rucek Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam, zastanawiałem się czy wstawić w dioramy czy w lotnictwo. Zapewne kilku z obecnych forumowiczów powie, że nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością, jednak w głowę weszła mi taka scenka i postanowiłem ją wykonać. W mojej głowie wygląda to w ten sposób, że fucke nie udało się pierwsze podejście, obsługa naziemna będąca na boku pasu startowego w znacznej odległości od jego początku niczego się nie spodziewając zajmuje się dalej swoimi obowiązkami Może i fikcyjnie ale kto zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xychu Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 FUCKE? Mnie się podoba ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 To znaczy, że ta foka leci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 przynajmniej próbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 To powinien byc znacznie wyżej. Podnieś go na taka odległosc, zeby ta scenka ocierała sie o realizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 przemyślę to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 I jedna goleń, możesz bardziej wysunąć. Będzie fajnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 I może zrób śmigło "zakręcone" z jakiegoś przezroczystego czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Fajne! Zabierają bombę co by grzmotu i jazgotu nie narobiła. Jeden z wymieniaczy/mechaników zgubił okulary w okolicy samolotu i szuka. Spadły z wrażenia. A i jeszcze jedno. Jeden zastanawia się czy w tej zielonej skrzynce jest śniadanie kolegi. A jak jest to czy jeszcze świeże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Jezeli chcesz miec figsy poprawne merytorycznie to kombinezony technikow LW byly z drelichu czarnego lub ciemnogratowego. Furazerki od kompletu takie same choc czasem noszono sukienne czyli feldblau (nie feldgrau jsk na Twoich). Panowie rozebrani do polowy nie maja kombinezonow wiec standardowe spodnie LW- feldblau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Niewłaściwe kolory umundurowania zauważą tylko fachowcy od tych spraw, tacy jak Ty. Szakunec. Dziwnie wygląda też to że panowie ciągną SC 500 po nie równym terenie, z taką łatwością jakby była z kartonu. Myślę, że każdy choć raz miał okazje targać 500 kg paleciakiem, i wie jak to jest. Myślę, że każdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Dziękuję Panowie za opinie. I może zrób śmigło "zakręcone" z jakiegoś przezroczystego czegoś? Poproszę o jakiś przepis jakoś nie mogę sobie wyobrazić imitacji obracającego się śmigła :/ Fajne! Zabierają bombę co by grzmotu i jazgotu nie narobiła. Jeden z wymieniaczy/mechaników zgubił okulary w okolicy samolotu i szuka. Spadły z wrażenia. A i jeszcze jedno. Jeden zastanawia się czy w tej zielonej skrzynce jest śniadanie kolegi. A jak jest to czy jeszcze świeże. Niezła wyobraźnia Niewłaściwe kolory umundurowania zauważą tylko fachowcy od tych spraw, tacy jak Ty. Szakunec. Dziwnie wygląda też to że panowie ciągną SC 500 po nie równym terenie, z taką łatwością jakby była z kartonu. ... Przyznam, że nie przykładałem uwagi do kolorów umundurowania, może i mój błąd, a co do łatwości ciągnięcia ciężko było w 1/72 zrobić skwaszoną minę Jeszcze raz dziękuję za opinie postaram się poprawić rzeczy o których wspomnieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Ja się nie znam, ze mnie modelarz, jak z koziej p***y dudy. Popytaj spitona, ten ma łeb ;) Ja sobie na podstawie modeli wystawowych z MSPO wyobrażam to jako okrągłą płytkę z przezroczystego tworzywa, z delikatnie namaźganymi (rysowanymi?) śladami, że tam coś jednak jest, w wypadku śmigieł z kolorowymi końcówkami także z np. żółtą obwódką. Kołpak w takim wypadku malowałbym jak oponę - minimalnie złamanym za pomocą kropelki białej farby czarnym. Ale ja się nie znam, pytaj mądrzejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 http://www.vietnam.net.pl/UH1gopl.htm Zerknij na to smiglo. Nie mam pojecia, jak zrobione (ja bym dodal wyciete z przezroczystego materialy fragmenty kola i popracowal malarsko aerografem) ale moze stanowic inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Wszystko fajnie na etapie warsztatu a nie przymocowanego na stałe już z podstawką :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 No to w tej sytuacji musisz przyjac na klate, ze samolot jest zdecydowanie za blisko ziemi. Technicznie wykonane bardzo ladnie. Interpretacja zachowania w wykonaniu TerraIncognita - pierwszorzedna! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 http://www.vietnam.net.pl/UH1gopl.htm Zerknij na to smiglo. Nie mam pojecia, jak zrobione (ja bym dodal wyciete z przezroczystego materialy fragmenty kola i popracowal malarsko aerografem) ale moze stanowic inspiracje. Nie, to nie to. Zupełnie inna prędkość obrotowa tego, co się obraca (tu wirnika, a potrzeba do śmigła). Poszedłbym raczej w całe koło, z zaznaczonym śladem łopaty. Rucek - ale na przyszłość czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Ja bym zamontował smigiełko na silniczku od wibratora do komurek. I podłaczył prad przez rurke na której zamontował bym samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Też dobre. Nawet jest klasa modeli uwięziowych (latających) wg. podobnego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Na przyszłość jest to jakiś pomysł do wykonania elektryczny silniczek to też raczej na etapie budowy aby te wszystkie kable poprzeciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Ha znalazłem! Na przyszłość się przyda, fajnie wymyślił oddanie że leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Myślę ze chyba najlepiej byłoby po prostu uciąć łopaty i zostawić sam kołpak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 pomysł ciekawy jednak trochę się przyczepię do realizmu.... myślę że w takiej sytuacji ludkowie z obsługi padliby plackiem nawet w błoto a tutaj coś za bardzo statycznie to się prezentuje w porównaniu do samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Jeden jest w trakcie upadabania. Reszta jeszcze się nie zorientowała:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi