Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Z tym luzem nie przesadzajmy.Wejdzie tylko z przodu, na zakrętach będziesz musiał przycisnąć, bo środek w tych miejscach ciężko wchodzi.Ja wkładałem bez problemu (oprócz tego co napisałem powyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Ojej gdzie podział się mój temat? Nic dawno nie pokazywałem ale dla mnie "czas wolny" do dość względne pojęcie Niby go mam, ale jak chce się zabrać za model to fruuu i już go nie ma :P Dobra to tak, kabina jest na wykończeniu i czeka na wnętrze.Właśnie się ubieram i jadę po rozpuszczalnik i jak wrócę to maluje. Foty Kabina Generalnie co do całej kabiny jestem zadowolony z efektu, tylko że kilka części w ogóle do siebie nie pasuje i kaszani cały wygląd. Tylna ścina Gryf musi być Daszek przeciw słoneczny Ile nerwów straciłem przy tym daszku to się nie da opisać, maskarycznie zwichrowane części i nie dopasowane tak że 20 minut ściskałem go z całej siły i nic :P Spodnia część płyty podłogwej pomalowana czarnym matem Fotele Ten z prawej do poprawy Deska rozdzielcza jeszcze do poprawy I takie małe zestawienie Spojlery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2008 Witam. Kabina jest super pomalowana, bardzo mnie się podoba ten kolor, a lakier siadł super. Ale mam jedno ale, a mianowecie, ten daszek przeciw słoneczny, jak byś mógł go poprawić, ponieważ jest poplamiony kolorem srebrnym i zepsuje ci wygląd samochodu. A po drugia, ta kratka na fotelach,nie fajnie to wygląda. Reszta jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Fotele fuuu... Bleee Zamysł dobry, ale musiałaby być cieńsza, bo ta ukrywa kształt fotela (który mi się najbardziej podoba z całych tych waszych Scanii ). Kabina pomalowana bardzo ładnie, ale widziałbym ją w klarze Ale nawet bez prezentuje się nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Owszem kabina nieźła , claer i od razu +10 punktów lansu, fotele to porażka a może zrobisz w sposób natryskowy fakturę tej siatki, psikniesz teraz jakimś kolorkiem i masz ladnie pomalowany fotel ala skóra węża hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Fotele chyba zrobię w "skórze" Edit: Jednak po komentarzu mojego kolegi o takim: "hahahahahaha co to miało byc na siatka na fotelach hahaha ku*** rycerskie fotele" Postanowieniem ze fotel będą w kolorze wnętrza.Biorę się za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Owszem fotele wyglądały jak rycerskie i dobrze, że nie robisz tej siatki. Wogle nie rozumiem motywu z tą siatką, ale mniejsza o to Pewnie wiesz kolego, ze fotele matem malujemy ? :P Bo na tych fotelach Twoich pseudorycerskich świecą się jak psu jajca na wiosne. Kabinka nawet elo wyszła, będziesz robił panel lines? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Owszem kolego okti, fotele jaki i całe wnętrze będzie w macie. PS Okti to mój kolega z klasy więc proszę modów że jak będę na niego jechał to żeby nawet na to nie reagowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Nie ma sprawy, ale bardzo proszę, aby szanowny kolega Okti pisał mniej zamaszyście, ponieważ teksty typu "wygląda nawet elo" nie są zrozumiałe dla wszystkich i nadają się bardziej na fotke.pl niż forum modelarskie Ale wcale nie każę, aby kolega był bardzo poważny... Tego tym bardziej bym nie zniósł Pozdrawiam Ps. Tylko kulturalnie proszę z tym wzajemnym "siebiepojeżdżaniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Praetorian powiem Ci tak, Okti to taki mały raper jest, wozi się w szerokich spodniach i nie jest taki jak my czyli normalny :P On mógł by spać w łóżku w kształcie literek VW. Generalnie "wygląda nawet elo" znaczy tyle co "jest spko" czy "jest ładnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2008 Praetorian powiem Ci tak, Okti to taki mały raper jest, wozi się w szerokich spodniach i nie jest taki jak my czyli normalny :P On mógł by spać w łóżku w kształcie literek VW. Generalnie "wygląda nawet elo" znaczy tyle co "jest spko" czy "jest ładnie" Ale wy to tak na żarty, czy na serio na siebie piszecie? Nie lubicie się, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Praetorian powiem Ci tak, Okti to taki mały raper jest, wozi się w szerokich spodniach i nie jest taki jak my czyli normalny :P On mógł by spać w łóżku w kształcie literek VW. Generalnie "wygląda nawet elo" znaczy tyle co "jest spko" czy "jest ładnie" Ale wy to tak na żarty, czy na serio na siebie piszecie? Nie lubicie się, czy co? A może właśnie na odwrót (w sensie, że może właśnie się lubią)? W końcu mawia takie porzekadło: "kto się lubi, ten się czubi".Tak czy inaczej, jak koledzy będą na siebie kulturalnie "najeżdżać", to może się wywiązać całkiem ciekawa zabawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Jak by te fotele zostały to za kierownica mógł by zasiąść Jurand ze spychowa. A tak poza tym to wszyło ci całkiem"elo" czyli super,nie widać żadnych niedociągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okti Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Proszę się nie śmiać z mojej wypowiedzi typu "wygląda elo" I dla sprostowania wcale nie jestem taki jak mnie opisał nieszanowany przeze mnie kolega Edler, jako, ze miła rodzinna atmosferka sie pojawiła, powiem, ze Edler jest bardzo wysokim szczupłym rudym chłopcem i zamiłowaniu do kanałów, studzienek itp, a interesuje się cięzarówkami, bo pewnego dnia gdy wypolerował po 13 godzinach trójmiejska studzienkę przejechał po niej TIR i Edler w odwecie wziął się za modele i je psuje, co widac na załączonych powyżej zdjęciach-paskudztwo :P Mały OT, ale nie mogłem przejść koło jego wypowiedzi obojętnie Sorry modelworkerzy. A co do modelu to wygląda na prawde el...elegancko Podoba mi się, tylko gdybyś zrobił jak wcześniej wspomniałem panel lines, czyli linie podziału blach(bo punkowy kolega tego nie wie) byłoby przyjemnie. Pojawiłby się kontrast między całą srebrną kabiną, linie podziału dają bardzo duży efekt, przy tego typu lakierach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 HAAHAHAHA. Okti jesteś moim Bogiem. W sumie to ja nie jestem rudy :P Co do modelu to po powrocie z ferii zobaczyłem osłonę przeciw słoneczna i stwierdziłem w nie jest tak źle i więcej nie zmienię, potem ujrzałem ze babcia ścierając kurze pozbawiło osłonkę jednej lampki.Ręce mi opadły i mam dość tej osłony i pozdro będzie tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Ładnie to wszystko wygląda. Oby tak dalej do końca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2008 Zaległe zdjęcie, Zmieniam tunel silnika bo ten dany przez Italeri jest z serii 3 a jak wiadomo ja robię serię 4. Teraz już mam zaślepioną dziurę i zbudowaną szafkę ,która jest pod łóżkiem. Edit: Teraz już zdjęcia tunelu przerobionego i szafki pod łóżkiem zaszpachlowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 No to czekam(y) ....zobaczy co tam żeś zmajstrował , bo dziurka wygląda imponująco.... ten bloczek betonowy w skali 1/24 też jest imponujący jeszcze wiele takich i zbudujesz domek w 1/24..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2008 Hhehehe :P Bloczek betonowy, dobre :P musiałem dać z jednej strony tyle szpachli bo ściana była za bardzo wklęsła :P Nie wiem kiedy będę malował bo z czasem u mnie krucho ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Edler założymy firmę specjalizującą się w produkcji takich bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Ten tunel nie jest z serii 3 tylko z serii 4. Taki tunel miały wszystkie scanie serii 4, które wychodziły od 1995 do początku 1998 roku (gdzieś do marca). Potem dopiero Scania obniżyła tunel. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Tylko że on przerabia tą szafkę na "lepszą"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 31 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2008 No własnie kolego scaniafan tak sam trochę nie wierzyłem w to co mówiłem bo na przykład Volvo FH tez miało zabudowę tunelu. Co do tunelu Volvo to mogę powiedzieć że mój tata jeździł pierwszym volvem BEZ zabudowy tunelu w Polsce.Po auto jechał z Gdańska do Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Z tego co wiem to Volvo nie tylko wyrzuciło "zabudowę" tunelu ale realnie go obniżyło - przerobiło konstrukcję podłogi. Kiedy w 1993 roku Szwdzi wypuścili FH mówiono że tunel jest bez potrzeby wysoki bo Volvo chce sprzedawać swoje auta w USA co wiązało się z montowaniem w FH trochę większych niż europejskie motorów CAT czy Detroit Diesel. Z planów ostatecznie nic nie wyszło i tunel obniżono. Scania chyba tylko wyrzuciła plastiki i na tym się skończyło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Tunel w Scani serie 4 jest wysoki lecz w kabinie wysokiej nie wyobrażam sobie niższego gdyż mimo że jestem wysoki (189 cm) to i tak mam problemy z wejściem na górne łózko i bez drabinki sie nie obejdzie :P A w Volvie no to lżej mi wejść na góre :P Dziś trochę przy naczepie zakręcę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi