawiej. Pozwolę sobie zaproponować takie malowanko 506 Bat. Czołgów Ciężkich, rejon Arnhem, wrzesień '44 Takie malowanie odpada bo chcę zrobić KT z numerem 313 a on miał trój barwne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Kwietnia 2015 Share Napisano 1 Kwietnia 2015 Możesz jeszcze kilka ciapek na goły metal dać. Pewno w niektórych miejscach przylegał lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Ciapki ze szpachli na "gołej blasze" dorobione, zastanawiam się czy nie za mało. Obecnie składam Friule ATL 22 i tu zacząłem się zastanawiać ponieważ nie mam podziału na prawą i lewą gąsienice jak to było np. w gąskach do Panzer IV. Czy te gąsienice były takie same na prawej i lewej stronie? O ile gąsienice do Panzer IV składały się przyjemnie to tutaj te drobne elementy mnie dobijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Ciekawy model i projekt do wykonania ale ja osobiście chyba bym mu fruili nie dawał. Co do podziału na strony to ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Gąsienice są takie same ale szpilki w oryginale już nie... na ogół Fruli właśnie rozdziela gąski na prawe i lewe bo powinny być z drucikiem od wewnątrz na zewnątrz imitacja szpilki, czasem się im worki mylą w pakowaniu i są np2 prawe lub 2 lewe, jak co to reklamacja... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 (edytowane) Żeby nie było, że temat umarł. W końcu znalazłem troszkę czasu na lepienie a raczej na malowanie. Niestety moje aero nie wytrzymało tak długiej przerwy od malowania i teraz pluje farbą więcej na spust i mój palec niż na model. Musiałem przerwać malowanie i teraz jestem na etapie poszukiwania nowego aero. [edit]Są również pozytywne strony awarii aerografu, w końcu ruszyłem z podstawką Aerograf rozłożyłem na czynniki pierwsze i wymoczyłem w acetonie następnie wyczyściłem wyciorem. Nic nie pomogło a nawet są większe przedmuchy. I teraz się zastanawiam czy kupić taki sam jak mam czyli Adler AD7790 czy może jednak zainwestować i kupić jakiś H&S (one mają samocentrującą się dyszę a w moim zawsze miałem z tym problem - jakość wykonania)[/edit] Edytowane 28 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Rozłóż całe areo i przeczyść porządnie. Może trzeba je troszkę "wymoczyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 W moim warsztacie szalone tempo, średnio jeden wpis na miesiąc. Aerograf kupiony już jakiś czas temu ten sam co wcześniej Adler. Kamo położone, sidolux i kalki (te ostatnie jeszcze do końca nie wyschły) mam nadzieję, że już dobrze siadły. Tak wiem że brakuje młotka ale zapodział się gdzieś podczas malowania. Nastały nowe czasy, nowy rząd... teraz mój synek będzie miał co miesiąc 500zł. żeby staremu kupić na imieniny jakiś modelik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Jak na S-F to daje radę. Nie rozumiem tylko tych błękitnych/jasnych plam na wieży i w miejscu bocznej płyty gdzie idą szekle? To ma być jakiś ubytek Zimmeritu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Nie rozumiem tylko tych błękitnych/jasnych plam na wieży i w miejscu bocznej płyty gdzie idą szekle?To ma być jakiś ubytek Zimmeritu?? Rzeczywiście na zdjeciach te "plamy" mają odcień niebieskawy ale w rzeczywistości jest to jasny szary z pod którego przebija minia. Tak to mają być ubytki zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Kolejne mizerne postępy, nałożyłem wasch po całości elementów bez zimmeritu i punktowo na śrubach, osprzęcie itp. Teraz zastanawiam się nad waschem na zimmmericie ale mam pewne obawy czy to aby na pewno dobry pomysł. Jak zwykle fotki wyszły kiepskie. [edit]Na pewno trzeba coś zrobić z tym zimmeritem strasznie się świeci tylko co?[/edit] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Witam, Na zimmerit połuż wash koniecznie. pomoże ci to zunifikować kolory i dodać głębi fakturze. Następnie koniecznie zabezpiecz całośc lakierem matowym lub jak ja zazwyczaj robię satynowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2015 Takie małe postępy w pracach, pokazuję, żeby ktoś sobie nie pomyślał, że temat umarł. Położyłem wasch na zimmericie, słabo go na zbliżeniach widać, w sumie to jeszcze takiego rzadkiego wascha to nigdy nie robiłem. Doszedłem do wniosku, że wolę go zrobić dwa razy niż raz a za mocny. Podłubałem trochę przy podstawce, większość elementów jeszcze nie przyklejona i nie ma brudzenia. Mam nadzieję, że uda mi się psiknąć podstawkę sido i zrobić zacieki w tym tygodniu. Na podłodze ma się jeszcze walać mnóstwo cegieł, gruzu betonowego i połamanych desek. Cały czas mam do zrobienia dach z blachy falistej. Kolega Greif podpowiedział mi jak mam to zrobić ale jak sobie pomyślę ile to roboty to mi się odechciewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 14 Lipca 2017 Autor Share Napisano 14 Lipca 2017 Upłynęło troszkę czasu, teraz wygląda to tak. Zdjęcia jakieś małe się wgrały, Picasa się trochę zmienił muszę od nowa dojść jak się ustawia rozmiar zdjęcia. Karabin na wieżowy gdzieś mi się zapodział przez te lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lipca 2017 Share Napisano 14 Lipca 2017 Zdjęcia jakieś małe się wgrały, Picasa się trochę zmienił muszę od nowa dojść jak się ustawia rozmiar zdjęcia. Na końcu linku zmień w293-h220-rw na w1024-h768-rw I masz takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 14 Lipca 2017 Hyh, ja na fonie nie mam nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi