zbigi10000 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Bardzo dobry model wszysko pasowało idealnie także model skleił się prawie sam. Niestety Fine molds stracił prawa do produkcji modeli ze swiata star wars. Tutaj jedno zdjęcie w którym udało mi się uchwycić błysk paneli pomalowanych alkadem. Na koniec tie interceptor połączenie fine molds i amt skala 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Świetnie wykonany. Próbowałeś nowe wypusty Bandai w skali 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Z bandai nie miałem niestety przyjemności się poznać ,choć znając Japończyków poziom będzie podobny do finemolds,a może i lepszy .Czekam na B-winga i falkona z bandai w 1/72, choć w 1/48 to było by coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Atrakcyjny dla oka model- pokuś się o jakąś fajniastą podstawkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Świetne modele. Szczerze to nie mam żadnego odniesienia co do skali tego modelu. Możesz podać jakiś wymiar lub zdjęcie poglądowe pozwalające ocenić jego wielkość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Piękne. Choć trudno mi oceniać, czy zmiana licencji z Fine Molds na Bandai wyjdzie na dobre czy na złe, tych modeli na pewno będzie szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Bardzo ładnie wykonane "Muszki". Szczególnie spodobał mi się Tie Interceptor. Szkoda tylko, że nie pokusiłeś się o wykonanie chociaż symbolicznych śladów eksploatacji. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Cieszę się ,że się podoba. Co do wielkości , wysokość 16cm a długość 13cm ,chodzi o tie fightera. Brudzenie sobie odpuściłem z prostego powodu, jeszcze nie posiadłem odpowiednich umiejętności, a nie chciałem zepsuć .Na tych modelach ćwiczyłem malowanie aero i wash ,(widać ,że wyszedł trochę za mocny)klejąc te modele nie wiedziałem ,że finemolds już ich nie produkuje ,teraz zostawiłbym je na później. Ale jak to się mówi trzeba się na czymś uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 No to teraz możesz na jakichś złomach modelarskich poćwiczyć ślady eksploatacji, bo malowanie i wash bardzo ładnie siadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Ja mam modele Bandai ze SW, z FineModels też robiłem. Powiem krótko Bandai jest ZAJEBISTY. Masa części i Super jakość. Wszystko pasuje jak klocki Lego. Kiedyś robiłem AT-ST z FineModels i wyszedł fajnie itp, Teraz kupiłem to samo ale z Bandai. To szok. Jest pełne wnętrze, figurki, kaliki, nawet plastik imitujący lasery, Jest 4 razy więcej częsci niż w FineModels a to oznacza Super jakość. Robiłem też Snowspeedera z FM, teraz robię z to samo z Bandai i po prostu szok! Jak pisałem wyżej, masa części, kaliki itp itd. Powiek krótko. BANDAI robi najlepsze modele ze SW. POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 AT-ST z FineModels? Yeah right ;) BTW, możecie się przestać zachwycać Bandaiem. Tak szybko jak się zaczęło tak szybko się skończyło: http://galaxykits.com/?news/810/Bandai_Revell_i_modele_Star_Wars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 A kogo obchodzą nowe modele ? Napisane jest że dotyczy to nowych modeli z nowej Trylogii. A prawda jest taka że TRYLOGIA jest TYLKO JEDNA IV,V,VI. Reszta to syf pod publikę robiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Dotyczy to wszystkich modeli Bandaia z Gwiezdnych Wojen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi