PabloA Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 ... a ściany na jaki kolor :P wałkiem czy aerografem Te kolory mają jakieś dziwne nazwy ja tam tylko jestem od roboty, kolory żonka wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Dziś tylko trochę bo na więcej nie starczyło sił, na początek żeberka na burcie: oraz doklejony sponson systemu ESSS: Do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 He he, chwila relaksu po malowaniu ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Witam po dłuższej przerwie Po remoncie i przeprowadzce udało mi się wrócić do żywych i w końcu zasiąść do Blackhawka dziś nie dużo ale jak na rozgrzewkę to i tak jestem zadowolony. Zabrałem się za wycinanie otworów w drugiej warstwie podłogi w miejscach, gdzie znajdują się haki do mocowania ładunku, wyszło to tak: Centralne otwory w kształcie trójkąta są trochę za szerokie ale myślę, ze jakoś to ujdzie. Teraz czasu na klejenie mam znacznie więcej więc i aktualizacje powinny się pojawiać znacznie częściej Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Witamy nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 Witam Udało mi się trochę ruszyć do przodu z wnętrzem, na pierwszy ogień poszła lewa burta: Następnie na swoje miejsce trafiła podziurawiona podłoga oraz tylna płyta kabiny: Póki co wszystko w miarę dobrze pasuje i powoli będę się brał za malowanie wnętrza. Sporo roboty czeka mnie jeszcze z sufiem, który muszę zrobić od podstaw ponieważ Hasegawa nie przewidziała takowej części Wzoruję się takim oto zdjęciem: http://www.arcair.com/awa01/301-400/awa338-MH-60L/images_Everett_McEwan/34_rear_crew_compartment_roof_4.JPG W tym wypadku większość pokryw sufitu jest pozdejmowana i w podobny sposób zrobię to w moim Blackhawku Na sam koniec poskładałem wszystko do kupy, założyłem żywiczne koła i tak na dzień dzisiejszy wygląda ten śmiglak: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 no no, smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Witam Dzięki za miłe komentarze ;) rozpocząłem walkę z sufitem, postaram się odtworzyć jego strukturę taką jak na zdjęciu z mojego poprzedniego wpisu. Do jego budowy wykorzystuję arkusze HIPS-u o grubości 0,5 oraz 0,3mm. Do tej pory powstało coś takiego: Na początku już trochę uprościłem sprawę ponieważ strop sufitu nie jest równy ale w kształcie niewielkiego łuku. Nad drzwiami kabiny nie będzie paneli także czeka mnie jeszcze zabawa z dorabianiem przewodów, kabli, innych akcesoriów i detali. Od podstaw muszę też wykonać wysięgnik do fast rope Jeśli chodzi o sufit nad przednią częścią kabiny to będzie on osłonięty. Na zdjęciach widać, że w oryginale jest to jakiś typ brezentu lub innego materiału, muszę pokombinować czego użyć aby to jakoś odwzorować? To by było na dziś tyle, powoli wnętrze nabiera kształtów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Pieknie. Do odwzorowania materiału częściowo zdjętego lub pomarszczonego możesz użyć folii aluminiowej z kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Albo samoprzylepnej? Fajnie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Albo samoprzylepnej? Fajnie wygląda! Takiej też chyba użyję ;) Tymczasem udało mi się psiknąć wnętrze. Kolor to FS 36300 z palety Vallejo Air. Wydaje mi się, że mógłby być odrobinę jaśniejszy choć przeglądając fotki kilku wnętrz Blackhawka odcienie szarości były różne. Zaczynam też powoli detalizować wnętrze, dziś chciałem okablować burty wokół stanowiska strzelca jednak jak na złość brakło SG a, że trapi mnie dziś straszliwy leń to nie chciało mi się pójść po nowy Pobrudziłem też od razu te burty przy pomocy suchych pastel, nie chcę go za bardzo ciaprać, chodzi mi tylko o lekkie przykurzenie wnętrza. Na koniec gotowy i pomalowany sufit, Do następnego razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 To jest najlepszy sufit jaki do tej pory widziałem w modelu UH-60 w tej skali. Będę Cię naśladował, uprzedzam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Sufit wyszedł niesamowicie. Odlewaj z żywicy i sprzedawaj w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 Dzięki panowie za miłe słowa ;) to dopiero goły sufit, myślę że jeszcze lepiej będzie wyglądał z wszystkimi detalami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Aleś Pan pojechał z tą podsufitką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 Witam ponownie, Jako, że ostatnio nie miałem chęci ani czasu żeby za bardzo zagłębiać się w detale to też za bardzo nie przybyło w 64 A więc po kolei: Pomimo tego, że śmigłowiec Duranta uchodził za czyściocha to postanowiłem bardziej przybrudzić podłogę przy pomocy suchych pasteli. Po brudzeniu przypomniało mi się, że nie przykleiłem na podłodze klapy w miejscu gdzie jest hak do podwieszania ładunku pod kadłubem, trzeba to uzupełnić. Wkleiłem również podłogę kabiny pilotów wraz ze środkowym panelem. Musiałem dorobić przegrodę przed kabiną oraz zaszpachlować niewielką szparę w okolicach drzwi. Cała kabina pilotów będzie malowana kolorem Nato Black od Gunze. Przymierzyłem sobie również żywiczną skrzynkę na amunicję do M134. Obie będą przyklejone obok siebie zaraz za stopniem. Wydaje mi się, że są ciut za szerokie ale zobaczę jak będzie to wyglądało jak wystrugam fotele mechaników/strzelców. Jedyna wątpliwość jaką mam to w jaki sposób były te fotele zamontowane? Zgodnie z osią podłużną śmigłowca przy prostopadle do niej? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 ładnie Tu są do tyłu A tu już nie ;) (to HH-60H) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 ładnie sobie Waść poczynasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 "A tu już nie ;) (to HH-60H)" A lesz nie, takie okna u Rescue Hawk? To jest MH-60G Pave Hawk. Co do Super 64, wiadomo že naboje do Miniganow czymali nie w tich dužich pudlach. Stali pudla spod broni 20mm, one mniejsze. Na nich i siedziely, foteli nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Dzięki Robertas za sprostowanie a masz może jakieś fotki jak dokładnie wyglądały te pojemniki na amunicję 20mm?? Co do tych dwóch foteli to z informacji jakie uzyskałem za pośrednictwem Floyda Wernera wynika, że się tam znajdowały. Owszem reszta siedzisk dla desantu była zdemontowana. Pytanie tylko w jakim kierunku były zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Na foto foteli nie widac, to jedyna warianta ich montowania, jak na pierszym foto (podanym prszez Pawla). Zwrac uwage že za fotelami pilotow muszi stac stelaž s aparatura elektronyczna. Tak i pudlo pod amunicje mogo užiwac tak samo i 40mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Ano racja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Dzięki Robertas za świetne fotki teraz moje wątpliwości zostały rozwiane i weekend będę dłubał tą drobnicę. Czy mógłbyś mi jeszcze wyjaśnić co to za czarne urządzenie na pierwszym planie z 3 zdjęcia? Czy było montowane na obu burtach? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi