micmal Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 Ten pas amunicyjny psuje efekt. Płaskie to i brzydkie. Wywal go. Poprę tę sugestię. Kontrast z zielenią jest fajny, ale ułożenie taśmy jest "płaskie" i to właśnie psuje efekt. Lepszym pomysłem byłoby rozsypanie łusek, które też dadzą kontrast, a nie będą wyglądały sztucznie. Zobacz też chyba Yantom na FB wstawiał swojego koreańskiego shermana z taśmą do browninga. Kurcze szkoda aby takie detale nie dodawały uroku pojazdowi. Co do figurek. Słaby jestem w te klocki, ale trenowałbym, trenowałbym... jeśli chcesz je dodawać do winietek. Zmyj i jeszcze raz. Moim zdaniem miałeś lepsze figurki. Buty i spodnie może OK, ale zobacz bluzy. Mało powyciągane światła na skraju fałd. Mało cieni. Masz fajne figurki- dobre jakościowo (Bravo 6?) Zobacz widać uzębienie u tego z tyłu pojazdu, ale nie pomalowane. Ten z szalikiem ma na ręku jakiś jasny odprysk. Pasy oporządzenia, brak świateł. Weź inki np. vallejo podkreśl nimi szwy mundurów, oporządzenia. Ten sam problem co u mnie, kolory "nie przenikają się", a światła są położone jak kolejny kolor, a nie jak rozjaśnienie. Fajny pojazd, wart tego ostatniego wykończenia. Warto to poprawić, bo takie drobiazgi dają "życie" modelowi. Piszę te "ajabym" bo uważam, że stać Cię na te poprawki i wiem, że zrobisz to lepiej Uff dawno się tak nie napisałem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Michale, Gdyby nie twoje uwagi, to pewnie w lesie bym jeszcze siedział. Poprawię uzębienie, szwy i rękę negra po lewej. Co do taśmy najprawdopodobniej tez poprawię lub zmodyfikuję otoczenie. Figsy przyklejone już na stałe, więc nie będzie łatwo. Model robię już z okładem trzeci rok, więc każda aktualizacja jest już sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Października 2018 Share Napisano 25 Października 2018 Kolor bluz dostosuj do koloru spodni i już będzie moim zdaniem dużo lepiej. Skóry Afroamerykanina nigdy nie malowałem, to się nie będę wymądrzał. Kanister nadal nie wymieniony... Model bardzo, bardzo w dechę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Października 2018 Autor Share Napisano 26 Października 2018 Kanister, co najmniej jeden wymienię, bo odpadł sam (na ochotnika) podczas transportu z Pro Modelika tegorocznego, gdzie go wystawiałem. Pracuję nad bambetlami jeszcze, więc powinno być już tylko ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 Żeby czaem nikt nie wyzwał mnie od obiboków, projekt szcz ęśliwie po ponad 3 latach zmierza ku końcowi. Jest już podstawka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Fajne wykonanie, fajny klimat... Podoba się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 Dzięki, jeszcze dojdzie nieco bambetli, ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Dodałbym więcej syfu na tylną klapę, bo pewno dużo się go tam nanosiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 Tam raczej będzie siediał jeszcze jeden wojak, więc z syfieniem końcowym poczekam jeszcze chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Lutego 2019 Share Napisano 18 Lutego 2019 1 minutę temu, Stojkovic napisał: Tam raczej będzie siediał jeszcze jeden wojak, więc z syfieniem końcowym poczekam jeszcze chwilę. Wojak może siedzieć i w syfie..a jak jest upalony to już mu wszystko obojętne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 W sumie cała załogo mocno upalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Lutego 2019 Autor Share Napisano 26 Lutego 2019 Ludzie zwariowałem - po 3 latach w końcu galria końcowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 lepiej późno niż wcale... Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi