balu Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Bo to było tak, że przyszli NASI złomiarze, z zamiarem NABYCIA tych gąsek, poukładali je sobie na kupki, żeby do wózków potem zapakować, a że narobili się przy tym to waleli sobie po 3 winka. Ciężka praca przed nimi, a napój się skończył to pojechali do sklepu po materiały A potem to już dziadek przyszedł z wnukiem i poukładali butelki z zamiarem sprzedaży w skupie A wracając do tematu to scena rewelacja. Mi osobiście wydaje się, że ta rdza jest za bardzo czerwona, brakuje jej żółtego i trochę chropowatości, ale to chyba wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 mógłby wyglądać stojąc chyba z 50 lat na dworzu hmm... tez myslalem podobnie o zniszczeniach ale po tym jak po sezeonie "zimowym" wyglada moj nie konserwowany rower jestem w stanie uwierzyc ze w sprzyjajacych warunkach to nawet nie jest kwestia roku. ;) Sugerujesz, że Jagdtigery robili z przetapianych rowerów Rollingstones proponuję opisywać każdy swój model w warsztacie , tak jak ten ( spełnić prośby fanów o pokazanie jak się friule robi itp.), bo przysięgam dorwę i zmasakruję M. Jaggera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 Pieknie sie zapowiadalo i pieknie jest.Ale jest jeden byk co mnie osobiscie bardzo razi. A chodzi mianowicie o napisy: "KEEP OFF" i "NO 14" Dlaczego gaski i lina je zaslaniaja? Sciagneli je, napisali, a potem znow powiesili? Dziwnie to wyglada. Nie mniej jednak warsztat modelarski i malarski opanowany do perfekcji. Pozdrawiam Witajcie trochę mnie nie było to odpowiem na kilka pytań napis no14 -w momencie gdy gąska wisi na dwóch hakach napis nie jest zasłonięty. Zwisjąc na jednym wbrew pozorom też nie jest zasłoniety i spokojnie amerykanin mógł napisać go - mogło być tak - pisali jak gąska wisiała na dwóch hakach - ale dwa miesiące pózniej w trakcie przeprowadzek na złom zjechała i wisi na jednym przesłaniając ciut cyfrę 4. Aby nie tworzyć ideologi dam lekim muśnieciem białym po gąsce i koniec. Co do liny to się nne zgodzę w zypełności, Idea dioramy wygląda tak - złomowisko na nim Jagtiger. Nie tam został porzucony, zniszczony. Tam zostal przywieziony z miejsca jego ostatniej walki - i to na tym miejscu powstał napis. Po miesiącu przyjechali amerykańce zasładowali na lawetę i zawieżli n złom co by nie straszył na głównej ulicy. Jak sprzątali to wtedy mogli zawieścić linę, łańcuchy itp. A na złomie już sobie stoi. I tu nie dorabiam już ideologi dlatego tak pozostaje. Uwagi wasze były jednak cenne ponieważ obserwator pierwsze odczucie moze mieć takie - dlatego to co najbardziej kontrowersyjne poprawię. Jeśli chodzi o porozrzucane gąsiennice to też tak zostanie - przypominam to jest złom na który został przywieziony. Tam jest rozbierany, to nie mina, pocisk zerwał gąsiennice ale ludzie tam pracujący. Zastanawiam się nad gruzem - oczy mego tego nie widzą - ale zrobię małą próbę. Dodatkowo jeszcze wyjdzie z płyt kilka roślinek. Jeśli chodzi o chemię MIGA - jest rewelacyjna - mówię tu o fixerze, żywicy, pigmentach oczywiście też ale realnie te można zastąpić tańszymi. Jeśli chodzi o filtry też jestem rozczarowany -ale może to wynik że nie umiem ich nakładać - raczej zacięcie mam do olei artystycznych. Generalnie fixer jest the beściak. Zbliżam się już powoli dokońca prac, na dioramie zostało do dopracowania kilka pierdół, jeszcze trochę blachy, jakiś kontrastów no i zniszczony garbus. To on będzie teraz głównym bohaterem. Mam nadzieję że w ciągu najblizszych 10 dni nastąpi finał. Prawdopodobnie nie będę już tego wątku rozwijał i poczekamy na finał. Jest mi niezmiernie miło że wątek doczekał sie prawie 8 tyś wejść. Mam nadzieję że moje rady komuś się przydały i wykorzysta je dla siebie i swojego rozwoju - świata nie odkrywałem sam się uczę i obiecuję że w kolejnych odsłonach nowych tematów będę starał się prowadzić równie szczegółowe relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Powiem jedno Rolingstones dajesz rade modelarsko i medialnie keep it real . czeklamy na final i kolejne pomysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 A dziękuję - miło mi to słyszeć Jeśzcze pytanko - dołożyłem ciut gruzu ( dałem zdjęcie czarno białe bo lepiejwidać kontrast - o czymś takim myśleliście? czy chodzi wam bardziej o jakieś cegłówki itp. Liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Francja-elegancja ! Do "smietnika" moze warto dodac jeszcze jakies pozostalosci butli i palnika, chlopiec z proca powinien miec amo - czyli obok jakis garnek z kulkami od lozysk i nakretkami (ciezki kaliber ). Moze jeszcz gdzies pociete fragmenty szyn ulozone na kupke Takie mam pomysly... Mam blaszke z brzeszczotami i innymi cegami i pilkami. Byla kiedys dodana do gazety (chyba Model Fana wydawanego przez Pantere ?) - jak chcesz to daj namiar na PW to Ci podesle. Mi ona jest zupelnie zbedna (dorzuce jeszcze szablon z krzyzami i oznaczeniami niemieckich jednostek pancernych). Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 stan na wczoraj - jeszcze trzy dni dopieszczania Dokładne zdjęcia już po Bytomiu, wcześniej nie dam rady Dzięki za dotychczasową pomoc i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Świetna robota i czekam na wyniki i relację z Bytomia. Bo niestety nie mam mozliwości przybycia tam. pzdr Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 udało mi się wykroić jeszcze garbiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 rollingstones nie no pięknie świetna robota gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Dawno tu nie zaglądałem , żałuję Piękna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Gdyby nie wgląd w warsztat, byłby całkowity opad kopary, a tak byłem stopniowo oswajany z twoją dioramą, a i tak nie mogę sie napatrzeć !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Teraz ten dziadek to może sobie groźić Diorama rewelacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 A teraz moje subiektywne zdanie. Ogladam postepy prawie od poczatku. Zachwycony bylem bardzo. Mysle w koncu jakas perfekcyjna robota. Warsztat modelarski i malarski na najwyzszym poziomie. REWELACJA. Ale brakuje mi tu logiki ( ten nieszczesny zasloniony napis). Kompozycjia nieciekawa. Model centralnie na srodku. No i ten garbusik taki wcisniety. Co go tak zmasakrowalo? I do tego kola cale, nawet powietrze nie zeszlo??? Kompozycjia mi sie nie podoba. Pozatym gratuluje pomyslu na JagdTigera i warsztatu. Moze napiszesz historie o tej dioramce? Co sie na niej dzieje i dzialo? Osobiscie zrobilem kiedys cos troche podobnego: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=32221 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 A teraz moje subiektywne zdanie. brakuje mi tu logiki ( ten nieszczesny zasloniony napis). Zgodnie z sugestią poprawilem - przewiesiłem gąski i przez środek jednej biegnie biała krecha - zdjęcie trochę nie z tej perspektywy ale chyba widać już teraz zamianę na wet na tym zdjęciu. Za tę uwagę pięknie dziękuję - mogłem ją poprawić. Kompozycjia nieciekawa. Model centralnie na srodku. No i ten garbusik taki wcisniety. Co go tak zmasakrowalo? I do tego kola cale, nawet powietrze nie zeszlo??? Kompozycjia mi sie nie podoba. Ma prawo , mnie się podoba - jest to kompozycja oparta na pracach Marijn Van Gils - najsłyniejsza z nich to Godverdomme. Oparcie punktu ciężkości na jednym dużym obiekcie centralnym i odkrywanie smaczków, Garbusik wciśnięty - o to mi chodziło. to część kompozycji Co go zmasakrowało - zanim zabiorę się za diorame zwiedzam - w tym przypadku zwiedzałem betonową rampę aby zobaczyć kolory , odcienie betonu itp. oraz parking policyjny z wrakami. Garbus nie jest zmasakrowany opony też niekoniecznie się dziurawią. Moze napiszesz historie o tej dioramce? Co sie na niej dzieje i dzialo? pięć postów do góry opisalem temat Osobiscie zrobilem kiedys cos troche podobnego: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=32221 Pozdrawiam. bardzo mi się podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 rollingstones czy wzorowałeś się na zdjęciu z TANKPOWER 8 tego na 3 str? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi