hypnos82 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Model został ukończony Zapraszam do oglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Jest świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Malowanie ,,pomnikowe'', żadnych śladów użytkowania. Włazy wyglądają na nigdy nie otwierane, ale ogólnie ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Efekt końcowy był zamierzony Nie chciałem mieć styranego modelu Oglądałem galerie innych M51 i niezbyt mi podeszły do gustu A wiem jak łatwo można przesadzić z obiciami Dlatego obrałem sobie taki kierunek wykonczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Nie chodziło mi o obicia, w miejscach najbardziej używanych przez załogę farba nie jest taka całkiem matowa, i tyle. Widać duży wkład pracy, model +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 Podoba mi się! Mógłby być mocniejszy wash i trochę mogłeś poszaleć z olejami. Ale jeśli taki miał być efekt końcowy, to o gustach się nie dyskutuje. Każdy skleja i maluje, tak jak widzi i czuje! I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Października 2015 Autor Share Napisano 19 Października 2015 Zastosowałem wash, ale też zakamarki wypełniłem kurzem/piaskiem stąd taki słaby wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Niestety kurz kompletnie zasłonił wash, przez co model stracił na trójwymiarowości. Jest wykonany czysto i cieszy oko ale "płaskość" detali pozostawia pewien niedosyt. Chodzi o to, że elementy takie jak KM czy narzędzia wyszły Ci naprawdę świetnie, ale brak należytego podkreślenia washem trochę ten efekt przytłumił. Nie trzeba go ani utytłać ani podniszczać by był interesujący, bo w takiej formie również jest ale wyrazistszy wash stanowczo dodałby mu pazura. Rzekłbym, że teraz model jest na 5 - Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 Tak tylko patrząc za rzeczywiscosc, to w zakamarkach siedziałby kurz i piach Pierw użyłem washa ciemnego, a następnie wypełnił em zakamarki washem o piaskowym kolorze + pigment aby właśnie nadać naturalny wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 malowanie ubogie. Przez co model mimo bardzo dobrego detalu wygląda na mniejszy. Jest fajny, ale faktycznie wygląda dziwnie. "Pomnikowy" też by wyglądał inaczej. Ten wygląda jak egzemplarz po remoncie, nigdy nie używany, pozostawiony na pustyni na tydzień...Może być chociaż porobił jakieś minimalne ślady eksploatacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Brakuje może obić, ale wash jest bardzo dobry ! Też jak robiłem Abramsa , najpierw dałem ciemny wash klasycznie, a potem pooglądałem zdjęcia prawdziwego czołgu z Iraku i stwierdziłem że nie wygląda taki wash naturalnie. Ma być kurz, piach w zagłębieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Dokladnie Ja tez się wzrorowalem na fotkach pojazdow pustynnych, dlatego zrobiłem w ten sposób. A że nie ma obic, to już kwestia gustu. Chcialem zrobić pierwszy pojazd, który będzie typowym modelem wystawowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 A mi się bardzo podoba. Respekt za nie użycie ani razu młotka co świadczy o dobrej ręce. Mi się bardzo często zdarzały przymusowe obicia by zakryć jakiegoś żyda. Poniżej kilka pojazdów gdzie po raz pierwszy otwarto włazy Gąsienice masz za brudne! Filmowe też kochają piach. Powyciągali kmy, bo pewno można by się kapnąć, że to jednak nie są panzerczwórki. Na koniec głupie pytanie do autora. Czy modulacja jest lepiej widoczna na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Jest delikatna Nie jestem zwolennikiem stosowania zbyt mocnej modulacji, bo potem model wygląda mało naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Cacany i masz rację - nie ma co przesadzać z modulacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi