Sławekb Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Witam panów...postanowiłem jednak wrzucić jakieś fotki z budowy...modelu p.Marka Wierzchowskiego,który miał mnie "uspokoić" od MI-17 .......Fotki jakieś tam robiłem podczas budowy,a że warsztatu nie miałem pokazywać,więc są jakie są(zresztą z nich jestem znany,że to mistrzostwo).....Te pierwsze zdjęcia pokazują stan na chwilę obecną...kolejne będą wracać,do poprzednich etapów budowy ......Model łatwy nie jest,bo to jednak żywica i wycinanie szybek,których w WILDZE nie brakuje też do łatwego zajęcia nie należy...wiele elementów też postanowiłem wykonać sam,a nawet było to konieczne......no i brak czasu i przez to nieraz wymuszony pośpiech,który powodował nieprzemyślane do końca decyzje i ruchy,przez które,musiałem robić wiele poprawek,a nawet przeróbek,łącznie ze zmianą przedniej szyby....nieraz brakowało natchnienia i miałem ochotę zdeptać model,ale już dzisiaj widzę światełko w tunelu ....no i jestem w trakcie nowych doświadczeń związanych z modelem z żywicy........jak coś to pytajcie,ten warsztat,czy coś w tym stylu...... zakładam między innymi dlatego,żeby się zmobilizować...i coś w napiętym grafiku wymodzić... to nrazie tyle..... jeszcze coś wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2015 Skoro już przy śmigiełku jesteśmy...to zmajstrowałem nowe... ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Świetna robota. Bardzo mi się podoba. Muszę podciągnąć trochę swoją Wilgę, bo robota stanęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Oj...ty to masz roboty,ale efekt napewno będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Fajnie się to ogląda.Przy okazji brawa dla Marka, za kawał rzetelnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 to dorzucę trochę... to oczywiście elementy podwozia tylnego i holu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 A wogóle nie przedstawiłem pani,którą robię.......będzie ze wszystkimi napisami,które widać i literką E na osłonie silnika..... .....cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Witam. no Sławku potrafisz zmobilizować nie tylko siebie dzięki! podwozie tylne wygląda świetnie. smigiełko też świetna robota! modelik miał już nity? sama Wilga jakoś nigdy mnie nie porywała, do momentu jak ją sobie obejrzałem z bliska... to bardzo wdzięczny temat dla modelarza i po obejrzeniu tych wszystkich detali inaczej na nią patrze z chęcią będe obserwował i czerpał inspirację, zresztą może i kolega djack poczuje wenę i podciągnie swój warsztacik ;) Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 W pewnych miejscach miała delikatniutkie nity......ale te wszystkie ,które widzisz...na slocie,skrzydle,kadłubie itp.robiłem sam.....zresztą jestem w trakcie ich robienia,bo jest jeszcze kilka miejsc. . p.s.czekam na ciąg dalszy SOKOŁA...i pewnie nie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Tylne kółko z bajerami wymiata !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Jestem zadowolony,bo udało mi sie dziś zmajstrować coś po pracy..... i przymiarka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 i jeszcze kilka fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Lubię oglądać Twoją robotę. Bardzo mi się podoba! Ale te metalowe "odlewy" w tym modelu to porażka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 W sumie miały za zadanie utrzymać,dość ciężką bryłę.......to jednak żywiczny model ......ja postanowiłem wiele rzeczy zrobić po swojemu.......zresztą w plastikach znanych firm,też się przerabia co tylko popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Bardzo fajnie idą prace. Będę zaglądał bo to swojska maszyna. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 ....hehe......za tą Wilgę ukończoną mam obiecany przelot od pilota....który lata tą drugą,która tam stoi .....jeśli mieszkasz w Jelonce to być może...do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Tym większa motywacja. A w Jelonce od urodzenia. Wiesz może czy te antki będą latać w tym roku? Czekam na dalsze prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Czołem Pięknie się ta twoja Wilga prezentuje. Twoje modyfikacje zdecydowanie dodają temu modelowi realizmu. Nie mogę się doczekać dalszego ciągu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Cześć...dzięki za słowa zachęty panowie .........właśnie siedzę i coś tam modzę przy Wildze...a jeśli chodzi o nasze AN-tki-to nie pytałem o nie.....rzeczywiście w locie to ich nie widziałem,jak będę w aeroklubie to zapytam co z nimi .....przy okazji jakieś zdjątka jak robiłem oszklenie,które zresztą przez cios skalpelem musiałem zrobić od nowa.......pan Marek to się ze mną miał .....wysyłka za wysyłką...ale w sumie dzięki temu,że ją spaskudziłem-zrobiłem nową i dużo lepszą....to jest stara: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Witam,dziś rano przed pracą na szybko......aktualne wypociny malarskie..... silnik jest narazie luzem....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Coś mi się zdaje, że będzie hicior Sklejaj, sklejaj! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Sklejam,sklejam......hicior powiadasz?.....aaa to dobre ...... Zastanawiam się,gdy już kiedyś uda mi się go może skończyć...co tu zrobić żeby były dobre zdjęcia na galerię,bo aparat,którym dysponuję...niestety,gdy zbliżyć chcę zdjęcia-zamazuje ostrość....a gdy robię z bliska-ostrość względna jakaś tam jest,ale perspektywa jest wydłużona.......może pożyczę dobry aparat od kolegi,to coś wymodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Zapowiada się całkiem fajnie. Może i ja się w końcu wezmę za moją Wilgę z Amodel. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat 621 + Armata Bofors - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Bardzo, bardzo dobrze Wilga na tym etapie wygląda, bardzo dobre detale, ramka oszklenia, golenie, kółko ogonowe, miękkie, naturalne malowanie Dalej podpatruję i czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 .....wróciłem z pracy i troszkę fotek cyknąłem.....pewnie was już zmęczę........ ......no to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi