Irek-M1 Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Zapraszam do oglądania. Przy okazji chciałbym poruszyć kwestię zasłyszaną przypadkiem a mianowicie-to tylko kalki i łatwo jest wykończyć -skleić taki model. A co do mojego komentarza do tej kwestii to śmiem twierdzić iż zdecydowanie prościej jest pomalować model aerografem na jeden lub kilka kolorów, niż położyć kalki na ten model a następnie wielokrotnie lakierować model, polerowć w każdym zakamarku. W sumie mam wykonanch około 20 trucków. Mam nadzieję iż efekt tych prac widać na zdjęciach. Kto miał okazję wykonywać ten model to wie o czym mówię. Tym bardziej iż w wielu miejscach brakowało kalek i należało uzupełnić braki tak aby nie było widać gdzie są takie miejsca. A teraz miłego oglądania na tym zdjęciu widać jak jest wypolerowany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Prawda, ten model to wyzwanie. Lakier wyszedł świetnie. Ile jest warstw bezbarwnego, bo słyszałem, że dużo 5-6? Pozdr. Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Piękny model. Trzeba mieć fach w ręku, żeby nałożyć taką kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Wszystko Ci wyszło elegancko czystko sklejony model i super. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Jest pikny jak te kalkomanie tak czysto przykleiłeś.... jakim sposobem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Nic dodać nic ująć po prostu bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Kalkomanie-na wspomnienie przyklejania ich to mi ciarki i cała łacina na myśl przychodzi. Przyklejenie tych kalek na trucka to jest naprawdę wielka rzecz, a w szczególności na tylną ścianę kabiny. Bez hektolitrów płynów zmiękczających, licznych farbek do podmalówek się nie obeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Zestaw prezentuje się wyśmienicie Pogratulować wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Tak, bardzo ładne wykonanie. Kawał solidnej roboty musiałeś wykonać. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Model wygląda wyśmienicie kalki sa idelanie położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Model świetnie sie prezentuje. Jak dla mnie super wykonanie. Co do kalek to doskonale wiem co to znaczy. Oby więcej takich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi