Skocz do zawartości

Star wars Tie fighter -FineMolds1/48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo dobry model wszysko pasowało idealnie także model skleił się prawie sam. Niestety Fine molds stracił prawa do produkcji modeli ze swiata star wars.

695e09e2a2e40820med.jpg

5624891f7794ac7dmed.jpg

4fcf470a3765aca1med.jpg

07be97f41896f32dmed.jpg

a4b0e21c1f263957med.jpg

Tutaj jedno zdjęcie w którym udało mi się uchwycić błysk paneli pomalowanych alkadem.5dbdda67b40d4065med.jpg

Na koniec tie interceptor połączenie fine molds i amt skala 1/48

296217114b90fa93med.jpg

d6efecaeb680704emed.jpg

Napisano

Z bandai nie miałem niestety przyjemności się poznać ,choć znając Japończyków poziom będzie podobny do finemolds,a może i lepszy .Czekam na B-winga i falkona z bandai w 1/72, choć w 1/48 to było by coś.

Napisano

Świetne modele. Szczerze to nie mam żadnego odniesienia co do skali tego modelu. Możesz podać jakiś wymiar lub zdjęcie poglądowe pozwalające ocenić jego wielkość?

Napisano

Piękne.

Choć trudno mi oceniać, czy zmiana licencji z Fine Molds na Bandai wyjdzie na dobre czy na złe, tych modeli na pewno będzie szkoda.

Napisano

Bardzo ładnie wykonane "Muszki". Szczególnie spodobał mi się Tie Interceptor. Szkoda tylko, że nie pokusiłeś się o wykonanie chociaż symbolicznych śladów eksploatacji.

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Cieszę się ,że się podoba. Co do wielkości , wysokość 16cm a długość 13cm ,chodzi o tie fightera. Brudzenie sobie odpuściłem z prostego powodu, jeszcze nie posiadłem odpowiednich umiejętności, a nie chciałem zepsuć .Na tych modelach ćwiczyłem malowanie aero i wash ,(widać ,że wyszedł trochę za mocny)klejąc te modele nie wiedziałem ,że finemolds już ich nie produkuje ,teraz zostawiłbym je na później. Ale jak to się mówi trzeba się na czymś uczyć.

Napisano

No to teraz możesz na jakichś złomach modelarskich poćwiczyć ślady eksploatacji, bo malowanie i wash bardzo ładnie siadły.

Napisano

Ja mam modele Bandai ze SW, z FineModels też robiłem. Powiem krótko Bandai jest ZAJEBISTY. Masa części i Super jakość. Wszystko pasuje jak klocki Lego. Kiedyś robiłem AT-ST z FineModels i wyszedł fajnie itp, Teraz kupiłem to samo ale z Bandai. To szok. Jest pełne wnętrze, figurki, kaliki, nawet plastik imitujący lasery, Jest 4 razy więcej częsci niż w FineModels a to oznacza Super jakość. Robiłem też Snowspeedera z FM, teraz robię z to samo z Bandai i po prostu szok! Jak pisałem wyżej, masa części, kaliki itp itd. Powiek krótko. BANDAI robi najlepsze modele ze SW. POLECAM.

Napisano

A kogo obchodzą nowe modele ? Napisane jest że dotyczy to nowych modeli z nowej Trylogii. A prawda jest taka że TRYLOGIA jest TYLKO JEDNA IV,V,VI. Reszta to syf pod publikę robiony.

• 1 year later...