Solaris7813 Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 technika wchodzi na stałe do warsztatu. To znaczy jak? Po prostu zamaskowałeś i posmarowałeś szpachlówką? Pytam, bo chyba czeka mnie to samo z Abramsem. Cytuj
jaxiu Napisano 4 Października 2015 Autor Napisano 4 Października 2015 Rozrobiłem szpachlówkę z acetonem na luźną masę. Tę masę nakładałem miękkim krótko przyciętym pędzlem. Bardzo szybko twardnieje (aceton błyskawicznie paruje) więc trzeba na bieżąco kontrolować konsystencje i dodawać aceton. Waarto wcześniej na czymś poćwiczyć, Cytuj
jaxiu Napisano 4 Października 2015 Autor Napisano 4 Października 2015 Solaris tu są dwa filmy z różnymi wariantami technik robienia antypoślizgów. Co modelarz to inna technika. Cytuj
Panzer Machine Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 Jak pisałem wcześniej. Bardzo fajnie wyszło Cytuj
Solaris7813 Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Solaris tu są dwa filmy z różnymi wariantami technik robienia antypoślizgów. Co modelarz to inna technika. Dzięki Michał. Będę miał się na czym wzorować. Cytuj
Lipa Napisano 6 Października 2015 Napisano 6 Października 2015 Ładnie. Ciekaw jestem dalszych efektów. Pers poszedł w odstawkę? Cytuj
jaxiu Napisano 6 Października 2015 Autor Napisano 6 Października 2015 Spokojnie nie zapomniałem o nim. Deseczka na podstawkę się robi. A Pattonik się robi pomału. Cytuj
damiusz Napisano 6 Października 2015 Napisano 6 Października 2015 miałem raptem 9 lat ...ja też.... M60 to klasyk, mimo, że wolę II WŚ podoba się Cytuj
jaxiu Napisano 25 Października 2015 Autor Napisano 25 Października 2015 Psikawa naprawiona - można działać (uszczelkę pod nozle capa wyciąłem z folijki ochronnej z ekranu telefonu) Przy okazji kilka blaszek i szpachla - mnóstwo szpachli Cytuj
jaxiu Napisano 29 Października 2015 Autor Napisano 29 Października 2015 Plan na dziś - antypoślizgi na tylnej części (nad silnikiem) i tylnych błotnikach Cytuj
jaxiu Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 Antypoślizgi zrobione Tył Było sporo oklejania, ale jestem ogólnie zadowolony z efektu Małe poprawki z przodu Kolejne blaszki wygięte (sam nie wierzę, że udało mi się je tak wygiąć) Kokpit kierowcy siknięty na kolor podstawowy (muszę zmienić białą farbę, bo z tą jest lipa) Cytuj
Solaris7813 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Zacność wielka te antypoślizgi. Strasznie mi się to podoba. Cytuj
Panzer Machine Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 Bardzo fajnie się prezentują Cytuj
jaxiu Napisano 2 Listopada 2015 Autor Napisano 2 Listopada 2015 Jak zwykle na zdjęciach więcej widać - muszę poprawić (wyrównać) na pokrywach silnika. Bardzo polubiłem tą technikę - na strykera też na pewno to nałożę. Wymaga to co prawda nieco wprawy w pracy z taśmą maskującą, ale efekt wg mnie jest tego warty. Cytuj
jaxiu Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Napisano 1 Stycznia 2016 Model wyjęty z szafy. Kadłub zamkniety Cytuj
jaxiu Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Napisano 1 Stycznia 2016 Odrobinę krzywo ale to najtrudniejsze blachy jakie w życiu robiłem Cytuj
Adams M1A1 Napisano 2 Stycznia 2016 Napisano 2 Stycznia 2016 Wizjery w tej kopułce d-cy to mógłbyś rozwiercić i szybki powstawiać . na pewno będzie lepiej wyglądać jak malowane. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj
jaxiu Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Napisano 2 Stycznia 2016 Chciałem je wiercic ale tam jest tyle plastiku, że na dwa modele by starczyło. Mały progres Cytuj
Stojkovic Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Majster, rób foto na jednolitym tle bo oczy przepala... Cytuj
jaxiu Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Robię kiedy mogę - jak dziecko śpi nie chcę rozstawiać całego majdanu do zdjęć Cytuj
Adams M1A1 Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 A te reflektory po lewej stronie to mógłbyś rozwiercić i przeźroczyste zrobić (te po prawej są podczerwone i są czarne błyszczące ) Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj
jaxiu Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Ciągle się nad tym zastanawiam - wszystko póki co mam poskładane na blutac Cytuj
jaxiu Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Napisano 12 Stycznia 2016 Pierwsza warstwa podkładu - i zaraz widać miejsca do poprawki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi