enten Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Witajcie, zaczynam nowy warsztat. Pojazd to Sturmgeschütz IV (StuG IV, SdKfz 167) Zamierzam go odwzorować w skali 1:16. Model będę budował od podstaw z płytek hips, drucików, miliputa i tego co uda mi się podebrać z innych gotowych modeli. Nastawiam się na budowę wczesnej wersji produkcyjnej z zimmeritem. Od kolegi DarkWing dostałem trochę części (nie wszystkie na zdjęciu): Działo zbudowane na podwoziu Pzkpfw IV ausf. H. Pojazd będzie wyposażony w gąsienice Kgs 61/400/120. Miałem ochotę na ostketteny ale jedyne dostępne w tej skali są winterketteny. Niestety nie znalazłem żadnej fotki z takowymi. Gąsienice, które posłużą mi za bazę do wykonania wzorów do odlewania: trochę literatury, reszta to internet: ... a więc do modelowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Widzę, że grubo będzie Kibicuję baardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 To jest kwintesencja modelarstwa;) trzymam kciuki i życzę powodzenia, bo będzie potrzebe:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2015 Możesz dłubać od zera aczkolwiek można nabyć Henglonga PzIV i konwersję do niego na StugaIV... Ewentualnie pomyśl nad podwoziem z Henga zawsze to jakaś baza wyjściowa... jakby co ... http://www.asiatam.com/product_info.php?info=p119_asiatam-bausatz-oberwanne-stug-iv.html&XTCsid=dtb00b9sppho1me1nf9femoee5fdiq6a szału nie mam ale nie jest też najgorzej https://www.rctankwarfare.co.uk/forums/viewtopic.php?f=18&t=14071 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 To ci bracie projekt. Nie podjąłbym się. Podziwiam i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Zasiadam w ławeczce i podpatruję - życząc powodzenia - mocno trzymam kciuki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 No, no - bardzo ambitny projekt, ciekawy jestem jak pójdzie praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Również kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 No iii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 14 minut temu, Pan_Cerny napisał: No iii??? Przyganiał kocioł garnkowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi