kret69 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Robertas, swietne fotki! Dzieki rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Te czarne urzadzenie to pult wyciongarki (hoist). Razem z joystick'em na kablu. Tylko na prawej burce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Też tak myślałem, że to od wciągarki świetne masz te fotki, jeszcze raz dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Dziś małe co nieco żeby nie było że nic nie robię co niektórzy myślą Powstały sobie stelaże na sprzęt elektroniczny, które zamontowane zostaną zaraz za fotelami pilotów: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 No fajne ... a czy bedą działać, prze Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Witam serdecznie Biorąc pod uwagę spadające na mnie zewsząd słowa krytyki wymieniłem nóżki stelaży na cieńsze, faktycznie lepiej teraz wyglądają Oba stelaże wraz z dodatkowym środkowym panelem trafiły już na swoje miejsce, przetarłem wszystko lekko suchym pędzlem, dodatkowo jeszcze wystrugałem pulpit sterowania wyciągarką Pozostały mi do zrobienia gaśnice i zabieram się za sufit. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Witam serdecznie Biorąc pod uwagę spadające na mnie zewsząd słowa krytyki wymieniłem nóżki stelaży na cieńsze, faktycznie lepiej teraz wyglądają Oba stelaże wraz z dodatkowym środkowym panelem trafiły już na swoje miejsce, przetarłem wszystko lekko suchym pędzlem, dodatkowo jeszcze wystrugałem pulpit sterowania wyciągarką Pozostały mi do zrobienia gaśnice i zabieram się za sufit. Pozdrowionka! Od razu zewsząd Całkiem zgrabne nóżki a piwo przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Od razu zewsząd Całkiem zgrabne nóżki a piwo przy okazji Uderz w stół ;) Ładnie Kabelek podkręcany z czego robiłeś? Niezmiennie polecam struny gitarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Od razu zewsząd Całkiem zgrabne nóżki a piwo przy okazji Uderz w stół ;) Ładnie Kabelek podkręcany z czego robiłeś? Niezmiennie polecam struny gitarowe. Kabelek ze zwykłego cienkiego drucika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 24 Listopada 2015 Autor Share Napisano 24 Listopada 2015 Witam bo długiej przerwie Prowler skończony więc można wrócić do Blackhawka Udało mi się w końcu uporać z sufitem, oto efekty: Jak już wcześniej wspominałem, sufit wykonałem całkowicie od podstaw. Kilka rzeczy zostało uproszczonych, mam nadzieję, że udało mi się co nieco zbliżyć do oryginału. Być może dodam jeszcze trochę przewodów i kabli. Pora teraz zabrać się za fotele pilotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 25 Listopada 2015 Share Napisano 25 Listopada 2015 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Listopada 2015 Share Napisano 25 Listopada 2015 Że ja się tak zapytam jako laik, ...a sufitów to się aby na biało nie maluje Będąc świeżo po remoncie powinieneś to wiedzieć Trzeba było z żoną uzgodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 25 Listopada 2015 Autor Share Napisano 25 Listopada 2015 Że ja się tak zapytam jako laik, ...a sufitów to się aby na biało nie maluje Będąc świeżo po remoncie powinieneś to wiedzieć Trzeba było z żoną uzgodnić Byś też coś mądrego napisał... Czekaj, już Ci wysłałem resztę białej farby, która mi została co se bedziesz mógł łoszpreja wymalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Witam, Udało mi się uzupełnić przedział desantu o resztę detali czyli skrzynie amunicyjne, gaśnice i apteczkę: Następnie wkleiłem sufit na swoje miejsce, po złożeniu obu połówek kadłuba nawet wszystko do siebie pasuje ;) wyciąłem też otwór w miejscu gdzie będzie wnęka na głowicę FLIR Do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Wygląda zacnie Pawle, tylko takie pytanie ta burta obok apteczki ... tam nic nie ma? Znaczy się jest w nim taka "goła", sprawdź też czy w tym egzemplarzu, stopnie (te co nakleiłeś) są z klapkami ... sporo ich ma wnęki bez klapek :( Poza tym, suficik pierwsza klasa ... choć biały byłby ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Zgrabniutka robota. Szkoda tylko że to helikopter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 ...i to w nim jest najładniejsze Solo pamiętasz, że kalki na Ciebie czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Solo chciał chyba powiedzieć, że dzięki Bogu to helikopter mógłby też zrobić jakiegoś porządnego wiatraka A nie tylko te kopcące odrzutowce Grzesiu A o jakich stopniach z klapkami mówisz bo nie bardzo wiem o co kaman co do tej burty to postaram się coś jeszcze wymyślić; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 te kwadraciki naklejone... to imitacja klapek zasłaniających stopnie, w niektórych maszynach są one usunięte i są otwarte wnęki na stopę żeby wejść na górę, ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 w niektórych maszynach są one usunięte i są otwarte wnęki na stopę żeby wejść na górę, ale może się mylę Właściwie, to jest odwrotnie. Z definicji są to otwarte stopnie, a w niektórych wersjach (bądź egzemplarzach) są one zasłaniane. Coś jak dodatkowa opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Listopada 2015 Share Napisano 27 Listopada 2015 w niektórych maszynach są one usunięte i są otwarte wnęki na stopę żeby wejść na górę, ale może się mylę Właściwie, to jest odwrotnie. Z definicji są to otwarte stopnie, a w niektórych wersjach (bądź egzemplarzach) są one zasłaniane. Coś jak dodatkowa opcja. Zapewne masz racje... Jak pisałem kilka postów wyżej, jestem tylko laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Korzystając z wolnej soboty udało mi się pociągnąć trochę z robotą. Kadłub jest już sklejony do kupy, będzie trochę rzeźbienia bo obie połówki nie pasowały do siebie idealnie. Powstały też fotele pilotów, zostawiłem je pudełkowe, dorobiłem tylko stelaże i jedno pudełko na różne wichajstry musiałem też dorobić z hips-u wstawki w miejscu gdzie będą górne panele przełączników nad głowami pilotów: gotowa jest też wnęka na głowicę FLIR a to sobie sprawiłem na mikołaja Lufy M134 myślę, że będą się ładnie prezentowały Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 O jaaa! Lufy wypasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Super sprawa, aczlolwiek na żywca jeszcze lepiej wygląda Lufki extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi