HK1885 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Kolejny model, któy skończyłem w czerwcu - Spitfire Mk I z BoB. Dodałem zooma eduarda i żywiczne wydechy od tegoż ( dedykowane wprawdzie do nowego Airfixa I/V, ale pasują i do tamiji). Kalkomanie z Aeromastera niestety drukowane przez Cartografa - kładły się jak nieszczęście i wymagały mnóstwa zabiegów. Malowany Gunze i Tamiją, wykończony z pomocą chemii MiGa i AK, tamijowskich pisakówi pigmentów i srebrnej kredki. Wykorzystałem też po raz pierwszy emalie tamijowskie - działa się nimi na powierzchni tak jak typową chemią od AK, jesyna różnica jest taka, że dłużej schną, ale Gunze / Tamija rozcieńczana LT jest absolutnie niewrażliwa na te farbki więc można dużo. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 To ja pierwszy. Bardzo, ale to bardzo efektowny model. Trudno się oprzeć magii Spitfire'a w brytyjskim malowaniu i MISTRZOWSKIM wykonaniu. Brawo dla Szanownego Kolegi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 I te właśnie malowanie Spitfire'a lubię najbardziej..........te duże kokardy pod skrzydłami,chyba zawsze będą mi przypominać dzieciństwo i film "Bitwa o Anglię"......a sentyment do tego samolotu już chyba nigdy mnie nie opuści...choć buduję najczęściej polskie śmigła .......Model jak najbardziej trafiony w mój gust . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Przyłączam się. Mi też się podoba, podobnie zresztą jak i prezentowany obok Tajfun. I ponowię swą prośbę - wykonaj któregoś z szarych rozpoznawczych z kokardami bez białego koloru. Tam z pewnością będzie bardzo szerokie pole do prac malarskich i to dających się udokumentować, a i jakieś drobiazgi będziesz może musiał sam dorobić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Wygląda jak Spitfire. Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Rewelacja !!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Trudno się oprzeć magii Spitfire'a w brytyjskim malowaniu i MISTRZOWSKIM wykonaniu. Dziękuję. Chociaż z tym MISTRZOWSKIM to mocno pojechałeś. te właśnie malowanie Spitfire'a lubię najbardziej..........te duże kokardy pod skrzydłami,chyba zawsze będą mi przypominać dzieciństwo i film "Bitwa o Anglię" Klasyk - to prawda, a co do filimu... Przyłączam się. Mi też się podoba, podobnie zresztą jak i prezentowany obok Tajfun.I ponowię swą prośbę - wykonaj któregoś z szarych rozpoznawczych z kokardami bez białego koloru. Dzięki. Co do szarych - XIX-ka wciąż czeka, ale Edward wypuścił VIII-kę w takim właśnie malowaniu. Prędzej czy później trafi na warsztat. Wygląda jak Spitfire. Istotnie, nie sposób go z Mustangiem pomylić. Rewelacja !!!. Dzięki. A tutaj jeszcze mały suplement - tak obecnie wygląda kolekcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Kolekcja wyjątkowo piękna, a co do tego konkretnego modelu z galerii to jak już nieraz pisałem - uwielbiam Twój styl robienia spitów i ich malowania Czekam niecierpliwie na kolejne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Istotnie, nie sposób go z Mustangiem pomylić. Ładne stadko. Może jednak sięgniesz po Mustanga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Perfekcyjne malowanie, perfekcyjny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Przepiękny model. W kolekcji koniecznie musi się znależć miejsce dla jakiegoś Hurricana. Ten nowy od Airfixa podobno ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Perfekcyjne malowanie, perfekcyjny model! Miło mi, aczkolwiek jestem bardziej krytyczny w tym względzie... Przepiękny model. W kolekcji koniecznie musi się znależć miejsce dla jakiegoś Hurricana. Ten nowy od Airfixa podobno ładny Dziękuję. Co do Hurricane'a to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Przepiękny model. W kolekcji koniecznie musi się znależć miejsce dla jakiegoś Hurricana. Ten nowy od Airfixa podobno ładny Dziękuję. Co do Hurricane'a to ... O prosze, to teraz pozostaje mieć nadzieje na jakiś warsztat (ze szczególnym uwzględnieniem technik malarskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Świetny model, Świetne wykonanie, Świetna kolekcja! Airfix stworzył bardzo ładny zestaw, który w Twoim wykonaniu pokazał się z najlepszej strony. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2015 O prosze, to teraz pozostaje mieć nadzieje na jakiś warsztat (ze szczególnym uwzględnieniem technik malarskich). No nie wiem... Nie stosuję właściwie żadnych specjalnych technik malarskich. Się zobaczy się, może jak się wreszcie przełamię i usiądę do niego?... Świetny model, Świetne wykonanie, Świetna kolekcja! Dzięki. Airfix stworzył bardzo ładny zestaw, który w Twoim wykonaniu pokazał się z najlepszej strony. W istocie jest to stara tamija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 W istocie jest to stara tamija... No tak słoneczko przygrzało, oczko nie dowidziało Jeszcze raz gratuluję! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi