koksik750 Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Nie wiedziałem o tym "lakierze" - faktycznie cena odstrasza - ale czy to sie naprawdę sprawdza? Za taka cene to musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 A po alcladzie nie można elementu zalakierować żeby się do rąk nie kleił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Jak nałożysz na alclad lakier to z chromu zrobi ci sie szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Jak nałożysz na alclad lakier to z chromu zrobi ci sie szary Nie zrobi się szary jeżeli pryśniesz oryginalnym lakierem alclada, co wiecej czści będą zabezpieczone przed ścieraniem a efekt chromu będzie o wiele lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Koledzy. Nie rozumiem czemu koledze mieszacie. Po nałożeniu chromu alclada trzeba zabezpieczyć go lakierem bezbarwnym. Ja np stosuje lakier bezbarwny połysk MM. Czemu?? Ponieważ chrom ten w wyniku dotykania potrafi się wycierać !! Dlatego należy go wręcz pokryć przymusowo lakierem i w ten sposób zabezpieczyć go przed wycieraniem. I nie bedzię się chrom ściemniał jak pokryjesz go lakierem. Chrom może się zrobić szary i do kitu jak nałożysz go za dużo. Pamiętaj. podkład ma być gloss. może to być kolor czarny gloss lub nawet lakier bezbarwny. Obojętnie, ale musi być GLOSS. Potem DWIE CIENKIE (dosłownie) warstwy chromu. Jak wyschnie delikatnie zdejmij frotą pyłek który się nałożył w czasie malowania. Potem spokojnie połóż lakier bezbarwny w celu zabezpieczenia. Ja tak robię i jest oki Pozdrawiam Podoba mi się twoja robota !! JEST EKSTRA !! Czekam na efekt końcowy SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Dymuzyn79 - przetestuje ten twój sposób. Zobaczymy czy jest tak jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2007 Dzięki wam wszystkim panowie, za rady. Powiem szczerze, że boję się troszkę, no ale jak mówicie, że dzieje się z tym tak, że schodzi lakier to lepiej prysnąć bezbarwnym. A czyli musi to być lakier MM, czyli nie akrylowy. Ps. Cieszę się, że podoba wam się moja praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 No witam Ja stosuje lakier bezbarwny MM, nie stosowałem lakieru w sprayu akrylowego. Trudno jest mi ocenić jaki będzie efekt. Na stronie alclada nic nie wspomnieli o zakazie używania lakieru akrylowego. Kolego radził bym zrobić sobie próbę na jakimś skrawku tworzywa i się przekonał jaki będzie efekt. Ja tak robiłem kilka razy zanim nauczyłem się kłaść chrom. Lepiej popróbować niż coś popsuć. SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2007 Dzięki wielkie Domuzyn oraz reszcie kolegów. A dzisiaj był debiut w chromowaniu. Oto pierwsza warstwa. I co gorsze, na zbiorniku jest pył, którego gołym okiem niewidać, a na zdjęciu jest. Niewiem jak go usunąć, próbowałem chusteczką chigieniczną, ale rysuje powierzchnię. I atrapa chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 A jakim ciśnieniem malowałeś? Z tego co wiem to Alclad serdecznie nas prosi o ciśnienie 1,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2007 Nie mam pojęcia, jakie było ciśnienie. Nie mam żadnego wskaźnika. Zbiornik wyrównawczy, mam zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Jest fajne. Ale jeżeli przesadziłeś z ciśnieniem to lipa.Manometr do 3bar-ów kupisz w dobrych sklepach np:Castorama. albo wyspecjalizowanych chodzi mi o sklepy z urządzeniami pneumatycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2007 Jest fajne. Ale jeżeli przesadziłeś z ciśnieniem to lipa.Manometr do 3bar-ów kupisz w dobrych sklepach np:Castorama. albo wyspecjalizowanych chodzi mi o sklepy z urządzeniami pneumatycznymi. Dzięki wielkie, postaram się nabyć taki manometr. A czy gwinty w nich są uniwersalne, czy jest jakiś wymiar? Nie znam się na składaniu, urządzeń pneumatycznych i niewiem. I jeszcze jedno, czy to usprawnia pracę z aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Co do gwintów to tez się nie znam.A co do pracy to będziesz wiedział jakie jest ciśnienie w zbiorniku i dzięki temu będziesz wiedział z jakim ciśnieniem malujesz.Tylko powiedz że ma być do urządzenia pneumatycznego bo mogą ci dać do wskazywania ciśnienia wody w C.O , a to już inaczej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Hehehehe właśnie dziś składałem w OBI sprzęt do malowania, złączki uniwersalne to 1/4 cala, złączki najlepiej i najprościej zakupić uniwersalne, np tak mam montowany odwadniacz pod kompresorem, na szybko złączkę. Poszukaj coś w sklepie poproś sprzedawce a wszystko doradzi, dziś właśnie doedukowałem się w sprawie tych wszystkich magicznych złączek, powodzenia, a atrapa wygląda świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2007 Dzięki wielkie za pomoc, oraz cieszę się żp podoba Ci się a trapa fliper_nx. Nie wiem czy w Żywcu jest jakiś sklep, z elementami pneumatycznymi. Będę się musiał porozglądać. EDIT: A ciekawe czy, z pompki samochodowej, pasował by taki manometr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 fajnie ci idzie::)Modelik będzie ładniejszy od mojego:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2007 Kozi, no co ty. To jest, moja pierwsza ciężarówka. Twój model, też napewno będzie super. Rano wkleiłem w model kratkę, we wlocie powietrza. Klej to wikol, po wyschnięciu będzie bezbarwny. PS. Wczoraj, dowiedziałem się, że dostawa sprayów do sklepu, będzie dopiero 4 stycznia. Tak więc malowanie się trodzkę opóźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2007 Witam. Dzisiaj udało mi się jeszcze zrobić, kilka rzeczy. A mianowicie: posklejać do końca dzwig. Pierwsze rozwiązanie Drugie rozwiązanie Pomalowałem i dokleiłem uchwuty drzwi Pomalowałem w końcu chłodnicę Trysnąłem drugą warstwę chromu na zbiorniki paliwa oraz atrapę. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 A co to na dole grilla? widać jakby farba popękała albo cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Manometr od pompki samochodowej powinien sie nadać, tylko zobacz od ilu jest skala musi być co najmniej do 3bar-ów.A to na dole grila to pewno od jakichś ścisków lub coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 mam pytanie jak przymierzałes boczki do drzwi ,to wnetrze weszło ci bez problemu?? bo ja sie mecze i mnie juz %$^$ wzieła. Musialem wyciac uchyty z nich i podłoge lekko aby to weszło do srodka przy czym lakier mi odprysnoł:/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2007 To na dole grila, to nie farba, tylko w plastiku są takie wyżłobienia. Co do manometru, to mam pytanie, gdzie się go wkręca? Kozi jeszcze razem boków i podłogi nie przymierzałem. Już za niedługo, nan zamiar to skleić, to odpowiem Ci na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 juz sobie poradziłem:). Troche problemów mialem , ale jestem ciekaw jak u ciebie to będzie wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 JAk byś dał zdjęcie kompresora to bym co podpowiedział ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi