tu_es Napisano 16 Listopada 2015 Autor Share Napisano 16 Listopada 2015 Tak oczywiście. To pierwsza warstwa. Zróżnicuję kolorystycznie, pobrudzę miejscami i to co będę umiał. Wash na płytę g-k? Muszę to przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Wash na płytę g-k? Ach, no tak. Coś wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 18 Listopada 2015 Autor Share Napisano 18 Listopada 2015 Witam. Się przypomnę, że istnieję. W walce z lenistwem poczyniłem dzisiaj coś takiego - oczywiście przyłożone na sucho Jutro dalsza walka - jeszcze brakuje belek bocznych i tych nad bramami Same belki będą chyba osadzone głębiej, ale to jeszcze się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 Wieje nudą Reszta belek zrobiona, ponumerowana, przygotowana do wymęczania. Na poniższym zdjęciu wstępnie przyłożone belki w otworach na bramy. Nie jestem mistrzem w wycinaniu półokrągłych otworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 tu_es - napisze wprost: jak ci się uda to wszystko (te wszystkie poboczne warsztaty) poskładać do kupy to normalnie rozwalisz system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 Powalczyłem z bramami, zajęło mi to dzisiaj parę godzin. Trochę długo. Górne belki przyłożone na sucho. Zostało mi pozbycie się tych syfów ze szczelin i można dalej działać. Jak zrobić zawiasy? Nie mogę nigdzie namierzyć takich do bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Świetna robota, warta tych paru godzinek Jak zrobić zawiasy? Nie mogę nigdzie namierzyć takich do bram Skraczowałbym, z polistyrenu, rurek, czego tam masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2015 Jak nie planujesz otwieranych, pasek polistyrenu do tego walec na końcu i imitacja śrub do płaskownika, czasem drzwi były przesuwane... np https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/PKP_stacja_kolejowa_Lipusz_02.jpg http://fotopolska.eu/foto/264/264471.jpg Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 Chyba polubię plastruct-a Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2015 plastruct ma fajne rzeczy do wzorców pod np. odlewanie (grubsze ścianki) natomiast do takiego dłubania polecam evergreena ma dużo lepsze produkty. Dawaj dalej, śrubki okucia do klamek, klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Jako, że mam urlop przedświąteczny to aby nie zagubić się w kuchni - to postanowiłem ewakuować się na stoisko bojowe i trochę pogrzebać. Oto efekty na tę chwilę - może tego nie widać na foto, ale dałem trzy różne odcienie farby : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Dobrze wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Dziękuję za opinię. Ważna dla mnie, bo zawsze robię na przekór. Resztki farbek modelarskich, podkłady kolorowe z puszki czy bejca w tym przypadku aby ściemnić fugi. Nie lubię kupować zestawów farbek np. w stylu "wood coś tam coś tam" do elementów z balsy Dla mnie szkoda kassy na gotowe zestawy Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Nie lubię kupować zestawów farbek Czasem się przydają, choć fakt, podobny efekt można uzyskać łatwiej. Daj jeszcze jakieś odbarwienia wapienne (pionowe smugi), choć i tak jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 I tu mnie trafiłeś. Wapienne odbarwienia - muszę poczytać jak je zrobić. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Wapienne odbarwienia - muszę poczytać jak je zrobić. Podejrzewam, że nic trudnego, suchy pędzel albo pigmenty, zależy co lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Wklejona część elementów drewnianych. Ich zrobienie kosztowało mnie trochę czasu Zdjęcia przyciemne, ale niestety nie mam oświetlenia na tej ścianie Mam problem z dachem, jakoś nie mogę namierzyć zdjęcia dachu od dołu. Wiem, że powinny być jakieś belki czy coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Z artboxa widać (o ile się nie mylę), że wieniec drewniany jest po całym obwodzie i obróbka ciesielska (krokwie). Podobna konstrukcja jak się przypatrzeć http://farm8.static.flickr.com/7426/10679456694_685d460264.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Na dzień dzisiejszy koniec ze ścianą. Teraz wezmę się za częściowy dach. Ewentualne dobrudzanie ścian i dachu dopiero po ostatecznym montażu Właśnie zauważyłem, że czeka mnie jeszcze dorobienie uchwytów do bram :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Kapitalnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Dzięki. Będę chyba zakupić cały komplet z Miniartu aby dostać dwie lampy. Masakra. Nie mogę nigdzie namierzyć samych lamp. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 E tam, te dwie lampy spokojnie możesz od podstaw zrobić. Trochę drutu, ramka przeźroczysta, blisterek po tabletkach na klosz/osłonę i dawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 E tam, te dwie lampy spokojnie możesz od podstaw zrobić. Trochę drutu, ramka przeźroczysta, blisterek po tabletkach na klosz/osłonę i dawaj. Żadna ramka! Diody! Obserwuję od początku. Super Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Dzięki Panowie. Daliście mi zagwostkę do rozgryzienia Jutro poszukam jakiegoś warsztatu jak zrobić takie lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 coraz dalej... coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi