abtb Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 2 minuty temu, Mitrandir napisał: i tak sam powiesz Oczywiście - coś w moim ulubionym kolorze ale to spora przeróbka czyli "akcja reaktywacja" - mój ulubiony śmiglak z ................... zadymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Września 2019 Autor Share Napisano 30 Września 2019 Mały łapdejt Miłego oglądania AH-1G "Arctic Cobra" GALERIA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Ładne malowanie, takie z uśmiechem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalblack Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Witam, mam pytanie odnośnie EC 135 LPR , jakiego modelu Pan użył, niestety w "warsztacie" nie pokazuje zdjęcia i nie ma nazwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 12 godzin temu, michalblack napisał: Witam, mam pytanie odnośnie EC 135 LPR , jakiego modelu Pan użył, niestety w "warsztacie" nie pokazuje zdjęcia i nie ma nazwy. Pozdrawiam W tytule jest - Revell. Poza tym jak dotąd nie ma alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Października 2019 Autor Share Napisano 13 Października 2019 W dniu 12.10.2019 o 21:37, michalblack napisał: Witam, mam pytanie odnośnie EC 135 LPR , jakiego modelu Pan użył, niestety w "warsztacie" nie pokazuje zdjęcia i nie ma nazwy. Pozdrawiam Witam... Jak to mój rzecznik już odpowiedział, model Revella jest jedną opcją, ale też nie każdy ma odpowiednie wyposażenie i kalki które się przydają. Ja dokładnie użyłem EC 635 Military Swiss Army (Revell 04647), ale podobno lepszy jest EC 132 Polizei (Revell 04649). Jeżeli potrzebujesz dysponuje niezbędnym modelem, to kwestia dogadania. Zapraszam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Października 2019 Autor Share Napisano 14 Października 2019 (edytowane) Kolejny "kurdupel" z krainy wiatraków Życzę miłego oglądania. GALERIA Edytowane 14 Października 2019 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 11 godzin temu, Mitrandir napisał: Kolejny "kurdupel" Widzę, że słuszną linię w nazewnictwie obrałeś. A "kurdupel" całkiem zgrabny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Października 2019 Autor Share Napisano 15 Października 2019 Bardziej miałem na myśli skalę... ale może być i tak Myślę że kolejnym tematem mogę cię zaskoczyć, wszak to radziecka konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 13 minut temu, Mitrandir napisał: Myślę że kolejnym tematem mogę cię zaskoczyć, wszak to radziecka konstrukcja Mnie to już niewiele może zaskoczyć. Ale spróbować zawsze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Października 2019 Autor Share Napisano 15 Października 2019 ... no chyba że bym zrobił Spita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 3 godziny temu, Mitrandir napisał: no chyba że bym zrobił Spita Jak to mówią: "Człowiek na starość głupieje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Października 2019 Autor Share Napisano 31 Października 2019 Z lekkim opóźnieniem... za co proszę o wybaczenie wszelkim pożeraczom wafelków Kolejny łapdejt, w wasze ręce Mi-8MTV-1 "Błękitek" GALERIA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Piękna jest ta Twoja kolekcja śmigłowców. Dawno, dawno, dawno temu miałem kilka może kilkanaście śmigłowców w kolekcji i mocno mnie wtedy kręciły więc przyznam, że zazdroszczę Ci takiej kolekcji. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 2 godziny temu, Endrju napisał: Piękna jest ta Twoja kolekcja śmigłowców. Dawno, dawno, dawno temu miałem kilka może kilkanaście śmigłowców w kolekcji i mocno mnie wtedy kręciły więc przyznam, że zazdroszczę Ci takiej kolekcji. Pozdrawiam Andrzej A dziękować... Na chwilę obecną jest jeszcze kilka gotowych, jak np: MH-65C czy izraelski AH-64D II Saraf, niestety nie mam kiedy ani gdzie porobić zdjęć do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) A jakąś ósemkę z czasów 37 pśt masz może w swojej kolekcji? Pozdrawiam Andrzej Edytowane 23 Marca 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 6 minut temu, Endrju napisał: A jakąś ósemkę z czasów 37 pśt masz może w swojej kolekcji? Niestety nie, ale planuje z ósemek "630" papieską z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 A w historycznym czy obecnym malowaniu? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 4 minuty temu, Endrju napisał: A w historycznym czy obecnym malowaniu? Pozdrawiam Andrzej Ja robię na podstawie zdjęć, jak będę miał historyczne to z nich zrobię. obecne mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) 630-tka latała też w Leźnicy. Tylko że tam latała już jako pasażer. Taka też trafiła do muzeum i w muzeum zrobili z niej z powrotem salonkę. A z malowaniem historycznym nie powinno być problemu. Jakieś zdjęcia są w sieci. Nawet jeśli są to zdjęcia z innymi numerami to wtedy wszystkie pasażery i salonki miały identyczny schemat malowania. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 23 Marca 2021 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 A czy historyczne malowanie różniło się od tego muzealnego...? Masz moze jakąś fotkę z tamtego okresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Wrzucam zdjęcia z I pielgrzymki, może Cię to zaciekawi. Istotne jest to, że w związku z tajemnicą, personel i śmigłowce były w barwach Lotu. Administrator profilu z którego mam materiały, prosił o podanie źródła : https://www.facebook.com/groups/404200516811281 Autorzy nieznani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 Czyli dobrze rozumiem, w tym malowaniu w który stoi w muzeum nie woził papieża? To w takim razie, to muzealne malowanie to co to jest, fantasmagoria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 21 minut temu, Mitrandir napisał: Czyli dobrze rozumiem, w tym malowaniu w który stoi w muzeum nie woził papieża? Pytasz poważnie czy żartujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 35 minut temu, Grzes napisał: Pytasz poważnie czy żartujesz? Zupełnie poważnie... Nie interesowałem się tym zagadnieniem. Nie uważam się za fachowca, jak nie wiem to pytam Swoją drogą, pasażery mnie nigdy nie ciągnęły i to malowanie LOTu średnio mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi