Irek-M1 Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Zapraszam do oglądania. Przy okazji chciałbym poruszyć kwestię zasłyszaną przypadkiem a mianowicie-to tylko kalki i łatwo jest wykończyć -skleić taki model. A co do mojego komentarza do tej kwestii to śmiem twierdzić iż zdecydowanie prościej jest pomalować model aerografem na jeden lub kilka kolorów, niż położyć kalki na ten model a następnie wielokrotnie lakierować model, polerowć w każdym zakamarku. W sumie mam wykonanch około 20 trucków. Mam nadzieję iż efekt tych prac widać na zdjęciach. Kto miał okazję wykonywać ten model to wie o czym mówię. Tym bardziej iż w wielu miejscach brakowało kalek i należało uzupełnić braki tak aby nie było widać gdzie są takie miejsca. A teraz miłego oglądania na tym zdjęciu widać jak jest wypolerowany model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NobelEXC Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Prawda, ten model to wyzwanie. Lakier wyszedł świetnie. Ile jest warstw bezbarwnego, bo słyszałem, że dużo 5-6? Pozdr. Oskar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Mistrzostwo świata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciechu Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Piękny model. Trzeba mieć fach w ręku, żeby nałożyć taką kalkomanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eKrystian Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Wszystko Ci wyszło elegancko czystko sklejony model i super. Pozdrawiam,eKrystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Jest pikny jak te kalkomanie tak czysto przykleiłeś.... jakim sposobem?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Nic dodać nic ująć po prostu bomba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek-M1 Posted November 18, 2007 Author Share Posted November 18, 2007 Kalkomanie-na wspomnienie przyklejania ich to mi ciarki i cała łacina na myśl przychodzi. Przyklejenie tych kalek na trucka to jest naprawdę wielka rzecz, a w szczególności na tylną ścianę kabiny. Bez hektolitrów płynów zmiękczających, licznych farbek do podmalówek się nie obeszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Zestaw prezentuje się wyśmienicie Pogratulować wykonania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 Tak, bardzo ładne wykonanie. Kawał solidnej roboty musiałeś wykonać. Brawo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 Model wygląda wyśmienicie kalki sa idelanie położone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 Super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szesnastak Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 Model świetnie sie prezentuje. Jak dla mnie super wykonanie. Co do kalek to doskonale wiem co to znaczy. Oby więcej takich modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts