tenzan Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Korzystając z wolnej chwili zamieszczam jeszcze jedną galerię. Myśliwiec US Navy F4F-4 Wildcat, firmy Hobby Boss. Samej konstrukcji chyba nie trzeba przedstawiać. Co do modelu, sklejał się dosyć dobrze, ale były problemy z pasowaniem kokpit-kadłub. Do tego model jest nitowany przez producenta, ale nity powinny być wypukłe. Na plus zestawu zaliczam dobrą detalizację kokpitu, silnika, jak i komory podwozia, a także miłe w obsłudze kalkomanie. Kokpit ubogaciłem zestawem Eduarda. Malowanie - farby Pactra, ale model popełniłem dosyć dawno temu, to nie pamiętam ich numerów. Potem lekki wash, no i ślady eksploatacji jak i okopcenia wykonane za pomoca Tamiya Weatherine Master. Model przedstawia samolot stacjonujący na Henderson Field, Guadalcanal 1942, pilotowany przez kpt. Mariana E. Carla. Zapraszam do oglądania i komentarzy, acz tradycyjnie - fotki takie sobie Cytuj
Moses Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Myśliwiec US Navy F4F-4 Wildcat, (...) Model przedstawia samolot stacjonujący na Henderson Field, Guadalcanal 1942, pilotowany przez kpt. Mariana E. Carla. A się czepnę W tym wypadku myśliwiec jest z dywizjony VMF-222 USMC ;) A co do samego modelu, bardzo miły w odbiorze, sam go jakiś czas temu popełniłem. Nitowanie mimo że wgłębne, bardzo poprawia odbiór modelu. Cytuj
kalisz76 Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Super Ci wyszedł - też go kiedyś robiłem. Cytuj
cooper69 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Oglądając Twoją kolekcję przypomina mi się moja modelarska młodość (lata 80-te) kiedy po zakupieniu pierwszego Zero Hasegawy zacząłem robić japońce i amerykańce z Pacyfiku. Z braku modeli (straszne słabo dostępne ze względu na przywożenie w walizkach) i kasy (mega drogie) zakończyłem na 3 modelach Zero i Wildcacie wraz Helcatem. Chciałem kupić jeszcze Aichi Val ale nie było mi dane... Dzięki za deja vu. Z przyjemnością się przyglądam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi