Marcintosh Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Jak najbardziej. To standardowe malowanie NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Oj ten, chyba nie pasuje do Twojego modelu, o ile wiem, to jest wersja Desertaised. Model tego wozu, zrobiła dość dawno temu Tamiya: Chyba że pytasz o malowanie, to owszem, to się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Tak, pytałem o malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Ten model Tamiyi pokazuje troche starsza wersje. Byly i zolte i zielone, w zaleznosci gdzie stacjonowaly, tak samo jak ten nowszy. A 'desertised' tak na prawde oznacza te biale panele na wiezy. One maja inna sygnature termiczna od reszty czolgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Boisz sie, że zepsujesz model? Jak go przetopisz na talerzyk to i owszem, ale tak to reszta jest odwracalna. Rób, popełniaj błędy, poprawiaj je, ucz się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Może być i oliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 U nas tez same zielone/oliwkowe ostatnio. Moze im czarnej zabraklo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Cały zielony byłby zbyt monotonny, zresztą chcę przećwiczyć maskowanie używając Blutacka. Dzisiaj wymieniłem uchwyty na zrobione z drucika: Trochę krzywo niektóre zrobiłem, ale nie przejmuję się tym zbytnio, bo wieża zakryje: Teraz pozostało mi tylko złożyć lusterka, i poprawić przednią płytę. Muszę jednak kupić polistyren i tutaj zapytam - gdzie najlepiej? Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Muszę jednak kupić polistyren i tutaj zapytam - gdzie najlepiej? Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Znaczy się że tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 A może Jadarhobby, Martola, Exito. Takie modelarskie sklepy internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Jadar - http://www.jadarhobby.pl/aber-ps5-arkusze-polistyrenu-15mm-p-9797.html Allegro - http://allegro.pl/polistyren-hips-200-300-1-50mm-inne-grubosci-i5593153791.html Za zaoszczędzoną kasę mogę kupić farby do niego Już nawet próbowałem dobierać odcienie na oko. Myślałem o XF-67 (rozjaśniany białym) i XF-69. Myślicie, że będzie ok? Przypomnę, że malowanie planuję takie: Aha, ponowię jeszcze pytanie - z czego mógłbym dorobić te śruby (?) przy przedniej dodatkowej płycie pancerza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Podkładki z okrągłego profilu, same łby śrub - http://www.martola.com.pl/pl144/produkty29444/hexagon_profile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Okrągłego profilu? W sensie mam wyciąć kółka z polistyrenu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Tak, kup (są w Martoli na 100%, poszukaj) lub sam zrób. Wyciągnij sobie ramkę nad ogniem i rozszerz do odpowiedniego rozmiaru. Sześciokątny możesz uzyskać podobnie robiąc skalpelem odpowiednie ścięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Np. takie: http://www.martola.com.pl/pl144/produkty29633/round_rod_profile ? Tylko ja nie wiem, jakiej to jest średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Znajdź sobie odniesienie na modelu, dziubek jest naszpikowany śrubkami, wyglądają identycznie, znajdź zdjęcie bliżej i porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Ale mi chodziło jakiej to jest średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Wymiary są podane pod obrazkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Solaris- ja używam tego. Są rózne rozmiary http://www.hobbysta.pl/sruby-nakretki-typ-male-p-36215.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Makinen, dzięki za linka, niestety żaden sklep w Warszawie tego nie ma od ręki, a nie chce mi się czekać (chyba tylko w Exito są). Spróbuję z tym, co polecił Tomek. Dzisiaj dojechał polistyren, więc coś wydłubałem. Na sucho póki co: Jak Wam się to widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 Proszę o jakąś opinię (o ile ktoś jeszcze przegląda zwykle warsztaty) odnośnie tego, co zrobiłem. Dłubać przy tym dalej, czy wywalić i zacząć od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Oj Solaris... Nauczysz się Ty samodzielności czy nie. Masz zdjęcia, materiały - porównaj, jeśli jest podobnie to jest ok. Nie jesteśmy alfą i omegą żeby wszystko Ci oceniać i prowadzić za rączkę. Prowadzenie warsztatu to własna inicjatywa i jeśli masz faktycznie jakiś problem to pytaj, a nie przy każdej przyklejonej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Chciałem poznać Wasze zdanie. Według mnie było podobne, ale mogło być lepsze, więc zrobiłem jeszcze raz. Teraz chyba jest ok: Poskładałem też lusterka: Dodałem także takie anteny: Dobierałem trochę na oko farby, według mnie XF-67 i XF-69 będą ok. Jutro może pójdzie podkład Edytowane 5 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi