Daz Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Witam. Założeniem był postój Niemieckich wojski i ich odpoczynek. W moim założeniu to nie musiał być jeden oddział (mogli na sienie wpaść w punkcie zbornym) bo wiem że pojazdy mają różne oznaczenia, jednakże wszystko ss. Podobnie uprzedzam pytanie o ubrudzenie VW, niby sceneria wiejsko-miejska, ale mógł dopiero co przedzierać się przez błotnistą podmiejską drogę i dlatego jest tak utytłany. Mam nadzieje że się spodoba. A CO TY O TYM MYŚLISZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 a oni nie ściągali hełmów do jedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Fajne. Czepie się dwóch rzeczy: widzę że to SS więc brak orłów narodowych na lewym ramieniu (tak naprawdę brak jakichkolwiek), zandarmi, pomarańczowe wypustki na naramiennikach, nie białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Na hitlerowcach to ja się tak jak 7urgen nie znam , ale co tam robi amerykański karabin samopowtarzalny M1 Garand (leży oparty o tą dużą skrzynię) W/w skrzynia ma koszmarne dziury po bąbelkach powietrza (powinno to być zaszpachlowane). Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 można czepiać się szczegółów ale w nich tkwi przecież smaczek ;) Nie umniejsza to faktu, że Daz zrobił kawał dobrej roboty. Z takich rzeczy drobnych jeszcze: na jednym z pudeł jest napis "1944" a tytuł dioramy 1939-1943. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Podoba mi się pomysł, ciekawa scenka. Jednak muszę napisać że słabo wyszło ci zlożenie dachu nad transportem, Szczególnie słabo widać to nad szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Listopada 2015 Autor Share Napisano 14 Listopada 2015 Z tym dachem masz rację, bo ten dach jest zdejmowany, czyli można powiedzieć że leży na tym transporterze, i nie jest przyklejony, przez co nie dało się go idealnie dopasować, bo producent przewidział opcję tylko na stałe czyli klejoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Przykro mi to stwierdzić ale figurki sa do poprawy, WH wymieszane z SS. Wszyscy w mundurach letnich a gostek z mg jest w płaszczu zimowym. Duzo figurek nie zawsze oznacza ze jest to fajne. Staraj się robić mniejsze scenki i bardziej dopracowywać detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Poprostu, wydaje mi się że Daz chce czasem za dużo pkazać na jeden raz. Hełmy na głowach w czasie jedzenia OK, to tylko polacy maja manię (może inni słowianie też) ściaganai nakrycia głowy do posiłku, choć na froncie pewnie i z tym różnie bywało. Faktem jest że przerabiałem i komfortowe spożywanie posiłku to nie jest. Z innych detali to panzerschreck w 1943 nie bardzo, chyba że razem z pojazdem na którym wisi sie w czasie przeniusł bo 22ga SS to jeszcze w 1943 nie istniała, chyba nawet w zamysłach. W kwestii płaszcza mogę przymknąc oko. Ten kto choć raz dotknął tego co nazywało się płaszczem w armii III Rzeszy wie że nawet noszenie chłodnym latem nie groziło specjalnym przegrzaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Dużo się dzieje... Ja to bym się przyczepił tego że gdzieniegdzie widać braki w wyszlifowaniu łączeń (chociażby dobrze widać na kiełbaskach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Bo to ta kiełbasa z biedronki "na grilla" jeszcze zafoliowana i dlatego widać te szew ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 @Daz Wiem, że kleisz modele bez wnikania w prawdę historyczną, ale "czepnę się" zestawienia ciągnika z 22. SS-Kav Div z motocyklem z 2. SS-PzDiv DR. Te dywizje nie miały się szansy potkać po prostu. A jak pisali poprzednicy - w dioramie "za dużo grzybów w barszczu". Lepiej skupić się na mniejszej scence. No i jednak warto uważać na detale. Nawet jeśli to dotyczy kaszanki z Biedry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi