Super Moderator Reflect Napisano 9 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 9 Października 2015 Na razie bardzo ciekawie. Jestem ciekawy jak te wszystkie mikro detale zachowają się po podkładzie... czym będziesz malował? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Umknął mi temat - wybaczcie. Malować będę Vallejo - moje ulubione farby. Postaram się położyć laserunkowe warstwy tj półprzeźroczyste, mocno rozcieńczone, by nie zakryć detali kadłuba. Najwięcej zabawy będzie z cieniowaniem w tej skali Od poniedziałku będę miał wolne popołudnia, więc w końcu będzie czas by zabrać się za model Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Kurde podziwiam kunszt w tak małej skali. Mnie się nie chce czasem blaszki w 1:72 montować, a tu taka drobnica po mistrzowsku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Dzięki sklejacz Tymczasem zacząłem nierówną walkę z szkleniem. Nierówną, bo zachciało mi się rozcinać szkło... Oszklenie jest masakrycznie grube, więc odchudziłem krawędzie - niestety, za bardzo przyłożyłem się do tego zajęcia i zaobliłem rogi szklenia tylnego... będzie trzeba dosztukować do odpowiedniego kształtu. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Jak planujesz dosztukować szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Dokleję kawałeczki z przeźroczystej ramki, oszlifuję, wypoleruję a na sam koniec nakleję cieniutkie paseczki z blaszki imitujące ramę szkła. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Skoro będziesz przedłużał w obrębie ramy kabiny, to nie lepiej od razu ze zwykłego polistyrenu? Jest trochę lepszy w obróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Skoro tak lubisz dłubać w materii, to może po prostu lepiej byłoby zrobić owiewkę vacu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 Cały myk polega na tym, że do tej pory nie mam czasu zrobić sobie maszynki do vacu... Druga sprawa to fakt, że owiewka jest już pocięta - łatwiej było by to zrobić na całej. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Paskudna robota, biorąc pod uwagę jak małe to jest. A nie można kupić takiego vacu do tego modelu? Szczerze mówiąc to taka pancerna owiewka nie wygląda zbyt dobrze, szczególnie gdy jest otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Listopada 2015 Autor Share Napisano 9 Listopada 2015 Witam, Koniec konkursu się zbliża, a ja w lesie... Zabrałem się za malowanie. Wpierw cieniowanie: Potem malowanie spodu. Maskowanie i malowanie góry. Zabrałem się za podmalówki postarzające - na razie bez szaleństw, gdyż jeszcze kaleczki muszę nałożyć. Tak to się prezentuje na obecną chwilę. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 Rozkręcam się... Wpierw pomalowałem niektóre panele różnymi odcieniami bazowej zieleni -> sidolux -> kalki -> płukanka z czerni i... efekt widać na zdjęciach Gorąca prośba Czy ktoś z Was mógłby mi odsprzedać przednią kompletna goleń od tego modelu? Moja uległa zgubieniu, a czas + drugi model + brak jakichkolwiek wymiarów owego elementu nie sprzyjają na scratch :( Tymczasem fotki: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Ciekawe te smugi i obicia zrobiłeś. Opowiesz jak to zrobiłeś? Co do goleni, możesz poprosić o wypożyczenie jeśli ktoś ma, bez problemu zrobiłbyś odlew i zwrócił ją właścicielowi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 Niestety nie - odlewanie tak małych i wątłych elementów nie należy do łatwych, więc albo budowa od podstaw albo odkupienie części A co do techniki, to na kolor bazowy za pomocą gąbki naniosłem kilka odcieni bazowego koloru ( jaśniejszy i ciemniejszy ). Plamki jako pierwszy rzut, a jako drugi szły zacieki - robione za pomocą tej samej gąbeczki co plamki. Tymczasem... Malowane jak to zwykle u mnie Valejo + pędzelek 000. Nie bijcie za mocno Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Street art podobno nieźle się sprzedaje. Tylko ten star fighter pod buzzem jak długopisem w zeszycie namalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Super te napisy, można powiedzieć że wpisuje się w tematykę postnuklearną przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Listopada 2015 Autor Share Napisano 11 Listopada 2015 Dziękuje Panowie zloty - masz rację. Co prawda każdy napis miał być w innym stylu, ale na zdjęciach faktycznie ten prezentuje się najsłabiej na zdjęciach - poprawię. duju69 - coś w tym jest Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 Dawca brakujących części już do mnie leci, więc zabrałem się za podstawkę. Prostokąt ze styroduru okleiłem balsą, zaszpachlowałem gładzią, naniosłem kolorek ziemi i przygotowałem trawę do siania za pomocą elektrycznej siarki do trawy. A tak wyglądają efekty: Trawa będzie malowana miejscami na żółto - nie miałem niestety trawy tego koloru pod ręką. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Nie za wysoka ta trawa? Nie pamiętam jak miało być, ale teraz wygląda jakby ten pomnik był mocno zarośnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 Dzięki za komentarz Solo, ale to nie będzie pomnik W pierwszym poście masz odnośnik do tego, do czego zmierzam, a tam trawa jest nawet wyższa. To ma być mocno zapuszczone stare lotnisko trawiaste z betonowymi płytami gdzie nie gdzie. Na razie jest to wciąż jeszcze zarys tego co ma być ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Sorry, coś mi się pokręciło że to będzie pomnik. W takim razie wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Mówią ,ze małe jest piękne.W twoim wykonaniu jest to prawda.Kiedyś kleiłem Rafaela w tej skali.Dostałem w prezencie taki uwiązany na nitkach z magnesami imitującymi jakby latał w powietrzu,Drobne elementy kleje przy pomocy lupy zegarmistrzowskiej x10.Wyszła kaszana.Dobrze, ze nie umiałem wstawiać zdjęć.Podziwiam precyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Listopada 2015 Autor Share Napisano 14 Listopada 2015 Dziękuje Panowie Pomalowałem trawę, dodałem trochę pigmentów na podłożu, wycieniowałem plamy i ścieżkę oraz... dodałem drzewko. Miało być takie łyse, gdyż z założenia to późna jesień będzie. Tak to się prezentuje na obecną chwilę: Widzę, że co zdjęcie to inne kolory, a żadne nie oddają w pełni tego, co widać gołym okiem... Muszę trochę posiedzieć nad zdjęciami, byście widzieli to co ja Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Ta trawa jest zdecydowanie za gruba, za długa i w zbyt dużym chaosie... Przy tej 1:144 to chyba tylko mata by wchodziła w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Małolaty z okolicy pewnie mają miejscówkę na fajki i piwo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi