Polski_Czołgista 0 Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Chyba nie powinno Ale nie miałem z tym styczności Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tomek Mroczkowski 30 Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Dałeś podkład, na 99% nie powinno. Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 12, 2015 Author Share Posted September 12, 2015 To ok, podociskałem i dokończyłem maskowanie. Folia spożywcza idealnie się do tego nadaje. Mam nadzieję, że będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 12, 2015 Author Share Posted September 12, 2015 Pomalowane: Najbardziej ekscytujący moment... I efekt końcowy w 100% mnie satysfakcjonuje Napiszcie, jak Wam się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Tomek Mroczkowski 30 Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Mi również się podoba. Widzę co sesja zdjęciowa to anteny strategicznie zmieniają miejsce Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 12, 2015 Author Share Posted September 12, 2015 Dzięki, anteny pourywałem przy malowaniu Dojdą na sam koniec. Quote Link to post Share on other sites
michal0281 196 Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Na tym etapie powiem: BRAWO! Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 13, 2015 Author Share Posted September 13, 2015 Dzięki Michał. Nałożyłem Sidolux, wypędzlowałem detale, dodałem kanistry i gaśnice. Poprawiłem również pędzelkiem malowanie tam, gdzie wyszło nierówno. I mam takie pytanie - czy ja do tego modelu muszę dokupić jakieś kalki, czy po prostu mam ponakładać te z pudła? Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 13, 2015 Author Share Posted September 13, 2015 Bo malowanie inne niż pudełkowe. Quote Link to post Share on other sites
Tomek Mroczkowski 30 Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Nie wzorujesz sie na konkretnym pojezdzie wiec daj co masz Quote Link to post Share on other sites
michal0281 196 Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Teraz daj kalki, psiknij je lakierem i zrob washa, jak juz uznasz ze jest gotowy to zrob zdjecia, tylko nie psikaj na washa lakierem zanim komisyjnie nie uznamy, ze jest dobrze Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 14, 2015 Author Share Posted September 14, 2015 Narazie to muszę kupić szablon żeby pomalować koła. Ktoś z Was może wie, gdzie w Warszawie od ręki można to kupić? W sklepie plastycznym mogą być? Quote Link to post Share on other sites
Tomek Mroczkowski 30 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Pędzelek w łape, czarna farba i troche cierpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Chyba że kolega ma taki plastykowe szablon do rysowania kół o różnych średnicach Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Chyba że kolega ma taki plastykowy szablon do rysowania kół o różnych średnicach Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Sorki za wstawienie tego samego postu x2 Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 14, 2015 Author Share Posted September 14, 2015 Pędzelek w łape, czarna farba i troche cierpliwości. Problem w tym, że całe koła pomalowalem na czarno, z zamiarem późniejszego kupienia szablonu. Chyba że kolega ma taki plastykowy szablon do rysowania kół o różnych średnicach Właśnie mi chodzi, gdzie można takie coś dostać? Na stronie sklepu plastycznego nie ma takiego produktu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 A w zwykłych sklepach z przyborami szkolnymi? Quote Link to post Share on other sites
hiwis 53 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Jeśli chodzi o coś takiego (lub podobne): http://www.szal-art.pl/szablon-do-rysowania-kolek-sredni_1393_4933/ to powinno być dostępne w większości sklepów dla plastyków i z art. papierniczymi. A w związku z niedawnym początkiem roku szkolnego w dużych sieciach handlowych były /są dostępne zestawy różnych szablonów/linijek/ekierek/kątomierzy itp. Oczekujesz wskazania konkretnego sklepu ? Quote Link to post Share on other sites
jaxiu 4 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Ja używam cyrkla tnącego i sam wycinam maski do kół (ostatnio z plastikowych kart do gry) trochę droższa sprawa, ale możesz precyzyjniej dobrać średnicę maski do średnicy koła http://www.artysta.sklep.pl/produkt/4410/322/narzedzia_specjalne/_cyrkiel_tnacy_cmp_1 Quote Link to post Share on other sites
Solaris7813 0 Posted September 14, 2015 Author Share Posted September 14, 2015 A w zwykłych sklepach z przyborami szkolnymi? Byłem w dwóch i nie mieli. Jeśli chodzi o coś takiego (lub podobne):http://www.szal-art.pl/szablon-do-rysowania-kolek-sredni_1393_4933/ to powinno być dostępne w większości sklepów dla plastyków i z art. papierniczymi. A w związku z niedawnym początkiem roku szkolnego w dużych sieciach handlowych były /są dostępne zestawy różnych szablonów/linijek/ekierek/kątomierzy itp. Oczekujesz wskazania konkretnego sklepu ? Tak, o to chodzi. W żadnym z trzech znanych mi sklepów plastycznych w Warszawie tego nie mają. Ja używam cyrkla tnącego i sam wycinam maski do kół (ostatnio z plastikowych kart do gry) trochę droższa sprawa, ale możesz precyzyjniej dobrać średnicę maski do średnicy koła http://www.artysta.sklep.pl/produkt/4410/322/narzedzia_specjalne/_cyrkiel_tnacy_cmp_1 To też jest niezły pomysł, ale z szablonem chyba jednak jest szybciej. Quote Link to post Share on other sites
jaxiu 4 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 ale ja właśnie w ten sposób wycinam szablon. Jednym wyciętym kółkiem maluje wszystkie koła - wada nie da się wyciąć <5mm Quote Link to post Share on other sites
wojtek 80 0 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 Też ostatnio używałem cyrkla,tylko ja wycinałem kółka z folii samoprzylepnej na każde koło osobno.Pomalowałem bandaże błyskawicznie i zero poprawek Quote Link to post Share on other sites
Tomek Mroczkowski 30 Posted September 14, 2015 Share Posted September 14, 2015 W tyle czasu juz bys zdążył zmyć koła, pomalowac w zieleń i pędzlem pomalowac te bandaże Quote Link to post Share on other sites
author21 4 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 A ja do malowania bandaży używam zestawu: mały silniczek modelarski + bateria i trzeba tylko dorobić zawsze uchwyt do kółka na trzpień (z wkładu długopisu itp. , zależy od średnicy otworu). Podczas obrotu kółka delikatnie prostopadle przykłada się pędzelek i bez poprawek kółko w kilkanaście sekund. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts