Amadem Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Tym razem popełniłem Stuga z 1102 Stug.Abt. w zimowym kamuflażu (pierwszy raz ). Malowanie tradycyjnie farby Gunze, oleje 502 Abt. oraz pigmenty i efekty AK/Mig Ammo. Warsztat można znaleźć tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=50606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Podoba się, fajnie brudzenie wanny wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Warsztat podglądałem,chociaż się nie udzielałem,bo się nie znam. Stug wyszedł bardzo ładnie,brakuje mi w nim jakiś zacieków,ale w tym przypadku to kwestia gustu Klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Bardzo fajnie wyszło. Podoba mi się. Widzę stały wzrost liczby warsztatów i galeri w skali 1:48, co mnie bardzo cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Ładna sztuka z tego Stug-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Z chęcią się przyłączam do Pochwał. Bardzo nieźle wyszedł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Dzięki wszystkim za dobre słowo i cieszę się, że model się podoba. Widzę stały wzrost liczby warsztatów i galeri w skali 1:48, co mnie bardzo cieszy. Ja już na pewno zostaję w tej skali na stałe. (Docelowo chciałbym 1/72, ale póki co skill jeszcze nie ten ) Szkoda tylko, że tak mało jest modeli w 1/48, więc póki co czasami może mi się zdarzyć wyrwać w stronę 1/35, bo np. po głowie chodzi mi ostatnio Panther Ausf. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Bardzo ładny z czego zrobione jest błoto wokół napędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Dzięki, błoto tradycyjnie robiłem wykorzystując: - oleje 502 Abt. (w tym wypadku Dark Mud, Light Mud, Industrial Earth) - efekty AK (Kursk Earth, Earth Effects) - pigmenty AK/Ammo (Dark Earth, European Earth, Middle East Dust) - gips szpachlowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Podstawki i manekinów nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Na chwilę obecną niestety nie bo nie mam w ogóle w tym doświadczenia, mam dwa kolejne projekty rozgrzebane, a czasu na modelowanie mało. Nie mniej jak tylko zacznę się w to bawić to Stug jest pierwszy w kolejce do podstawki i manekinów. Choć z tego co się wstępnie rozeznałem to nie ma za dużego wyboru figurek w tej skali. Może byś coś polecił dla tego okresu (przełom '43-'44) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Jeśli chodzi o figurki to nie ma rewelacji, ale trochę zestawów się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 No tak zapomniałem, że to raczkująca skala. Kupa roboty z przerabianiem lub rzezbieniem praktycznie od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Stug świetny Też taki na mnie patrzy z pudełka Chętnie zobaczę dalszy rozwój wypadków - podstawka + figurki. Co do figurek w "48" wtryskowe to chyba tylko Tamiya, ICM, Eduard - choć te dwie ostatnie raczej dla "lotników" Ale dość sporo ciekawych można znaleźć w żywicy np: http://www.phpshopxml.com/quakit.shop/CID/a636143816569d3217032d95c1ff8c5b/function/itemSearchResultPageDisplay/shopSearchType/familySubFamilyCode/shopSearchData/FIGURINES%7C3/shopItemSearchLimit/24 http://www.gaso-line.eu/news/gas50371.htm - problem tylko z dostępnością no i ceny czasami ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Dzięki, błoto tradycyjnie robiłem wykorzystując:- oleje 502 Abt. (w tym wypadku Dark Mud, Light Mud, Industrial Earth) - efekty AK (Kursk Earth, Earth Effects) - pigmenty AK/Ammo (Dark Earth, European Earth, Middle East Dust) - gips szpachlowy, Okej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi