TankRed1070 Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Kolejny odcinek dla zmęczonych II Wojną ;) BMP-1U 'Skhval' Tym razem połączenie części z ACE i S Model. Trochę dłubaniny trzeba było dołożyć. No i wyrzeźbić przestrzenie między zębami gąsienic. Na końcu kilka zdjęć z warsztatu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Wieżę skąd masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Wieżę skąd masz? Jak w tytule: wieża to ACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 O. Nawet nie wiedziałem, że ktoś robi Szkwała. Dzięks. Dało się to poskładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Robi wrażenie. Malowanie wygląda super, nawet niektóre 35-ki nie mają tak starannie wymalowanego kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 W końcu jest. Widziałem model już kilka dni temu na FB i się go nie mogłem doczekać na forum. Super praca. Powiedz proszę parę słów na temat waloryzacji zawieszenia od S-modelu, Tobie wyszło rewelacyjnie. Figuranty jak w poprzedniej pracy kombinowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 bardzo fajny detal i super pierwsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Dziękuje wszystkim za komentarze i ciesze się ze model się podoba. Wieża z ACE jak najbardziej składalna, znacznie lepsza niz BMP w ich wydaniu. Pragne podkreslic, ze termin "znacznie lepsza" został użyty relatywnie. Samoskładalna to ona nie jest. Samoskładalny jest za to S-model ale jako samoskładalny ma też swoje ograniczenia - trochę detali warto dorobić by uzyskac wartościowy model redukcyjny. Waloryzacja zawieszenia: odciąłem górę gąsienicy dla lepszego dostępu a całośc prac przeprowadziłem frezami i miniwiertarką. Po skończonej operacji góra powędrowała na swoje miejece. W sumie ok. godziny roboty na komplet zawieszenia. Warto ten czas poświęcić bo zawieszenie prezentuje się o niebo lepiej. Pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 dzięki za podpowiedz w sprawie gąsienicy. S-model ma fajne jakościowo modele pomimo że składają się z kilku elementów. Jednak bolączką tych zestawów są gąsienice. No nic popróbujemy, zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Gąsienice faktyczne nie są najlepsze ale to pokłasie przyjetej technologii i założenia ze model ma byc prosty w składaniu. Inne rozwiazanie producent przyjął w Sheridianie i ZTZ99. Ten ostatni to już jest prawie "normalny" zestaw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 wiem mam T-35 i gąsienice bardzo dobrze się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Rewelacyjne malowanie. Robi również wrażenie praca włożona w zdetalowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Bardzo ładnie wykonany model, figuranci również. Ten sympatyczny cywil z rękami za głową ze zdjęć warsztatowych mnię zaintreresował- napisz proszę, z jakiegoż zestawu pochodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Bardzo ładnie wykonany model, figuranci również.Ten sympatyczny cywil z rękami za głową ze zdjęć warsztatowych mnię zaintreresował- napisz proszę, z jakiegoż zestawu pochodzi... Dzięki Ludzik z rękami na głowie pochodzi z zestawu Cesar-a (IDF) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Wyszło świetnie i po raz kolejny udowadnia jaka wdzięczna jest skala 1:72 Brawo No tylko nie wiem czemu zamiast nazwy Szkwał użyłeś koszmarka językowego i to w dwóch odmianach, w temacie: "Skhval", na podstawce: "Shkval" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Dzięki za odpowiedź, ja również pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2015 Wyszło świetnie i po raz kolejny udowadnia jaka wdzięczna jest skala 1:72 Brawo No tylko nie wiem czemu zamiast nazwy Szkwał użyłeś koszmarka językowego i to w dwóch odmianach, w temacie: "Skhval", na podstawce: "Shkval" Cześć, Dzięki i cieszę się że się podoba W kwestii pisowni: "Szkwał" napisałbym gdyby to był pojazd rodzimej produkcji. Cyrylicy nie używam, zresztą różnie może się zachowywać na różnych przeglądarkach i komputerach czytelników. Użyłem transliteracji proponowanej przez producenta zestawu. Przy okazji zrobiłem literówkę w tytule wątku. Za wychwycenie błędu bardzo Ci dziękuję !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 U nas używać się powinno oryginalnej transliteracji, czyli "Szkwał", "Kałasznikow", "Iljuszyn" itp. Nie ma potrzeby mnożenia bytów ponad miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Bardzo fajna praca. Gratuluję. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi