Ar2r Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Witam wszystkich... Chciałbym zaprezentować dioramę pt.:"Bitwa o Smoleńsk" a właściwie po bitwie....Pojazdy większości będą z Italeri..A co do żołnieżyków to jeszcze nie wiem.. No dobra, ale koniec gadaniny...Oto pierwszy modeik z Italerki___Stug III ausf.G____A oto i In-Box'ik: No to na tyle na in-box'y a tak wygląda prawdziwe działko... I to na tyle narazie...W najbliższych dnaich pokaże postęp swoich prac...Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej zabawy..Ar2r/Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Listopada 2007 Super Moderator Share Napisano 16 Listopada 2007 Super. Będę śledził twój temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Ja też! Tym bardziej że chłopak namęczył się z szukaniem informacji. Gdybym miał aparat i kase sam bym spróbował. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Siadam w pierwszym rzędzie, zapowiada się ciekawie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 Hej W najbliższym czasie (czyli jeszcze dziś lub jutro) podam relację z początku prac, czego efektem będzie sklejona tzn. łódka.. Pozdrawiam Artur/Ar2r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Widzę, że model ma gąski z pojedynczych elementów i pasków. Powodzenia i życzę cierpliwości - wczoraj sklejałem T34/76 z takimi gąskami i po sklejeniu jednej pierwszy raz żałowałem, że rzuciłem palenie ;>. Aha, jakie jeszcze pojazdy przewidujesz na dioramkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Ja wróciłem do palenia przy Magic Track Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 1:35? To lepiej nie bierz się za 1:72 bo [...] PKD4GA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 wczoraj sklejałem T34/76 z takimi gąskami i po sklejeniu jednej pierwszy raz żałowałem, że rzuciłem palenie ;> Ja dzisiaj pierwszy raz kleiłem takie gąski przy Tigerze II w 72. Fakt, że koszmar, ale biorąc pod uwagę doświadczenie jakie przy tym zdobyłem, myślę, że druga gąsienica powinna być łatwiejsza w montażu. Grunt to wypracować odpowiednią strategię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 No raczej nie inaczej.... Te gąski przy Stug'u to będzie mój debiut.. Więc... Zresztą zobaczymy jak wyjdzie...To już niedługo. A co do Twojego pytania Armia to drugim pojazdem będzie transporter niemiecki SdKfz 251, które współpracowały z działami samobieżnymi, czołgami itp. w dywizjach grenadierów pancernych.. A oto i on...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Cytat: wczoraj sklejałem T34/76 z takimi gąskami i po sklejeniu jednej pierwszy raz żałowałem, że rzuciłem palenie ;> Ja dzisiaj pierwszy raz kleiłem takie gąski przy Tigerze II w 72. Fakt, że koszmar, ale biorąc pod uwagę doświadczenie jakie przy tym zdobyłem, myślę, że druga gąsienica powinna być łatwiejsza w montażu. Grunt to wypracować odpowiednią strategię Smile Bo Ty Mr.Bat po prostu zapalisz sobie swoją fajkę i kleisz, to sie nie stresujesz:). A co do dioramki... W skali 1:72 da się robić całkiem fajne, mnogie w modele sytuacje. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Bo Ty Mr.Bat po prostu zapalisz sobie swoją fajkę i kleisz, to sie nie stresujesz:). Oj chciałbym, chciałbym Póki co to w granicach domu to jest moja undergroundowa przyjemność to drugim pojazdem będzie transporter niemiecki SdKfz 251, Zapowiada się coraz ciekawiej Te gąski przy Stug'u to będzie mój debiut.. Więc... Confused Jeśli jutro uda mi się skleić drugą gąsienicę to postaram się napisać kilka swoich przemyśleń na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Dobra, ja za chwilę też zabiorę się za drugą. Z tego co zauważyłem to lepiej albo skleić jakiś fragment i dopóki klej nie wyschnie, uformować go na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 Cześć.. Ja teraz sklejam sobie pierwszą gąskę no jest trochę trudno, ale fajnie... I nie wychodzi tak najgorzej.. W niektórych miejscach już wiem trzeba będzie zastosować CA, ale da radę....Jak skończę to dam jakieś 6-7 fotek łódki bez gąsek i z nimi... A na teraz to pozdrawiam serdecznie ... I życzę miłego klejenia gąsek bo tu mamy do czynienia z elitarną grupą "gąskowców"... Ar2r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Jak skończę to dam jakieś 6-7 fotek łódki bez gąsek i z nimi... WTF? "łódki bez gąsek"? młody jestem i nie łapię modelarskiego slangu.. może mnie ktoś oświecić o co chodzi? bo amfibii raczej Ar2r nie buduje :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Łódka to dolna część kadłuba, ta, do której przymocowane są koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Ja tam słyszałem tylko określenie wanna... Ale łódka? Never never Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Szpanują chłopaki na slang, później ktoś gąski pokaże i dziwią się, że taki drób po niektórych podwórkach biega Wanna - łódka - jedno i drugie ma coś wspólnego z wodą, pewnie to go zmyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 (edytowane) Pewnie tak.Postaram się używać bardziej jasnego słownictwa. A takie sformułowanie gdzieś posłyszałem > i żeby było trochę szybciej, tak właśnie mówię. A raczej piszę Pzdr Ar2r Edytowane 18 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 żeby było trochę szybciej Wybacz, ktoś Ciebie pogania? Napisanie kilku liter więcej spowoduje katastrofę w Twoim kalendarzu zajęć? T m w o p s (to może w ogóle pisać skrótami)? A tak w ogóle to przepraszam, że akurat w Twojej relacji to piszę, ale to szpanerstwo jest straszliwe i dotyczy wielu, toż to wstyd napisać gąsienice, kalkomanie, klawiatura, karta graficzna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Heh, przepraszam za błąd, nie miałem pojęcia co to łódka, domyśliłem się z opisu. A co do slangu to polecam Humbera w galerii i dyskusję o gąskach z Tamiyi;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 (edytowane) No jasne że nic się nie stanie i oczywiście że nikt mnie nie pogania.Ale może na razie skończmy ten temat. I nawet chyba nic się strasznego nie stało. A co do Ciebie ArmiA to nic się nie stało.Ja na początku waliłem większe głupstwa. Edytowane 18 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Witam A może mała galeria na temat Stug'a? A to na początek: Jak macie jeszcze jaieś ciekawe zdjęcia tej maszyny to rozwińmy trochę tą "minigalerię". A tu jeszcze na temt Smoleńska, a dokładnie bitwy o te miasto: http://www.youtube.com/watch?v=MpbxpdJAuOs Troszkę to propagandą niemiecką pachnie.Ale nic. Ważnie że jest to czego potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 (edytowane) Ten trzeci od dołu i od góry jednoczesnie, ma dość orginalny zimeritt- wygląda jak by był wyłożony goframi . A apropo zdjęć stuga III to ja mogę ci zaoferować takie: Edytowane 18 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 StuG z 3 fotki ma ciekawy zimmerit. A ostatni ciekawe cammo ale to chyba Finlandia. Jeżeli chodzi o filmik to to chyba oryginalny film propagandowy. Moja propozycja to pomalować go na 1 kolor (stuga). Przydała by się też taka wyrzutnia rakiet jak na filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi