Dorotka Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Coś w tym Twoim modelu jest, że przyciąga oko ... No właśnie To musi być jakiś przekaz podprogowy W sumie chyba o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Krok drugi ... Na dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 A nie powinno być tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 A nie powinno być tak?.... Nie, ale też ładne. Lamp (kloszy) tylnych i przednich jest do wyboru i do koloru. Ja wybrałem akurat te z całością dołu i ramkami w czerwieni. Czyli coś takiego jak na zdjęciu poniżej. Być może jeszcze zmienię jeżeli nie będę pasować do reszty... Dzięki za czujność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Nie żebym się czepiał, ale Twoja lampa jakoś nie wygląda jak na zdjęciu - ta ostra krawędź bliżej nadkola i inny kształt czerwonej części klosza Rozjaśnij, bo nie ogarniam Siedzę od 5 rano nad raportem w sprawie przestrzegania praw dzieci w rodzinach zastępczych i to pewnie dlatego jestem trochę stumaniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 O to kaman. Ale być może były i inne kształty tylnych lamp w tym roczniku. Niczego sobie uciąć za to nie dam Były Ja się odnosiłem jedynie do "kolorystyki" kloszy z tym "pełnym" czerwonym. Kształt wiem, że w moim trochę inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Czy moglibyście mi polecić jakąś folię do przyciemniania szyb? Jakby ktoś wrzucił zdjęcie lub podesłał fotkę na priv to będę dźwięczny. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Czy moglibyście mi polecić jakąś folię do przyciemniania szyb? Jakby ktoś wrzucił zdjęcie lub podesłał fotkę na priv to będę dźwięczny. Z góry dziękuję! Jak rozumiem potrzebujesz do modelu, nie do auta.Przyślij mi adres to Ci wyślę kawałek z tej co ja mam. I tak prędzej się zestarzeje niż ją całą wykorzystam. Nie wiem tylko, czy będzie Ci odpowiadać, bo to jest najjaśniejsza z tych ciemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Czy moglibyście mi polecić jakąś folię do przyciemniania szyb? Jakby ktoś wrzucił zdjęcie lub podesłał fotkę na priv to będę dźwięczny. Z góry dziękuję! Jak rozumiem potrzebujesz do modelu, nie do auta.Przyślij mi adres to Ci wyślę kawałek z tej co ja mam. I tak prędzej się zestarzeje niż ją całą wykorzystam. Nie wiem tylko, czy będzie Ci odpowiadać, bo to jest najjaśniejsza z tych ciemnych. Dzięki! Poszło na priv! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Można spróbować smok'iem (np. H95 Gunze) od wewnątrz. Robiłem tak z tylnymi lampami do SLR'ów i wyszło super. Można wtedy kombinować ze stopniem "przyciemnienia". Folię od Andrzeja bierz, bo jest dobra. Tyle tylko, że ma swoją grubość (jak to folia). Idealna na całą powierzchnię szyby, ale na częściowe przyciemnienie nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Można spróbować smok'iem (np. H95 Gunze) od wewnątrz. Robiłem tak z tylnymi lampami do SLR'ów i wyszło super.Można wtedy kombinować ze stopniem "przyciemnienia". ..... Folię od Andrzeja bierz, bo jest dobra. Tyle tylko, że ma swoją grubość (jak to folia). Idealna na całą powierzchnię szyby, ale na częściowe przyciemnienie nie zawsze Na lampy to ja mam Gaię..., ale właśnie na dużych powierzchniach szyb to się nie za bardzo sprawdza (przynajmniej u mnie). Przytulę od Andrzeja i zobaczymy jak to będzie wyglądać ... Widziałem gdzieś też taką od MFH ale jakoś nie mogę znaleźć teraz... No nic czas pokaże, dzięki za odzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 A nie powinno być tak?.... Nie, ale też ładne. Lamp (kloszy) tylnych i przednich jest do wyboru i do koloru. Ja wybrałem akurat te z całością dołu i ramkami w czerwieni. Czyli coś takiego jak na zdjęciu poniżej. Być może jeszcze zmienię jeżeli nie będę pasować do reszty... Dzięki za czujność! Bo te to 997, a ty składasz 996. Ciekawe czy w realu da się przełożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 A nie powinno być tak?.... Nie, ale też ładne. Lamp (kloszy) tylnych i przednich jest do wyboru i do koloru. Ja wybrałem akurat te z całością dołu i ramkami w czerwieni. Czyli coś takiego jak na zdjęciu poniżej. Być może jeszcze zmienię jeżeli nie będę pasować do reszty... Dzięki za czujność! Bo te to 997, a ty składasz 996. Ciekawe czy w realu da się przełożyć... Myślę, że się nie da, bo kształt jest inny... Ale ja mówiłem i pisałem jedynie o kolorystyce "kloszów" z pełnym czerwonym na dole, i z czerwonym obrysem dookoła. Z łatwością takie "klosze" (tzn. w tej kolorystyce) znajdziecie w Googlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Na marginesie, jakby kogoś interesował ten chrom z Gravity... Bez przykładania się... Można macać nawet brudnymi paluchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 O żesz ......... Znowu trzeba sięgnąć do sakiewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 O żesz ......... Znowu trzeba sięgnąć do sakiewki Rozumiem z tego, że długość "krótkiego" warsztatu, kompensują zawarte w nim treści? Bo już miałem wątpliwości, czy pokazywać "te rzeczy, te sprawy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 To jak już pokazałeś "te rzeczy" to opisz jak do tego doszedłeś, bo z tego co widziałem, pierwsze próby nie były udane. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 To jak już pokazałeś "te rzeczy" to opisz jak do tego doszedłeś, bo z tego co widziałem, pierwsze próby nie były udane. Pozdrawiam Messer No moment... Jakąś przewagę konkurencyjną muszę mieć Generalnie, to trzeba się trzymać instrukcji .... I już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Dobra dobra, ja Ci dam przewagę Szybciutko mi tu proszę opisywać co i jak, na jakim ciśnieniu itd... i żeby mi w punktach było Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Dobra dobra, ja Ci dam przewagę Szybciutko mi tu proszę opisywać co i jak, na jakim ciśnieniu itd... i żeby mi w punktach było Pozdrawiam Messer Wszystko masz w instrukcji, którą dostajesz z farbami. Co mam Ci pisać? Będziesz ćwiczył na sucho? Trzeba kupić i działać. To samo co ja Ci napiszę masz na stronie producenta... Mogę to jedynie rozwinąć o moją z nim "rozmowę", w której coś tam rozjaśnia co do zasady, nie metody. I to jest przyczyna dla której nie wyszło za pierwszym razem... "Hi Jacek. Altought I personally tested this product after releasing, I know that it is very delicate to apply to get a good result. The secret of a good chrome effect is having a very dark and glossy undercoat. For that, we had two options: using a laquer with a glossy finish, or an enamel. The lacquer gets a harder finish and less delicate, but needed to be activated like clear coat, so we decided to do it with enamel, because it was easier to apply. The problem of enamel is that it is more delicate to work on it, and it needs to be completelly dry to avoid reactions. We considered in our tests that 24 hours was enough for a thin undercoat in apropiate atmospherical conditions, but maybe, if the undercoat is a bit more thick, and weather is more cold, it would need more time. In several test that we did, we noticed that while we waited more time for basecoat, we achieved a better mirror effect, spraying the samples after 72 hours, but such time is not really necesary. Another thing to consider, is the aplication of basecoat. It consists in very small flakes in a liquid and very volatile medium to be able to be sprayed, that when they fall into the glossy surface, they orient themselves in a plane position, but for doing that, paint must arrive to the basecoat almost dry, that is the why we recommend to spray much more air than paint. We must avoid puddle or accumulation of liquid paint that would do orient the flakes in a random way. I hope you have served the explanation. Do not hesitate to contact for any questions or problems you may have. Regards. Antonio". P.S. I proszę mnie nie bić, bo się poskarżę Administracji! Bo ja jestem Skarżypyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 A ponieważ bydle ze mnie złośliwe to masz jeszcze jedną fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Machnąłbyś tę porszawkę w chromie... Machnę coś innego i nawet wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 No pięknie, to już chyba mamy poważnego konkurenta Spazstixa... Apropo przyciemniania od wewnątrz - jak to zrobić? Najpierw położyć kolory (czerwony i pomarańcz) a potem smoke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 No pięknie, to już chyba mamy poważnego konkurenta Spazstixa... Apropo przyciemniania od wewnątrz - jak to zrobić? Najpierw położyć kolory (czerwony i pomarańcz) a potem smoke? A jakie lampy, jeżeli o to pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 No dobra, dalszy ciąg zabawy. Maskę wczoraj psiknąłem Gunze H90. Niestety ale testuje to pod konkretny projekt z takim akurat kolorem. Wyszło, że się nie gryzie. Dziś rano przeleciałem połowę maski lakierem 2k Gravity (zestaw GC306). Lałem grubą, jedną warstwę. Wylewa się świetnie, ale trzeba uczciwie przyznać, że chrom trochę traci na "odbijalności". Pewnie po polerowaniu będzie lepiej ale muszę poczekać aż się utwardzi. Drugą połówkę maski chce zmalować moim ulubionym GX100. Zobaczymy jak to wyjdzie... Nie chce popadać w jakiś hura optymizm ale poważnie się zastanawiam nad rezygnacją z "Zero-Paint"... To najmniej problemowe mazaki z jakimi miałem do czynienia. Z pewnością warto spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi