Skocz do zawartości

Rosyjskie lotnictwo w Syrii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

znalazłem takie zdjęcie w sieci

1990940494--442721514_rosja-syria-naloty.jpg

(nie wiem czy to jest autentyczne zdjęcie Su-34 z Syrii)

Ten piękny Su-34 wygląda jakby zamalowano mu insygnia przynależności państwowej. I pomyślałem sobie, ze samoloty rosyjskie walczące w Syrii z ISIS mogą być wdzięcznym tematem dla modelarza. Dlatego mam taki pomysł, żeby tu wklejać ciekaw zdjęcia rosyjskich maszyn walczących z ISIS.

A tu pani pilot

1236.jpg?w=1000

znana z tego filmiku :

Rosjanie robią dobry PR ,-))

Napisano
Ten piękny Su-34 wygląda jakby zamalowano mu insygnia przynależności państwowej. I pomyślałem sobie, ze samoloty rosyjskie walczące w Syrii z ISIS mogą być wdzięcznym tematem dla modelarza. Dlatego mam taki pomysł, żeby tu wklejać ciekaw zdjęcia rosyjskich maszyn walczących z ISIS.

Komentatorzy upatrują się w tym powtórki z taktyki z Ukrainy z zielonymi ludzikami. Z resztą kto wie, czy część samolotów latających teraz na bliskim wschodzie nie zrzucała bomb za naszą wschodnią granicą.

http://www.defence24.pl/266572,znikajace-gwiazdy-nad-syria-foto

Z resztą - rosjanie mają sporą tradycję w lataniu nie-pod-swoimi znakami. Korea, Wietnam, Egipt, etc. etc.

A pani raz, że z Ukrainy a dwa, że niemilitarna. Poza tym pokazałeś dwie inne babeczki, ta pierwsza to na jakąś modelkę wygląda, poza tym jest z Brazylii

Napisano

Suczka faktycznie piekna.

Pani wyglada ladnie, ale modelarsko nie ma zastosowania.

Napisano
http://xn--80ahclcogc6ci4h.xn--90anlfbebar6i.xn--p1ai/multimedia/photo/gallery.htm?id=25540@cmsPhotoGallery

Jak kogoś interesują działania Rosjan w Syrii -mała galeria - klikać na czerwony tekst pod fotkami .

Temat o Syrii na airforce.ru

http://forums.airforce.ru/sovremennost/6587-siriiskii-krizis/

Dzięki za linki oto mi własnie chodziło. I zdaje się , że ten szary Su-34 jest autentyczny ,-)) A historyjka z panią kapitan to chyba faktycznie fejk.

Niemniej Su34 z zamalowanymi gwiazdami wygląda fajnie ,-))

Napisano
Pani wyglada ladnie, ale modelarsko nie ma zastosowania.
Dlaczego? Może np. pędzel czyścić.
Zabrzmiało to dwuznacznie .
Każdy ma swoje skojarzenia.

Mi się na przykład kojarzy, że istniało hasło „każdemu wedle potrzeb”.

Napisano

Jestem ciekawy, czy Rosjanie zmienia swoje insygnia z tej czerwonej gwiazdy na np. biala, jak zrobili to na paradzie w Moskwie z pojazdami ladowymi.

Generalnie nie zmienia to faktu, ze te maszyny sa tak ladne, ze kazde oznaczenia je szpeca.