bondarek Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Robiłem i robiłem no i wyszło to co widać poniżej, relacja z budowy tu viewtopic.php?f=87&t=45875 Do malowania wykorzystałem zestaw farb "Polish Army 2014 - camouflage set (3x22ml)" firmy Lifecolor, malowało się dobrze. Delikatny wash i pigmenty, urzygany wydech zrobiłem "Tensocrom Oil (22ml)" też Lifecolor. Jest to model pojazdu z 9-ej Brygady Kawalerii Pancernej z Braniewa, jako materiał źródłowy posłużyły mi zdjęcia Tomka Mroczkowskiego za co wielkie dzięki Miłego (mam nadzieję) oglądania i oceniania created by picasa2html.com Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 9-go Batalionu Kawalerii Pancernej z Braniewa jako materiał źródłowy posłużyły mi zdjęcia Tomka Mroczkowskiego za co wielkie dzięki Po to tyle zdjęć robiłem! Cieszę się ze się przydają! Co do modelu, generalnie baardzo przyjemnie zrobiony pojazd, o ile się nie mylę, był na festiwalu w Elblągu? Przykuł moją uwagę jako jeden z pierwszych Twardzieli z Braniewa Kolorki fajnie dobrame, kurzenie subtelne i bez przesady. Alee musze nawytykać, nie byłbym sobą. Reflektory na przodzie już nie są częścią noktowizji pasywnej a więc są tylko 2 do jazdy, brak znaku priorytetu drogowego, brak rejestracji pojazdu. Oprócz takich drobnych szczegółów jest bardzo dobrze. Czekam na więcej pojazdów z tej Brygady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 9. Braniewska Brygada Kawalerii Pancernej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.9bkpanc.wp.mil.pl/pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 Już poprawione mea culpa, mea maxima culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Spoko-loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Piękny model, świetna konwersja i wieeeelki plus za braniewską jednostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Widziałem na Fieście w Warszawie, naprawdę bardzo ładny model. Wkład własny robi ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Zrobil Kolega Polski czolg, tak wiec wielki plus , sam kiedys zrobie twardego, ale poczekam jak jakas firma go wyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Bardzo fajny Twardziel. No to teraz poproszę to samo, tylko w wersji EX : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Witam Bardzo fajnie wykonany i przyjemny w odbiorze model. Mało się tego widuje w 1/35, a szkoda, bo to piękna maszyna. To co mi trochę nie pasuje, to gąsienice, które sprawiają wrażenie krzywo ułożonych. Jest to szczególnie widoczne na drugim i czwartym zdjęciu od góry (No chyba, że to ma tak być. Moja wiedza o PT-91 nie jest zbyt wielka). Plama na błotniku bardziej wygląda jak wyciek oleju, niż okopcenia. Poza tym jest git Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Dzięki za dobre słowo ... Reflektory na przodzie już nie są częścią noktowizji pasywnej a więc są tylko 2 do jazdy, brak znaku priorytetu drogowego, brak rejestracji pojazdu... Masz rację, poprawię w wolniejszej chwili i dodam też zrolowaną plandekę. ... Czekam na więcej pojazdów z tej Brygady Kto wie, może T-72??? ...To co mi trochę nie pasuje, to gąsienice, które sprawiają wrażenie krzywo ułożonych. Jest to szczególnie widoczne na drugim i czwartym zdjęciu od góry... Gąsienice nie są przyklejone, tylko luźno nałożone na kołach (jeszcze), dlatego zmieniają czasami swoje położenie ...Plama na błotniku bardziej wygląda jak wyciek oleju, niż okopcenia. Silnik S-12U wyrzuca mnóstwo oleju przez kolektor wydechowy, dlatego na błotnikach Twardych jest olej zamiast okopceń, taki urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Dzięki za dobre słowo Silnik S-12U wyrzuca mnóstwo oleju przez kolektor wydechowy, dlatego na błotnikach Twardych jest olej zamiast okopceń, taki urok Tego nie wiedziałem. Teraz rozumiem. Jeszcze raz gratuluję modelu Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Tego nie wiedziałem. Teraz rozumiem. Proszę https://picasaweb.google.com/104099381440432591746/PT91101002#6068827305800616610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Dzięki Tomku! Teraz jestem odrobinę mądrzejszy. Nabieram też powoli ochoty na tę maszynę. Najpierw jednak pójdą Leopardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Model mi się podoba, te plamy oleju na wydechu już troszkę mniej. Może z farby olejnej wyszły by lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Czy ktoś ma porządną grafikę godła batalionu (nie brygady) po prawej stronie wieży patrząc jak kierowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Grafiki nie mam, ale zdjęcia owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 To ostatnie niezłe, ale nadal nie wiem co jest w środku. Jakieś zwierzę czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Zapewne próba odwzorowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Dzięki za wyjaśnienia i zdjęcia. Od jakiegoś czasu jestem w trakcie wykonywania modelu pt91. Zainspirował mnie kolega Flacha z pwm.org, ale chciałem być oryginalniejszy i użyć oznaczeń 9bbkp. Jednak widzę, że się spóźniłem. Jednakże mój model będzie rc więc może się jakoś wyróżnię. Następna będzie "Merida" i kiedyś czysta 72, też z Braniewa, dlatego te zdjątka posłużą do wydruku kalkomanii. Do pt już wydziargałem, ale tam szczegółów nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Fajny, dobre szczegóły . Kiedyś w 72 go popełnię jeśli będę miał sprawny wzrok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Miałeś konwersję żywiczną do PT-91 czy własna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 W skali 1/35 nie ma konwersji, trzeba wszystko dorobić samodzielnie. Najbardziej upierdliwe są kostki pancerza erawa i granaty dymne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Otóż jesteś w błędzie. Kiedyś robiło konwersję żywiczną do PT-91 w skali 1/35 ARMO ale w tej chwili jest ta konwersja trudno dostępna. Dlatego pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Modelkrak miał konwersje, ale na wczesną wersje. Tutaj mamy wersje poźniejszą, produkowaną już masowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi