Kerm Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 No musi to być wygodne. Kubeczki z apteki za duże, żeby trzymać tam rozrobionw farby musiałbym malować modele 1:16. , a kieliszków nie da się zamknąć. Tak źle i tak niedobrze. Pod jaką nazwą to znalazłeś? Będę musiał zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 To są 5 ml ? Na ebayu 50 sztuk za 3 funty , czyli jakieś 18 zł . Tanio , a ile wygody Wysłane z iPhone 6s+za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Kupowałem na alledrogo. Buteleczki 10 ml 6,90 za 10szt (kupując po 100szt da się taniej) http://allegro.pl/10ml-butelka-butelki-kroplomierz-zakraplacz-10-szt-i5075497758.html To jest mega wygodne. Przetestowałem malując strykera. Farba Tamiya rozrobiona w proporcji 1:2 z thinnerem do buteleczki z dziubkiem (reszta zostawiona w oryginalnym słoiczku, w stanie nienaruszonym, może spokojnie czekać na czasy aż będzie potrzebna) i mogłem spokojnie malować, malować i malować wiem, że temat jest mało odkrywczy ale mega ułatwia pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2015 Żeby nie było, że nic się nie dzieje. Posptzątałem warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Teraz będziesz nakładał olej na tym drewnie czy jak zamierzasz? Elementy metalowe czym malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Oleje po tym jak wyschnie sido, wcześniej jeszcze krawędzie narzędzi przyjadę jaśniejszym metalizerem. Kolor to H076 Burnt Iron od gunze (mój ulubiony metalizer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Kalki z piekła rodem nałożone. Sido zmalowane, wieczorkiem w leci wash olejny Wczorajszy eksperyment pokazał, że wash na bazie benzyny lakowej zmywa kolejno sido, kolor podstawowy i podkład... Dzisiaj próba na bazie thinera do emalii wamodu albo bnezynie do zapalniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anchal Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Widzę, że pojazd zaczyna już nabierać kształtów. Ciekaw jestem efektu ostatecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2015 Wash zrobiony, widać, że jeszcze muszę dużo poćwiczyć (w zasadzie to mój pierwszy wash olejny i pierwszy wash przez który model nie wylądował w zmywaczu), dzisiaj przyjdzie czas na oleje, więc przy okazji jeszcze go trochę porozcieram i nieco stłumię poprzez zacieki. Przy okazji ponawiercałem mocowania anten - teraz myślę z czego je porobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Wydaje mi się że w niektórych miejscach słabo go widać, np. dookoła śrub. Możesz robić fotki na jednolitym tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2015 Kilka widocznych na zdjęciach białych plam (głównie pod koszami na bokach kadłuba) już roztarłem - jak zwykle zdj[ecia ujawniły niewidoczne na pierwszy rzut oka niedoskonałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Nie wiem czy się nie mylę, ale wygląda na to że masz lampy ustawione bezpośrednio nad modelem. To powoduje zacienienie przodu modelu. Spróbuj ustawić lampy bardziej z przodu. Coraz lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 Jeżeli chodzi o oświetlenie to niestety to są lampy wiszące nad stołem w jadalni, więc raczej ich nie ruszę. Pomyślę o dodatkowym doświetleniu z boków i od przodu. Jak znajdę czas dodam jeszcze troszkę zacieków zrobionych olejami i biorę się za koła, kurz i błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2015 Trochę pyłu i błota Moje pierwsze starcie z produktami AK iinteractive - póki co jestem nimi zachwycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 Świetny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Jak się tego używa? Psika się na nieutrwalone pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 Na modelu nie ma jeszcze pigmentów, jedynie wash olejny i cieniowania olejami. Na razie AK (to są wasze emaliowe a nie sypkie pigmenty) nałożone aerografem (kolory pół na pół i rozcieńczone rozpuszczalnikiem do emalii wamodu), jak wyschną potraktuje je pędzlem zwilżonym rozpuszczalnikiem (trochę porzcieeram) i na to dam trochę grudek z sody (chyba) i miejscami przyciemnię (samym European MUD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Prawie koniec - zostały mi do zrobienia anteny i plecaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Jest super. Bardzo fajnie wyszły koła, ale reszta też bardzo mi się podoba. Specyfiki od AK faktycznie są bardzo pomocne, używam ich aktywnie od około dwóch miesięcy i przyznam, że nie wiem jak się bez nich wcześniej obywałem. Finiszuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 No i stało się. Ukończysz swojego strykera, szybciej niż ja, ale ja jestem usprawiedliwiony, brakuje mi części . Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Dlatego ja ze swoim nawet nie ruszyłem. Czekam aż duży zestaw blach od Voyagera się gdzieś pojawi żeby móc go fajnie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Ale on jest brzydki(pojazd nie model),muszę ruszyć swoje LAV-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2016 Grzegorz - twój to inna liga, mój to kompletny PZP - co zaś do pojazdu, to w mojej subiektywnej ocenie jest to jeden z ładniejszych KTO na pewno zrobię drugie podejście do tematu na modelu z wyższej półki, wersja z działem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi