Super Moderator jawkers Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2007 Witam. Dzisiaj skleiłem silnik z chłodnicą oraz dokleiłem, te elementy do ramy. Wkleiłem też wnętrze. Kozi wnętrze nie chciało mi wejść, ponieważ blokował je uchwyt w drzwiach. Po mocniejszym naciśnięciu na spód, weszło wszystko na swoje miejsce i leży jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 ja je wyciełem takze tez juz u mnie ok. Ehm a szyby czemu nie wkleiłes? Co do spasowania kabiny z maską o zgrozo:/ Szajs jak cholera!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2007 Szyb nie wkleiłem jeszcze, ponieważ będę jeszcze robił z kabiną i mogę je przez przypadek porysować. Ale włożyć to wnętrze do środka, to graniczyło z cudem, w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 hehehe, będziesz potrzebował drugiego cudu aby równo ustawic kabine z maską. Mi sie tak prawie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2007 I tego właśnie, się obawiam. No ale będę kombinował, jak zrobić, aby zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 (edytowane) aktualnie tak mój WS wygląda, przepraszam za jakośc fotki. Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2007 Bardzo fajnie Ci wychodzi ten model. Koła i bak malowałeś, czy to orginalny chrom? A masz już do niego, jakąś przyczepę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Bardzo fajnie Ci wychodzi ten model.Koła i bak malowałeś, czy to orginalny chrom? A masz już do niego, jakąś przyczepę? A wiec tak kola są to orginalny chrom, natomiast z baków usunołem go i okleilem folią samoprzylepną. Natomiast co do naczepy to zamierzam zrobic b-double albo cysterne podpiąc jak zdobęde. Kolega JarekS robi taką co mie interesuje:) na bliźniakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2007 Witam. Dzisiaj pomalowałem podkładem kilka elementów. Filtr. El. układu chłodzenia. Wydech, idzie pod chrom. Rury mają być odchylone o 35 stopni od lini pojazdu. Na oko będzie. Mam pytanie. Po wyjęciu elementów z kreta i osuszeniu, na powierzchni pozostaje taka lśniąca powłoka, chyba kleju. Czy ktoś wie, jak to usunąć, oprócz zdrapywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 ja usuwałem papierem sciernym z baków, ale jak z felg to zrobić nieweim:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 ja miałem podobny przypadek i nie wiedziałem jak to zrobic to je pomalowalem chromem felgi do kitu, musiałem nowe kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam. A mnie, udało się znaleźć na to sposób . Ponieważ, jest to pozostały chyba klej, więc przypamniało mi się, że podczas jak leżałem w szpitalu bardzo dawno temu i jak mi wyciągała pielęgniarka "wenflon" to pozostał mi klej na ręce, po plastrze. Usunęła go właśnie benzyną ekstrakcyjną. Tak więc, ja też przygotowałem sobie sprzęt, a mianowicie" Patyczki lub wata Benzyna Moczymy patyczek w benzynie i zcieramy warste kleju. Efekt super, nie trzeba się męczyć, z papierem ściernym i nie rysuje powierzchni. A oto efekt. Na lewej feldze widać że jest oczyszczone, prawa w obrębie srub, ma warstwe kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Tylko nie zanurzajcie plastiku do benzyny bo wam ja rozpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2007 Tylko nie zanurzajcie plastiku do benzyny bo wam ja rozpuści. Oczywiście, zaraz po tym zabiegu, elementy znalazły się w płynie do mycia naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam. Elementy, które będą chromowane, pomalowałem czarną emalią (połyskiem). Wybaczcie kiepską jakość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2007 Witam. Dzisiaj pomalowałem elementy Alcladem, pokazane w poście wyżej. Jeszcze trzeba je przetrzeć w celu usunięcia pyłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Bardzo ładnie Ci to idzie.Jak dla mnie to pretendent do zwycięstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2007 Witam. Cieszę się Edler, że mój model Ci się podoba. Dzisiaj zrobiłem kilka rzeczy, a mianowicie: Dołączyłem przewody, do silnika. Odciąłem te dwa zbiorniczki, które były doklejone do ramy. Zostaną, zamontowane troczke niżej, ponieważ będę montował, drążek kierowniczy, a one zawadzały. Częściowo pomalowałem przewody które, biegną z chłodnicy do silnika. Wyciąłem otwór, na drążek kierowniczy. Oraz przylkeiłem przednią szybę, co najważniejsze nie ma szpary między deską, a szybą. I złożyłem wydechy i na sycho przymierzyłem na modelu. Teraz widoczny jest kąt, 35' od osi samochodu, o jaki odchylone są rury wydechowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Fajne chromy:) Reszta modelu tez ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2007 Dzięki . Właśnie w krecie wylądowały wszystkie elementy, które będą zamontowane, na kabinie: - uchwyty - lusterka - 2 klaksony - światła na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2007 Witam. Przedstawiam fotki Westernstara, a dokładnie silnika. Czy gumy, łączące rury doprowadzające wode do chłodnicy, a także powietrze, w każdym westernstarze są pod kolor nadwozia? Czy to tylko przypadek akurat w tym samochodzie. I jeszcze jedno pytanie, jaki kolor ma osłona filtru powietrza, na tym zdjęciu, szary czy srebrny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2007 Witam. Dzisiaj dużo postępów, nie ma. Pomalowałem podkładem odłonę, filtru powietrza oraz przewód. Oraz wykompałem w krecie elementy, które będą przymocowane do kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2007 Witam. Dzisiaj pomalowałem przewody, biegnące od silnika do chłodnicy. Powstał na nich jakiś pyłek, najprawdopodobnie przyczyną tego było to, że przed malowaniem glossem, malowałem flatem. Nic straconego, da się poprawić. Na szaro, farbą MM light ghost gray, pomalowałem osłonę filtru powietrza. Felgi też załapały się na podkład. Na dzisiaj to koniec pracy przy modelu, więc życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Ja jeszcze walcze z modelem tzn z zderzakiem nie pasuje!!! zaden model tyle nerwów mi nie zrzarł grrr. niestety maske musze zakleic klej sie dostał w zawias :( grrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Kolor uszczelek to przypadek. Czerwony, niebieski i czarny to najczęściej spotykane kolory. Pokrywa filtru jest srebrna, na zdjęciu jest po prostu pokryta nalotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi