Tremac Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Wygląda świetnie Praca blacharska imponująca. Czekam na malowanie i kibicuje dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Cycuś glancuś. Piękna koronkowa robótka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Marcin trzymam kciuki z malowanie. Świetnie ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooDoo Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 To i ja podejrzę dalszą relację bo sam się przymierzam do jakiejś "suczki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Witam. Dzięki za miłe słowa. Dziś udało się wygospodarować kilka godzin na rozłożenie warsztatu. I nareszcie mogę stwierdzić, że prace blacharskie dobiegły końca. Z prac budowlanych pozostało jeszcze dokleić lampę, klakson i klapę nad przedziałem transmisji. Dorobić trzeba jeszcze liny i trochę klamotów no i gąsienice ale to już w trakcie malowania. Jak coś jest do poprawy to pisać bo w najbliższych dniach suczka dostanie podkład i zaczynamy malowanie. Kilka fotek z dnia dzisiejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Piękna, piękna robota . Jeśli by coś poprawić, to może pocieniować rury wydechów?. Ale to tak tylko piszę, bez weryfikacji ze zdjęciami w realu . Obserwuję dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Świetnie że działasz. Jakimi farbami będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Dzięki Panowie. Krzysiek malunki mam zamiar wykonać tym zestawem. Wspominałem już o tym na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Panie, świetna robota z tymi blachami, aż za równo jak na pojazd zdjełany w ZSRS . Na pewno efekt współmierny do ilości czasu włożonego w dłubanie. Co to za seria Wargame? Czymś różni się od zwykłych farb AK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy ten zestaw czymś się różni od zwykłych farb AK. Podejrzewam, że to zwykły ...chłyt małketingowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy ten zestaw czymś się różni od zwykłych farb AK. Podejrzewam, że to zwykły ...chłyt małketingowy... Raczej wygoda dla kupującego. Można nabyć taki zestaw i bawić się w cieniowanie bez wertowania katalogu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Ten zestaw z tego co widac to 4/6 AK Russian green modulation set. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Marca 2016 Autor Share Napisano 2 Marca 2016 Model zagruntowany podkładem Tamiya z puszki. Teraz czas na malowanie zasadnicze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Dobrze wygląda, warto było tyle siedzieć nad blachami. Bardzo zmęczonego życiem go planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Zawsze myślałem że to taki pustak, ale tutaj cała kupa pierdółek powoduje urozmaicenie. Ciekawy jestem malowania zasadniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Witam, Bardzo zmęczonego życiem go planujesz? Myślę, że dla zasady zostanie trochę omłotkowany ale nie za bardzo. Malowanie rozpoczęte zobaczymy co wyjdzie Mam nadzieję, że nie będę musiał zmywać farb, jak to mi się już zdarzało. Na początku farbki AK nie bardzo chciały współpracować. Pierwsze podejście zakończyło się zapchaniem aerografu, dlatego pierwszy zbiorniczek farby wylądował w zlewie. Potem podszedłem do sprawy jak do Vallejo, czyli kropelka retardera i mieszanka 3 porcje farby i 2 porcje rozcieńczalnika, ciśnienie około 1,2 bara i jakoś poszło chociaż jak widać na zdjęciach odkurz jest spory. Z kolorem podstawowym już poszło lepiej. Położyłem dwie cienkie warstwy, Teraz czekam do jutra, aż porządnie wyschnie i lecimy dalej . Musze przyznać ze kolory od AK bardzo mi się podobają. A tak to wygląda na chwile obecną. Kolor Russian 4BO Shadow - AK1029 Kolor Russian 4BO Base - AK1031 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Kolorek bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Witam. Lecimy dalej. Malowanie prawie skończone. W następnej odsłonie mam zamiar położyć warstwę sido, kalki i kolejna warstwę sido. Potem obicia, zabawa olejami, łoszami i pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Świetnie pokolorowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 Dzięki Krzysiek. Działam dalej. Model dostał żółty olejny filtr bez sido. Następnie poszła warstwa sidoluxu kalki i kolejna warstwa na kalki. Po porządnym wyschnięciu na całość poszedł olejny wash burnt umbra i tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Witam. Mała aktualizacja. Polepiłem układ jezdny i położyłem na całość biedronkę jednak chyba za mocną ją powycierałem. Całość zabezpieczyłem warstwą sidokuxu. Teraz trudne zadanie poobijać go z umiarem nanieść tu i ówdzie trochę zacieków i usyfić pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Chyba rzeczywiście za mocno wytarłeś, nie widać zbytnio efektu jaki daje biedronka. Co do obijania to ja też z tym walczę teraz i tak jak Ty mam problem, żeby nie przesadzić ale ja lubię zmęczone życiem pojazdy więc pole do popisu jest ;) A Ty jak planujesz go zrobić, będzie raczej zadbany czy zmęczony frontowym życiem:?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Weź go jeszcze olejami potraktuj bo na razie to wygląda jak prosto po sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Spokojnie Panowie.Dostanie mat i wszystko będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Markuz, robisz cacko, to już od dawna widać . Powiem szczerze, że dobrze zrobione modele na tym etapie bardzo mi się podobają, aż żal coś z nimi dalej robić. Z drugiej strony jednak, jest ciekawość, jak kolejne zabiegi wpłyną na model. W tym przypadku, jestem pewien, że dasz jeszcze ognia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi