Solaris7813 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 technika wchodzi na stałe do warsztatu. To znaczy jak? Po prostu zamaskowałeś i posmarowałeś szpachlówką? Pytam, bo chyba czeka mnie to samo z Abramsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Rozrobiłem szpachlówkę z acetonem na luźną masę. Tę masę nakładałem miękkim krótko przyciętym pędzlem. Bardzo szybko twardnieje (aceton błyskawicznie paruje) więc trzeba na bieżąco kontrolować konsystencje i dodawać aceton. Waarto wcześniej na czymś poćwiczyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Solaris tu są dwa filmy z różnymi wariantami technik robienia antypoślizgów. Co modelarz to inna technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Jak pisałem wcześniej. Bardzo fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Solaris tu są dwa filmy z różnymi wariantami technik robienia antypoślizgów. Co modelarz to inna technika. Dzięki Michał. Będę miał się na czym wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Ładnie. Ciekaw jestem dalszych efektów. Pers poszedł w odstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Spokojnie nie zapomniałem o nim. Deseczka na podstawkę się robi. A Pattonik się robi pomału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 miałem raptem 9 lat ...ja też.... M60 to klasyk, mimo, że wolę II WŚ podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Psikawa naprawiona - można działać (uszczelkę pod nozle capa wyciąłem z folijki ochronnej z ekranu telefonu) Przy okazji kilka blaszek i szpachla - mnóstwo szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 Plan na dziś - antypoślizgi na tylnej części (nad silnikiem) i tylnych błotnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 Antypoślizgi zrobione Tył Było sporo oklejania, ale jestem ogólnie zadowolony z efektu Małe poprawki z przodu Kolejne blaszki wygięte (sam nie wierzę, że udało mi się je tak wygiąć) Kokpit kierowcy siknięty na kolor podstawowy (muszę zmienić białą farbę, bo z tą jest lipa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Zacność wielka te antypoślizgi. Strasznie mi się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Bardzo fajnie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Jak zwykle na zdjęciach więcej widać - muszę poprawić (wyrównać) na pokrywach silnika. Bardzo polubiłem tą technikę - na strykera też na pewno to nałożę. Wymaga to co prawda nieco wprawy w pracy z taśmą maskującą, ale efekt wg mnie jest tego warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2016 Model wyjęty z szafy. Kadłub zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2016 Odrobinę krzywo ale to najtrudniejsze blachy jakie w życiu robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Blaszkowania ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Wizjery w tej kopułce d-cy to mógłbyś rozwiercić i szybki powstawiać . na pewno będzie lepiej wyglądać jak malowane. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Chciałem je wiercic ale tam jest tyle plastiku, że na dwa modele by starczyło. Mały progres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 ERA wstępnie założone na butack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Majster, rób foto na jednolitym tle bo oczy przepala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Robię kiedy mogę - jak dziecko śpi nie chcę rozstawiać całego majdanu do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 A te reflektory po lewej stronie to mógłbyś rozwiercić i przeźroczyste zrobić (te po prawej są podczerwone i są czarne błyszczące ) Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Ciągle się nad tym zastanawiam - wszystko póki co mam poskładane na blutac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2016 Pierwsza warstwa podkładu - i zaraz widać miejsca do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi