vollff Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Witam znalazem coś takiego na jednym portalu aukcyjnym. Może to było by pomocne? http://www.ebay.co.uk/itm/Italeri-1-72-1372-Bell-206-Jetranger-Helicopter-Model-Aircraft-Kit-/131604264298?hash=item1ea439b56a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Bardzo Ci dziękuję - tak naprawdę ten model to przepak i na ile się zorientowałem z inbox'a to kłamliwy, bo to jest wersja z wysokimi płozami a przepak zawiera Kiowę z niskimi płozami. Bell 407 jest oferowany w trzech wersjach płóz, dwie takie jak te wymienione i trzecia - wysoka z pływakami. Ale to niestety nie zmienia faktu, że 206 JetRanger nadaje się do zrobienia wersji L (LongRanger), ale nie 407 bez "moich" przeróbek - bo kadłub jest za wąski. Właśnie taki model mam nadzieję do mnie idzie, i wtedy będę mógł wpasować w niego mój scratch. Na razie jest tyle - dłubię ostro po tygodniowej przerwie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Nie jestem pewien. Patrzylem po zdjeciach na sieci. W sprawach takich detali zaufam raczej Tobie. Tak czy inaczej, sa to elementy nic mi nie wnoszace. A oszklenie tej konkretnej 407 to rowniez mordega, bo przednie drzwi prawe maja wystajaca kopule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Tę kopułę można dość prosto zrobić w domu metodą Vacum. http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=32018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Ano można. I namówiłeś mnie do złego. Moja maszyna do vacu składa się z odkurzacza, pudełka i miejsca w kuchni więc szału nie ma, ale coś tam wydmuchałem: I po złożeniu i przymiarce na sucho: Może w konkursie nie wygra, ale wymiary trzyma. Tylko ta kopułka jeszcze idealnie nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Jak widać po dynamice tej relacji, jest to raczej desperacka praca przy beznadziejnym przypadku niż tryumfalny pochód. Przerobiłem jeszcze raz ściany, zrobiłem jakieś tam wnętrze i zalepiłem tył belki ogonowej tak, żeby móc tam coś wyszlifowaćjak wyschnie. Nie mam pojęcia, jak wyglądało wnętrze tej maszyny więc trzymam się wersji z katalogów komercyjnych. Ale sądzę, że w kabinie nie było zmian do transportu rannego, raczej używali tego kosza przy płozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Na razie wygląda masakrycznie, ale przyjdzie szpachla i wyrówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 A ja podziwiam walkę z materią. Teraz ma prawo źle wyglądać, ale po sklejeniu i wyrównaniu szpachlówką powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Zobaczymy, jak bedzie z tym "powinno być". Stan na dziś: Czeka mnie po wyschnieciu i pomalowaniu wnetrza sporo dopasowywania. Zazdroszcze forumowiczom, którzy mają już po 2-3 warsztaty i świetnie się bawią. JA wręcz grzęznę. Jak widać na zdjęciu, przygotowałem sobie już częściowo górną część kadłuba ale może się okazać, że ona też jest za niska. W dodatku ona jest wydłużona chyba w dwóch punktach, więc trzeba będzie rozciąć na trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Podziwiam precyzje i wytrwałość. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 ...aleś sobie Chłopie narobił, ale ponieważ Cię rozumiem tym bardziej trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 Nie skoncze tego modelu w terminie konkursowym, wiec prosze o wypisanie mnie z konkursu. Nie znaczy to, ze nie skoncze go w ogole. Nawet troche podlubalem, ale te laczenia roznych materialow mnie zabijaja (o oparach CA matujacych szyby nie wspomne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Szkoda bo rozgrzebałeś go koncertowo... nawet w swoim delfinie nie mam tak Liczę, że uda ci się go skończyć ale wygląda groteskowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi