vollff Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Stwierdziłem że zainwestuje jednak w śnieg. Ponieważ projekt Snow Patrol zmierza ku końcowi - zamierzam popełnić jeszcze jeden model w tym konkursie i pozostać w klimacie zimowym oczywiście A ponieważ nie za bardzo przepadam za sprzętem niemiecko - rusko - amerykańskim - ulepię coś francuskiego tym razem:) "Mrożone żabie udka" Z tym ze ja planuje zrobić go w malowaniu UN z konfliktu w Bośni i Hercegowinie 1992 - 1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 Witam to juz ostatni update przed galeria Na dzien dzisiejszy Land Rover prezentuje sie tak : w zasadzie pozostalo jeszcze dodac jakies torby kalnistry i jakas bron na pake Planuje postawic go na podstawce i jeszcze troszke potraktowac jakims specyfikiem sniego i mrozo podobnym Jest to tez ostatni moment na dokonanie jakichs poprawek - wiec jesli koledzy maja jakies uwagi - to prosze sie nie krepowac. Prosil bym rowniez admina o dolaczenie mojej relacji - do dzialu - "najlepsza interpretacja tematu zima" Juz wkrótce pelna galeria. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Podoba mi się, ale dwie uwagi: - mógłbyś jeszcze koła tym brązem potraktować który masz na bokach - szkło w prawym reflektorze patrząc od przodu masz krzywo wklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Bardzo mi się podoba ten Landy Oprócz tego, co napisał bazylms dodałbym taki drobiazg - zapuść ciemnym washem siatkę grilla. Z kolei nie bardzo podoba mi się to całe radiowe ustrojstwo. Wszystko zlewa się w całość, brakuje wyodrębnienia szczegółów, brakuje drobiazgów malowanych innymi kolorami (widzę tylko żółte kontrolki). To zlewanie się to chyba też trochę przez zbyt grubą warstwę farby. Ale ogólnie bardzo udany model A dodatkowy wielki plus za Panharda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 zapuść ciemnym washem siatkę grilla.Z kolei nie bardzo podoba mi się to całe radiowe ustrojstwo. Wszystko zlewa się w całość, brakuje wyodrębnienia szczegółów, brakuje drobiazgów malowanych innymi kolorami (widzę tylko żółte kontrolki). To zlewanie się to chyba też trochę przez zbyt grubą warstwę farby zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 A ja mam pytanko o anteny? One takie długie faktycznie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 (edytowane) Wiam Co do anten to w zaleznosci od zastosowanego systemu radiowego - moga miec od 2.4 m do 4,6 Jesli chodzi o radyjko w moim modelu to jest to tzw S.F. - po prostu fajnie to wyglada. Co do anten to zamontowalem takie jakie dostalem z acurate armor. Edytowane 28 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Zapuscilem washem grill i poprawilem lampe. Caly czas probuje ozywic ten nieszczesny zestaw stereo. Niestety mam w tym momencie maly remont w domu i nie mam kiedy i gdzie pracowac nad modelem - ale mam nadzieje zaprezentowac galerie w ciagu najblizszych dwoch tygodni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Poprawny link do wikipedii - i systemu Clansman - ktory zastosowalem w tym LR https://en.wikipedia.org/wiki/Clansman minimalna dlugosc anten to 2,4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 wg przeliczenia moje anteny maja 3.5 metra http://scale-models.nl/scalc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Całkiem spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 ZIMA PRZYSZLA !!! - Posypalo Sniegiem Jakies sugestie, uwagi, komentarze? - Bede wdzieczny i jeszcze poprawie przed galeria Czekam jeszcze na zamowiona drewniana podstawke, ktora powinna przyjsc lada dzien - i wtedy sesja zdjeciowa lepszym sprzetem i galeria Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Druga fotka mi się od razu z jedną misją w Call of duty kojarzy. Na mój gust jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Witajcie Dziś przyszła podstawka - więc nie czekając posypałem ją śniegiem. Ponieważ jest wieczór i słabe światło - sesja odłożona do jutra. Ale przed sesją - dwie poprawki. Na próbnych zdjęciach zauważyłem że lewa lampa jest krzywo wklejona oraz szybka od strony pasażera odkleiła sie podczas przecierania ze śniegu. Ale ogólnie mówiąc - ZIMA AŻ WYŁAZI z tych zdjeć, Ale tak miało być Myślę że spełniłem wszystkie wymagania, jeśli chodzi o INTERPRETACJĘ tematu konkursu Pozdrawiam gorąco Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Brrrr zimno, bardzo zimno Klimat na zdjęciach jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Świetnie. Mam pytanie odnośnie śniegu. Czego użyłeś jako śniegu i jak "montowałeś" do modelu? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 Witaj Do zrobienia sniegu uzylem proszku Krycell. Do zrobienia kół - washa tez od nich. https://www.precisioniceandsnow.com/products.html Do zlepienia tego w jedna calosc - lakieru do wlosow Generalnie - swietny, prosty w uzyciu preparat - polecam. Tyle tylko ze nie nalezy do najtanszych Nie oplaca sie brac zestawu ktory oferuja za 22£ W zupelnosci wystarczy taki: Mini ice ans snow wash oraz krycell fine refill - wychodzi 2x taniej a spokojnie wystarczy na 2 - 3 modele. Co do sitka to najlepsze metalowe z otworami 0.1 - 0.3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Dzięki wielkie. Obiecuję, że sprawdzę jak się na tym pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Witam Zapraszam do mojej ZIMOWEJ galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=189&t=51795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi