Tomek Mroczkowski Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Witam po dłuższej przerwie, przyznam, że walka z blaszkami jest bardzo czasochłonna. Wieża jest w 90% gotowa, zostało przymocować tylko zasobniki z tyłu wieży, oraz przygotować sam przedział z 4 lufami. Kadłub nabrał detali i tych z blaszek, jak i tych zestawowych. Muszę porównywać dane szczegóły ze zdjęciami naszych Szyłek bo jednak co nasz sprzęt to modernizacja I cały zestaw, w sumie brakuje gąsienic tylko i paru pierdół. Złożone na sucho wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Czas wypchnąć temat w górę, został trochę ponad miesiąc a ja jestem trochę w lesie zbierając opieńki. Niestety sprawy prywatne trochę mi ukradły czas, ale przy wolnych chwilach staram się nadrabiać. Stan ukończenia wieży oceniam na 98%, zostało przystosować przedział z działkami, przeszlifować przód i dokleić podstawę anteny. Mógłbym pokusić się o dorobienie z tyłu podparć na radar, ale niestety czasu brak. Wyszła zapowiedź na nowy model ZSU od HongModel Czy cena zaporowa? 200zł patrząc na ceny innych "nowości" (szczególnie "nowości Dragona") wręcz można rzec, niska. Wracając do modelu. Przedstawiam tylko wieże dziś, jutro kadłub Jak dobrze pójdzie to cały listopad będę miał na psucie malowania. Musze wymyślić jeszcze z czego wykombinować węże zapewne doprowadzające ciecz chłodzącą do luf. A dokładniej muszę przejść się do porządnego sklepu elektrycznego po odpowiednio cienkie kable Jeszcze co do samych działek, będę musiał sporo pokombinować żeby trzymały one jakieś symetryczne kształty trapezu. Na teraz tyle, jutro kolejna aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Fajnie wygląda jak na razie. Też jestem ciekaw jaka będzie ta nowa 'Szylka'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Ja miałem tak samo z Whippet. Skleiłem starego Emhar a w tym roku wysyp z Meng I Takom się zrobił. Wieża wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Ale się nastrzelałem do Szyłek w Operation Flashpoint. Ale tutaj zamiast strzelać, zdecydowanie należy się zatrzymać i przyjrzeć dokładnie Wygląda świetnie, czekam na kadłub. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Kiedyś jak napadł mnie pomysł na sklejenie kolekcji maszyn z WP zastanawiałem się nad tym zestawem. Do dzisiaj pomysł zredukował się do Leoparda i Rosomaka, ale z zainteresowaniem śledzę temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 Minął (ty)dzień Ale kadłub w większości zmontowany. Zostało dorobić uchwyty, z tyłu światła, dodać liny, wszelkie młoty, siekiery, łopaty, błotniki i jakiś tobołek na tylną klapę. Belki do wyciągania nie przewiduję. (niestety słabe zdjęcia bo ze sztucznym oświetleniem ) Zacząłem też walkę z gąsienicami i cóż, powoli szykuje się do "weźmiemy spreja i będziemy malować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Wygląda na to, że i Meng wypuści ZSU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 Wygląda na to, że i Meng wypuści ZSU. Szkoda, że ceny takie a nie inne. Ale taka gospodarka obecnie, trzeba czekać na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Wieża skończona, moduł z działkami zamontowany. Teraz tak, o ile jakość działek jest fajna, o tyle ustalenie geometrii jest dosyć trudne. Czy mi się udało? Nie wiem, oceńcie sami. Czekam na jakiś mały zastrzyk finansowy i kupuje podkład Teraz zaczynam (nierówną) walkę z gąsienicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Mi się wydaje że ci się dolne dwa na boki rozkraczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Na boki to znaczy? Są wygięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Mi się wydaje że ci się dolne dwa na boki rozkraczyły. To chyba efekt zdjecia zrobionego z bardzo bliskiej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Dolna prawa patrząc od przodu. Ale może być tak jak Makinen pisze - wina fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Wieży centralnie nie ustawiłem niestety przez to efekt taki prawdopodobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Moim zdaniem, patrząc na zdjęcie, to prawa dolna nie leży na środku. Moim zdaniem widać to po łuku na którym leży lufa. Nie leży na środku lecz, moim zdaniem jest blisko jego prawej strony. Starałem się jak najlepiej to opisać ale chyba średnio wyszło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Możliwe że i cała sekcja jest przesunięta w prawo, niestety są tam takie naprężenia (plus wszystko jest już na sztywno sklejone) że boję się tego ruszać aby nie ułamać luf. Co do tych łuków, no nie tak to powinno wyglądać https://picasaweb.google.com/104099381440432591746/SzyKa22062014#6027816286256228338 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Spoko, pytałaś to się odezwaliśmy, he, he. Niestety w modelach nigdy nie będzie tak jak w prawdziwych ze względu na skalę. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Tzn ja napisałem o łukach, ponieważ na wg nich oceniałem położenie luf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Tzn ja napisałem o łukach, ponieważ na wg nich oceniałem położenie luf. Wiem, te łuki pozwoliły mi ustawić działka w miarę równo między sobą, niestety takie uroki tego modelu Działam oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Przyszedł kolor bazowy, jest trochę jasny ale tylko na zdjęciach Będziecie bić pewnie, pierwszy malunek aerografem, pierwszy raz olejami. Nasmrodziłem co nie miara Jeszcze pechowo chlapło się mieszanką farby na kadłub ale to po całkowitym wyschnięciu wyszlifuje papierem 1000 lub 1500. Teraz daje odpocząć 24h farbie i jutro działam z brązem. Kilka łańcuszków się urwało do tej pory niestety Jedna strona gąsienic prawie gotowa, druga jeszcze w rozsypce, ale to już ostatnia prosta. Najciężej było się zabrać za malowanie Zostało 15 dni, powoli zaczynam czuć presje Do następnego koloru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Działaj działaj. Nie może zabraknąć Twojej Szyłki w galerii, szkoda by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Dlaczego ja wczesniej tego nie zauważyłem?! Bardzo interesujaca konstrukcja. Juz nie mogę doczekać się efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Fajnie, że już malujesz. Ja w moim T-62 jeszcze blaszek się nie doczekałem, a zamawiałem 30.09... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Listopada 2015 Autor Share Napisano 16 Listopada 2015 Nie jestem z tego zbytnio zadowolony, kilka przebić i odkurz tam gdzie go być nie powinno plus czasami złe przejścia kolorów, ale... Kto powiedział ze za pierwszym razem wyjdzie mi super? To da się poprawić tak myślę Kolorki są wypłowiałe, ale sidoluks i reszta chemii zapewne ściemni mi kolory. Cóż więcej powiedzieć, czerń w czwartek, na kołach jest maskol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi