makinen Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie będę powielał wpisu Kubisza- warsztat jest wspólny, ale...osobny- dla przejrzystości oglądających . Założenia mamy podobne, choć jak znam Kubisza, to przebije mnie jakościowo - baza: Academy (13415) M1151 Enhanced Capacity Armament Carrier, - koła: DEF Model (DW35032) US HMMWV MT/V Wheel Set Sagged, - obniżenie zawieszenia: D Corporation humvee Suspension Re-modify SET 13415 - fotele: z modelu Bronco (CB35316) M1114 Up- Armoured Vehicle with CROWS II - waloryzacja: Legend (LF1227) M1151 Detailing SET - trał SPARK: Legend (LF1246) SPARK Mine Roller For Humvee, - CROWS II, maska, podstawa obrotnicy i przedni grill : z modelu Bronco (CB35136) M1114 Up-Armoured Vehicle w/XM153 CROWS II, - anteny radiowe: Voyager (PEA252) Modern US VHF/UHF High Power Broadband Vehicle Antennas, oraz opcjonalnie Voyager (PEA260) HMMWV ECM antena SET - Rhino i antena Duke starego typu: z modelu Bronco (CB35092) M1114 Up-armored HA (Heavy) Tactical Vehicle, - radio AN/VRC-110 i skrzynka Duke: z zestawu Pro Art Models (PAU-35055) US MRAP Radio set, - tobołki: Legend - reflektory-szperacze: Bronco (AB3570) LED Search Light Set - opancerzenie spodu: tomcat28. - załoganci: Legend (LF0129) US Vehicle CREW SET Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Założenia mamy podobne, choć jak znam Kubisza, to przebije mnie jakościowo Jeszcze nie zaczęliśmy, a Ty już wywierasz presję Nie spiesz się za bardzo, żebym nadążył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Ja to kompletnie nie mam pojęcia co będziesz robił (Hamvee oczywiście), ale zestaw dodatków jest naprawdę imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Trochę podgoniłem. Prawie poskładane podwozie, wklejona tylna klapa, wewnętrzne elementy fototrawione bagażnika, klimatyzotory wewnątrz tylnych nadkoli. Całość poskładana na sucho. Chyba ta wersja obniżonego podwozia wygląda jeszcze lepiej, niż ta uzyta przez Kubisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 wewnętrzne elementy fototrawione bagażnika, Ni cholery nie mogę się ich dopatrzyć. Nie żebym się czepiał, tylko byłem ciekawy jak one się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Piecu- listwy z nitami na bokach, które właśnie wywaliłem wklejając panele wnętrza nadkoli. Druga rzecz, to panel na klapie bagażnika, tej dolnej. Na zdjęciach tego rzeczywiście nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Zmieniłem wnętrze nadkoli- wkleiłem panele zamiast listw. Zmontowalem cały stoli BFT wraz z radiem. Fajna robota z blaszkami, z których nic nie będzie widać. Teraz czas na okablowanie, szpeje w środku i zakurzenie. Całość po złożeniu na sucho i wsadzeniu załogantów będę sobie powoli dłubał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 To urok wnętrz - jedynie na fotach pamiątka zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Wygrzebane z głebokich czeluści... A tu taka sytuacja... Finalnie stanie chyba na innej podstawce, bo na SPARK nie mam chyba weny. Zobaczy się jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Panie... Piękny. Może i ja się w końcu wezmę za jakiegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Może jestem ignorantem ale czemu prawa przednia felga jest czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 Może jestem ignorantem ale czemu prawa przednia felga jest czarna? M1151 standardowo jeździły na felgach czarnych z racji czarnej ramy podwozia. Zdarzały się egzemplarze wyposażone w fegi w kolorze piaskowym. W tym przypadku mamy mix, jako "zapas". W kwestii wymienności elementów- pisakowy pojazd z maską w kamuflaż NATO. Podobnie z kratkami klimatyzatorów- czarne, lub piaskowe. piaskowe felgi czarne felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Rozumiem, czyli efekt zamierzony. Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Kubisz mnie zmotywował... Dołożyłem antenę BFT, czyli to: oraz kable wyrzutników granatów dymnych LVOSS Trał bez fartuchów i okablowania, ale wzbogacony o Rhino i 4 szperacze z Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 eeeee full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngtiger1 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Now, that is a bada$$ looking Hmmwv. You rendition of the 1:1 is looking very nice. I like how the pin wash came out Mike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Sytuacja ma się tak: fartuchu obśrubkowane w lakierni Całość pomalowana czeka na sido, wash i kable. Teraz widzę, że na każdym wózku brakuje mi po 4 śruby. Dorabiam niezwłocznie. Nadal nie wiem, jakiego koloru sa tabliczki znamionowe? W kolorze trału? Aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Września 2016 Autor Share Napisano 6 Września 2016 Szperacze przemalowane na zielono. Pomalowana całość, po washu i dodaniu kabelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Pikne Panie to maleństwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Podstawka dotarła, czekam na resztę asortymentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Czy ja go dobrze kojarzę z Armoramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Czy ja go dobrze kojarzę z Armoramy? Tak Panie Jacku Placku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Czy ja go dobrze kojarzę z Armoramy? Tak Panie Jacku Placku He, he... I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Na chwilę obecną sytuacja wygląda tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Wspinasz się ostatnio na wyżyny modelarskie. Zapowiada się kolejny świetny finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi