Truckerek93 Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Aha no to aby efekt był taki jaki chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Ten dzwig, bez tej liny tak głupio wygląda. Na bęben nawinięta jest lina i się urywa. Można powiedzieć "nierealne", ponieważ w takich samochodach wszystko może się przydać, a brak liny w dzwigu???. Linę chciałem wykonać z linki rowerowej, ale po pierwsze jest za gruba, po drugie nie da się jej tak złamać jak wygięta jest ta lina. Pozostało mi tylko pomyśleć nad innym rozwiązaniem, lub zastosować tą od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2008 To rozwiązanie z liną, będzie wyglądzło w taki sposób. Będzie ona ucięta, przy tym małym bębnie do nawijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj kupiłem, black gloss z MM. Pomalowałem elementy na czarno w tym celu, aby jutro pomalować je Alcladem. Światła i reflektory. Stopnie i kierunkowskazy. Podstawa koguta i uchwyt anteny. Uchwyty Nie mam pojęcia jak się taki element nazywa więc ja go nazwę, daszek nad przednimi szybami. Sprzedawca zapewniał mnie, że jutro będą już spraye, więc jeżeli można mu ufać, to jutro ruszą prace nad nadwoziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj było chromowanie Alcladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 super:D Dajesz lakier bezbarwny na alcada?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2008 Cześć. Wiesz mam zamiar dać jak go kupię. Chcę kupić z MM. Ponieważ boję się, że jak dam inny to zrobi się z tego szary kolor, a nie chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2008 Witam. Wkońcu zakupiłem spray i od razu przystąpiłem do prac malarskich. Dokleiłem także daszek nad przednią szybą. Pomalowałem osłonę silnika i nałożyłem białą kalkomanię. Następnie kalka kratki wentylacyjnej. Pomalowałem osłony wentylacyjne. I dokleiłem do osłony silnika, następnie położyłem kalkę Westernstara. Z przodu. Z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Wszystko ładnie, pięknie ale powiedz mi dlaczego na dachu masz wszystkie lampki zółte a jedna pomarańczowa??? Aaaa i ten daszek jest troche taki porysowany ale mam nadzieje ze jest to klej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 No widzę sprey ładnie nałożony mam pytanie jakiego dokładnie urzyłeś metalizera ?? Bo badzo ciekawy efekt uzyskałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 super:D Dajesz lakier bezbarwny na alcada?. Wiesz mam zamiar dać jak go kupię.Chcę kupić z MM. Ponieważ boję się, że jak dam inny to zrobi się z tego szary kolor, a nie chrom. Jestem bardzo ciekaw jaki będzie efekt po lakierowaniu MM, z tego co wiem do chromów nadaje się tylko bezbarwny Alclad II W jaki sposób masz zamiar lakierować elementy chromowane skoro masz je przyklejone do nadwozia Będziesz je odrywał czy zostawisz je tam gdzie są i maskował blachy i szyby Ogólnie jestem sceptycznie nastawiony do metalizerów Alclad II, swego czasu sklejałem i malowałem alcladem (bez użycia bezbarwnego) strażaka American La France. Przez jakiś czas wszystko było ok ale pod wpływem dotykania modelu z czasem farbka zaczęła się ścierać i szarzeć a w miejscach przetarć są czarne plamy Mam wrażenie, że Alclad II przeznaczony jest do malowania elementów metalowych (np. blaszki fototrawione), o dziwo nawet bez zabezpieczenia bezbarwnym wogóle nie sciera się z nich W rezultacie zaprzestałem budowy tego modelu gdyż praktycznie musiał bym od nowa pomalować wszystkie (oprócz blaszek) elementy chromowane a tego już mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2008 Witam. Marcinzo56 wszystkie lampki, malowałem pomarańczowym markerem, a dla czego ta wyszła ciemniejsza tego nie potrafie wyjaśnić. A co do daszka to nie jest to klej tylko jakieś zabrudzenie. Truckman co do metalizera jest to "Alclad chrome 107". Tornado, Domuzyn kilkadziesiąt postów wcześniej pisał, że lakieruje właśnie elementy malowane Alcladem, tym właśnie lakierem. Więc pomyślałem, że spróbóję na jakimś kawałku pomalowanym i zobaczę, jaki jest efekt. A co do malowania to malował bym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj dalszy ciąg malowania. Wczoraj pomalowałem drugą kabinę i nałożyłem kalkomanię. Pomalowałem zderzak, położyłem na niego lakier bezbarwny i dokleiłem element chromowany. I próba w samochodzie. Także nadwozie i dzwig, uzyskało kolor czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 mam nadzieje ze zderzaka nie przykleiłes , bo nie załozysz machy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2008 Cześć. Nie, zderzak jest przymierzony na sucho. Kolejne zmagania z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2008 Witam. Udało mi się jeszcze dzisiaj, wykonać kilka rzeczy. Po nałożeniu bezbarwnego lakieru, całość wypolerowałem pastą polerską. Po tym zabiegu przykleiłem obydwie kabiny do siebie, a następnie do ramy. Na górę drugiej kabiny, przykleiłem koguty i kalkomanie. Pomalowałem olejnym markerem, obramowanie dzrzwi i klamki. Na tylne nadwozie, nałożyłem kalkomanie. I przymiarka na sucho, bez dźwigu i z dźwigiem. PS. Jak uzyskać kolor jaki ma lina? Wystarczy jak zmieszam ze sobą, kolor srebrny i metal gun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Ładnie, ładnie. Mnie się bardzo podoba. Z tym kolorem liny to spróbuj pomalować ją czarną farbką, a potem suchym pędzlem przetrzeć gun metalem. Powinien wyjść ciekawy efekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Albo jakimś steel metalizerem itp. Western zaczął przybierać piękną postać Gratuluję udanego lakieru Kalki też nałożone nienagannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 jawkers na forum są już zdjęcia mojego Ws-a, mozesz sobie oblukac:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Stycznia 2008 Witam. Super kozi prezentuje się twoja bryczka Dziękuję panowie, wasze słowa zachęcają mnie do dalszej walki, na jaką wyzwała mnie maska, wraz ze zderzakiem. Po prostu tragedia. Ale zacznę od dobrych wiadomości. Dokleiłem lampy oraz kierunkowskazy i grill. Dokleiłem także połączenia rur wydechowych. I złe wiadomości. Maska, gdy ją przytrzymam ręcznie, nie zgrywa się ze zderzakiem. Lecz jak bym chciał zderzak dokleić do maski, to byłby on krzywo, względem podłoża. Gdy chciałem te uchwyty wyregulować na ciepło, przydarzyła się tragedia. ża długo przytrzymałem nad świeczką i się przytopiło. Ale patrząc na to z innej strony to dobrze, że się tak stało, ponieważ mogę te uchwyty wykonać we własnym zakresie i dokładniej niż producent. Będę z tym walczył, może wygram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 No ten sam problem masz co ja miałęm :/ Szajs jednym słowem. Co do maski nie potrzebnie na ciepło to robiłes, wystarczy było poszerzyc kołko z prawej strony, a juz jakąs regulacje bys miał. Natomiast co do zderzaka to ja tam mocowania poprzerabialęm , troche bruatalnie ale jakos wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Stycznia 2008 Kozi, musiałem je rozgrzać w celu wydłużenia, ponieważ były za krutkie. A zderzak, jeszcze niewiem co z nim zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2008 Witam. Walka, została przeze mnie wygrana Ale o tym później. Dzisiaj dokleiłem do nadwozia, elementy chromowane oraz szkła lamp, pomalowałem także zawiasy i klamki. Wracając do wygranej walki, a mianowicie, w ramie były dwa otwory które były umieszczone wyżej niż te w których miała być zamocowana maska. Podgrzałem uchwutu i wygiąłem je tyle ile to było potrzebne, następnie przewierciłem. Skruciłem uchwyty, po czym zderzak dokleiłem do maski. Następnie zamocowałem w celu sprawdzenia i okazało się że jest ok. Zgrzałem na gorąco czopy, które trzymią maskę w ramie i zabrałem się za lepsze spasowanie szczeliny, między maską a kabiną. W tym celu urzyłem zszywki do zszywacza, następnie od pierwszego otworu w kabinie, zaznaczyłem gdzie ma być wywiercony drugi otwór. Po wywierceniu otworów po lewej i prawej stronie, przymierzyłem i pasuje super. Do zszywek dokleiłem te paski które w prawdziwym samochodzie trzymają maskę z kabiną. To są te paski. Wszystko spasowane. Tak wygląda z przodu, lekko jest maska zwichrowana i z lewej strony jest jakieś 1,5 mm wyżej, w sumie tego prawie nie widać. A tak się otwiera. I całość. I znowu problem, zgubiłem kalkę z logo Westernstara na maskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 y a dlczego zderzak dokleiłes do maski:|? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2008 Witam. Ponieważ gdybym go przykleił do ramy, to była by duża szczelina z lewej strony, ponieważ maska jest kekko zwichrowana. A tak jest wszystko cacy i się otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi