karambolis8 Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 "Właśnie" tzn kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 I którą wersję bo trochę tego było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Linie rzeczywiście mało subtelne, ale i tak mi się podoba. Solo wyżej zupełnie pominął aspekt poprawności merytorycznej (a opracowywano go prawie że publicznie, przy stałej szerokiej konsultacji braci modelarskiej i speców od rusków) i składalności (kilka relacji aktualnie dostępnych w netach) - a w tych aspektach model jest zdecydowanie na plus. Po mega rozczarowaniu MiGami-29 GWH, ten modelik naprawdę przypadł mi do gustu. 8/10 Pominąłem także ponoć kapitalne spasowanie (Mike na BritModellerze właśnie robi ten model i nie może się go pod tym względem nachwalić) części. Ja ze swej strony do grona minusów muszę jeszcze dołożyć naprawę złe kalkomanie. AMK dał ogromny arkusz kilkuset (!) napisów eksploatacyjnych, ale ich jakość wydruku jest gorsza niż z reguły marnych kalkomanii Hobby Bossa. Ot, takie robaczki nieczytelne i nieostre. Kalkomanie oznaczeń/malowań za to całkiem niezłe. Rozczarował mnie trochę ten model (nie aż tak jakby wynikało z mojego poprzedniego posta), bo spodziewałem się finezji wykończenia na poziomie F-16 Tamki czy najlepszych modeli Hasegawy, tymczasem pod tym względem dostałem po prostu model dobry, może nawet bardzo dobry. No i trochę ostudziło to moje oczekiwania względem nadchodzącego F-14 tej firmy, bo zapewne jego jakość nie będzie lepsza niż tego MiGa. Całe szczęście że mam sporo kalkomanii do tej maszyny, to przynajmniej z tym nie będzie problemu. A tak w ogóle to mam wrażenie że mocno przesadzam z tym rozczarowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Model jest na poziomie ichniego Delfina (mam tylko te dwa modele AMK) i tego mniej więcej się spodziewałem. Nie jest źle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Może i tak, ale po tym całym hype jaki szalał na ARC i Britmodellerze, to spodziewałem się co najmniej poziomu F-16 Tamki albo F-15C GWH. Stąd rozczarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Wczoraj o tym był post na jednej z grup na FB: No faktycznie byl, bo nie istnieje teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Poskładałem sobie wczoraj migaczową na sucho i wszystko się elegancko trzyma bez żadnych taśm; tak ma tylko Tamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2015 To rób warsztat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Trampek wypuścił szturmową wersję dwudziestego-trzeciego. Niespecjalnie nowość, bo pół roku temu, ale mnie cieszy takie info http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=1538&l=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Teraz poszukaj w sieci, jak z prostego nosa zrobili obły itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Ja wiem, jak to Trumpeter. Radość, sp. z o. o. Nos żywiczny pewnie ktoś wypuści. Mam nadzieję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 No i Su-33 Kinetica już w sklepach - 70$ z przesyłką w Luckymodel, w Polsce pewnie ok 350zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 70 dolarów o ile chcesz na model czekać kilka miesięcy. Normalny transport to da łącznie ok. 75 dolarów, czyli mniej więcej 320 zł przy płaceniu kartą albo PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Fakt, to jest opcja z drogą lądową, w praktyce czeka się około miesiąca, niby 5$ przy tej cenie nie różnica, ale bardziej interesuje mnie cena krajowa, wolę popierać lokalnych dealerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Tak na marginesie: na fotkach z 2015 r. MiG-31BM 93 ma pod kabiną gwiazdki (w zestawie kalek AMK też są, choć nie ma ich w instrukcji). To są oznaczenia misji bojowych? Jeśli tak, czy ktoś wie, gdzie ruskie tym letadłem wojowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Nie ten dział, post do skasowania, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 To są oznaczenia misji bojowych? Jeśli tak, czy ktoś wie, gdzie ruskie tym letadłem wojowali? Na MiG-29 z Malborka też masz oznaczenia strzelań a wojny żadnej nie było Pewnie oznaczenia strzelań ćwiczebnych gdzieś na poligonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 Gdzie? Gdzie? Gdzie? Bo mam mocne postanowienie nie kupowania w 2016, więc może się wyrobię w tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 To są oznaczenia misji bojowych? Jeśli tak, czy ktoś wie, gdzie ruskie tym letadłem wojowali? Na MiG-29 z Malborka też masz oznaczenia strzelań a wojny żadnej nie było Pewnie oznaczenia strzelań ćwiczebnych gdzieś na poligonach. Myślisz? Na żadnym innym takich gwiazdek nie widziałem. Z kolei na paru Su-24M takie gwiazdki są i są tłumaczone (Y. Gordon) jako oznaczenia misji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 Fajnie chłopaki się cenią: model z transportem jakieś 330 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 Tak czy inaczej bardzo drogi zestaw. Miałem na niego chrapkę, ale za takie pieniądze to nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 To są oznaczenia misji bojowych? Jeśli tak, czy ktoś wie, gdzie ruskie tym letadłem wojowali? Na MiG-29 z Malborka też masz oznaczenia strzelań a wojny żadnej nie było Pewnie oznaczenia strzelań ćwiczebnych gdzieś na poligonach. Myślisz? Na żadnym innym takich gwiazdek nie widziałem. Z kolei na paru Su-24M takie gwiazdki są i są tłumaczone (Y. Gordon) jako oznaczenia misji. Tylko gdzie i do kogo mieli by strzelać z MiG-31? Czeczenia nie, Gruzja nie, Ukraina nie, Syria nie. Su-24 to im dla odmiany bomby rzuca na lewo i prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 Te gwiazdki oznaczają podobno (koleś od Begemota na arc) cele zniszczone podczas ćwiczeń - byłeś bardzo blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Dobry inboksik Kinetic'owego Su-33. http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=289607 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaczek Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Mam ten model w swoich rekach i czegoś podobnego nie widziałem od początku styczności z modelarstwem plastykowym.To jest MODEL ponad inne modele.Dziękuję zespołowi Aviation Art/szkoda że już nie istnieje/ za tak wspaniale wykonany model. :szok !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi