Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stwierdziłem że zainwestuje jednak w śnieg. Ponieważ projekt Snow Patrol zmierza ku końcowi - zamierzam popełnić jeszcze jeden model w tym konkursie i pozostać w klimacie zimowym oczywiście

A ponieważ nie za bardzo przepadam za sprzętem niemiecko - rusko - amerykańskim - ulepię coś francuskiego tym razem:)

"Mrożone żabie udka"

_57_zpsdv28v1rt.jpg

6d%20baumholder%20266_zpszta0d2sy.jpg

Z tym ze ja planuje zrobić go w malowaniu UN z konfliktu w Bośni i Hercegowinie 1992 - 1996

2889313_zpsgntgnztd.jpg

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam to juz ostatni update przed galeria

Na dzien dzisiejszy Land Rover prezentuje sie tak :

20151020_130138_zpsrtbilkpp.jpg

20151020_130303_zpsygsivcuh.jpg 20151020_130320_zps9yfq47tu.jpg

20151020_130604_zpsjcy3b9ck.jpg

20151020_130618_zpsmbigdqr6.jpg

20151020_130504_zpsnv2akyj0.jpg

w zasadzie pozostalo jeszcze dodac jakies torby kalnistry i jakas bron na pake

Planuje postawic go na podstawce i jeszcze troszke potraktowac jakims specyfikiem sniego i mrozo podobnym

Jest to tez ostatni moment na dokonanie jakichs poprawek - wiec jesli koledzy maja jakies uwagi - to prosze sie nie krepowac.

Prosil bym rowniez admina o dolaczenie mojej relacji - do dzialu - "najlepsza interpretacja tematu zima"

Juz wkrótce pelna galeria.

Pozdrawiam

Napisano

Podoba mi się, ale dwie uwagi:

- mógłbyś jeszcze koła tym brązem potraktować który masz na bokach

- szkło w prawym reflektorze patrząc od przodu masz krzywo wklejone.

Napisano

Bardzo mi się podoba ten Landy Oprócz tego, co napisał bazylms dodałbym taki drobiazg - zapuść ciemnym washem siatkę grilla.

Z kolei nie bardzo podoba mi się to całe radiowe ustrojstwo. Wszystko zlewa się w całość, brakuje wyodrębnienia szczegółów, brakuje drobiazgów malowanych innymi kolorami (widzę tylko żółte kontrolki). To zlewanie się to chyba też trochę przez zbyt grubą warstwę farby.

Ale ogólnie bardzo udany model A dodatkowy wielki plus za Panharda

Napisano
zapuść ciemnym washem siatkę grilla.

Z kolei nie bardzo podoba mi się to całe radiowe ustrojstwo. Wszystko zlewa się w całość, brakuje wyodrębnienia szczegółów, brakuje drobiazgów malowanych innymi kolorami (widzę tylko żółte kontrolki). To zlewanie się to chyba też trochę przez zbyt grubą warstwę farby

zgadzam się

Napisano

A ja mam pytanko o anteny? One takie długie faktycznie są?

Napisano (edytowane)

Wiam

Co do anten to w zaleznosci od zastosowanego systemu radiowego - moga miec od 2.4 m do 4,6

Jesli chodzi o radyjko w moim modelu to jest to tzw S.F. - po prostu fajnie to wyglada.

Co do anten to zamontowalem takie jakie dostalem z acurate armor.

Edytowane przez Gość
Napisano

Zapuscilem washem grill i poprawilem lampe. Caly czas probuje ozywic ten nieszczesny zestaw stereo. Niestety mam w tym momencie maly remont w domu i nie mam kiedy i gdzie pracowac nad modelem - ale mam nadzieje zaprezentowac galerie w ciagu najblizszych dwoch tygodni. Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

ZIMA PRZYSZLA !!! - Posypalo Sniegiem

20151119_112808_zpszvcrt7fz.jpg

20151119_112616_zpssl4gdrwd.jpg

20151119_112731_zps3zulcutj.jpg

20151119_112750_zpsbtzzy4mm.jpg

Jakies sugestie, uwagi, komentarze? - Bede wdzieczny i jeszcze poprawie przed galeria

Czekam jeszcze na zamowiona drewniana podstawke, ktora powinna przyjsc lada dzien - i wtedy sesja zdjeciowa lepszym sprzetem i galeria

Pozdrawiam

Jacek

Napisano

Witajcie

Dziś przyszła podstawka - więc nie czekając posypałem ją śniegiem.

Ponieważ jest wieczór i słabe światło - sesja odłożona do jutra.

Ale przed sesją - dwie poprawki. Na próbnych zdjęciach zauważyłem że lewa lampa jest krzywo wklejona oraz szybka od strony pasażera odkleiła sie podczas przecierania ze śniegu.

Ale ogólnie mówiąc - ZIMA AŻ WYŁAZI z tych zdjeć, Ale tak miało być

Myślę że spełniłem wszystkie wymagania, jeśli chodzi o INTERPRETACJĘ tematu konkursu

Pozdrawiam gorąco

Jacek

20151120_184136_zpsim0bsqyq.jpg

20151120_184237_zpsvllx1uq7.jpg

20151120_184244_zpsp9uwaea7.jpg

20151120_184322_zpsgvtm3xxl.jpg

Napisano

Świetnie. Mam pytanie odnośnie śniegu. Czego użyłeś jako śniegu i jak "montowałeś" do modelu?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Witaj

Do zrobienia sniegu uzylem proszku Krycell. Do zrobienia kół - washa tez od nich.

https://www.precisioniceandsnow.com/products.html

Do zlepienia tego w jedna calosc - lakieru do wlosow

Generalnie - swietny, prosty w uzyciu preparat - polecam. Tyle tylko ze nie nalezy do najtanszych

Nie oplaca sie brac zestawu ktory oferuja za 22£

W zupelnosci wystarczy taki:

Mini ice ans snow wash oraz krycell fine refill - wychodzi 2x taniej a spokojnie wystarczy na 2 - 3 modele.

Co do sitka to najlepsze metalowe z otworami 0.1 - 0.3mm

• 2 weeks later...
Napisano

Dzięki wielkie. Obiecuję, że sprawdzę jak się na tym pracuje.