hiwis Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Ponieważ na blachy do Shermana będę musiał poczekać ok.dwóch tygodni postanowiłem zabrać się za coś szybkiego/łatwego/przyjmnego. Pod zbiorczym tytułem ukrywają się dwa modele (z niewielką ilością dodatków), w dwóch różnych sceneriach ale w zamyśle stanowiące jeden "projekt" - w kolejnych aktualizacjach tematu postaram się dokładniej to wyjaśnić. Główni bohaterowie: Dodatki: In box "222": "Garbusa" : figurek - spośród których 2-3 zostaną wykorzystane: Podstawkowe komponenty: Noc jeszcze młoda więc spadam dłubać przy podstawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Az sie nie moge doczekac zeby zobaczyc co wykombinowales. Pierwszy pojazd jak dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Nadałem (mniej więcej) kształt jednej podstawce: teraz jeszcze trochę "rzeźbienia" - dłubania ale to już kolejnej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Alpy? Balkany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Na razie Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 A jak Pan to zrobił???? Tak w prostych, żołnierskich słowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 A jak Pan to zrobił???? Tak w prostych, żołnierskich słowach Tzn. jak podstawkę zrobiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Te Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 W prostych, żołnierskich słowach: - połamalem i wyrżnąłem je (te Alpy znaczy się) z kawałka styroduru 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 ... połamalem i wyrżnąłem je... Naprawde brzmi jak jezyk wojskowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Niewiele udało się zrobić ale: - podziubałem trochę "alpejski górotwór", nadając mu (w mym mniemaniu) skalno-podobny kształt i fakturę. Następnie pomaziałem dostępnymi pod ręką szarościami i skropiłem sidoluxem: A po wyschnięciu maziałem dalej wszystkim co było pod ręką: - jeszcze tego maziania trochę przede mną ale efekt jest chyba coraz lepszy (niestety nocne zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Zajebisty pomysł z tym styrodurem, bo jest twardszy niż zwykły styropian. "Kombinacja alpejska" też niezgorsza, tylko jakiegoś nacieku zamarzniętej wody brakuje. Ja mam tylko "ale" do tych poziomych równoległych wgłębień - co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 tylko jakiegoś nacieku zamarzniętej wody brakuje. Lód ma być - eksperymentuję jeszcze z jakiego materiału będzie wyglądał najlepiej. Ja mam tylko "ale" do tych poziomych równoległych wgłębień - co to? Ja także miałem "ale" do tego elementu i już zniknął. Miała tam się znajdować faktura betonowego fragmentu ściany i na sucho nawet to wyglądało, niestety gdy storodur nasiąknął farbą i sidoluxem to wyszło jak widać, ale jak już wspomniałem - naprawione. P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Nadal zajebiście. czekam na VW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Ostatni postęp prac - tymczasowe składanie "małego czołgu porucznika Grubera", pasowanie klamotów Black Doga i wstępne przymiarki do podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 lufy nie są współosiowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 lufy nie są współosiowo? Efekt braku ostrożności w trakcie manipulowania modelem - efektem czego lufki trochę skrzywione na zdjęciach. Już poprawione - dziękuję za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Ostatni postęp prac - tymczasowe składanie "małego czołgu porucznika Grubera"... "Dzień Dybry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 18 Listopada 2015 Autor Share Napisano 18 Listopada 2015 Niewielki postęp w pracach ale jednak Ponieważ do Garbusa narty trudno zmieścić musiałem pomyśleć o zewnętrznym bagażniku. Popularne obecnie bagażniki typu trumna wyglądałyby w latach czterdziestych pewnie tak : pomyślałem więc o czymś mniej ekstrawaganckim. Klasyczny bagażnik do tego modelu ma w swej ofercie czeski Hauler ale odwzorowanie rurek i prętów w postaci blaszki fototrawionej mnie nie przekonało i postanowiłem sam coś stworzyć z rurek mosiężnych Trumpetera i profili Plastructa. Wyszło tak: Jeszcze trochę pracy ale na razie jestem zadowolony z efektu. Następny krok - wnętrze - już ... wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Świetnie wyszło. Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2015 Kolejny niesamowity postęp prac - jedna z par głównych bohaterów - para nart: Przymiarki bagażu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Ale śliczności. Narty są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Nary to elementy fototrawione czy sam robiłeś? Jeśli sam to bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Bardzo ciekawy pomysł! Czym łączyłeś mosiężne rurki bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 Nary to elementy fototrawione czy sam robiłeś?Jeśli sam to bomba! Sam pokleiłem z gotowego zestawu fototrawionek Haulera Bardzo ciekawy pomysł! Czym łączyłeś mosiężne rurki bagażnika? Wszystkie blachy itp. łączone klejem CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi