7urgen Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Obserwuje temat od samego poczatku. Projekt uwazam za rewelacyjny, oryginalny i niebanalny. Trzymam mocno kciuki i mam wielka, wielka nadzieje zobaczyc efekt koncowy nie tylko na forum ale wrecz na zywo. Tak na marginesie, jestem pod wrazeniem wiedzy kolegow tym bardziej ze rozumiem ze temat nie jest popularny a i dokumentacji nie za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 Co do projektu grupowego, to forum plastiku, a ja kartoniarz, ale może mi się uda coś wymyśleć z polysestrem albo drukarką 3d Pozdrawiam Jacek Jacek naprawdę cieszę się, że chcesz dołączyć do naszego projektu bo od dłuższego czasu śledzę to co robisz i szalenie mi się to podoba. To co napisałeś zmobilizowało mnie do zakreślenia tych kilku tez i jak widzisz nie ma tam przeszkód dla twoich kartonów choć wiem że wolisz inną skalę 1/100. jednak z pewnych względów wyjaśniłem dla czego przyjęto inna skalę. Temat kanonierek jest bardzo ciekawy i szalenie liczę że przez te 3 lata coś się jeszcze nam objawi i wyjaśni więc proponuję z nim poczekać. Zrobiłeś swego czasu fajny kuter LINZA i masz go udostępnionego za free. Może byś go przeskalował na 1/72 oraz dodał kilka szczegółów ( np silnik ). Co ty na to? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 Obserwuje temat od samego poczatku. Projekt uwazam za rewelacyjny, oryginalny i niebanalny. Trzymam mocno kciuki i mam wielka, wielka nadzieje zobaczyc efekt koncowy nie tylko na forum ale wrecz na zywo. Tak na marginesie, jestem pod wrazeniem wiedzy kolegow tym bardziej ze rozumiem ze temat nie jest popularny a i dokumentacji nie za duzo. Grzesiek, dla ciebie też znalazłem miejsce w naszym projekcie i mam nadzieję że w niego wejdziesz Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Czekam na propozycje. Jezeli tylko fizycznie bede w stanie to chetnie sie udziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 Przeczytaj jeszcze raz założenia i tezy, umieściłem cię tam w 8 punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 To ja na wstepie mam pytanie. Flota Pinska byla czescia Marynarki Wojennej II RP, czym sie roznily mundury marynarzy FP od marynarzy floty morskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 W mundurach nie siedzę ale chyba było to samo. Może jedynie inne odznaki i naszywki. Mieli też broń osobistą oraz karabiny a więc i ładownice, których nie było we flocie. To obrazy z 1935 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Dobra, sprobuje odnowic pewna stara znajomosc i podpytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 Jak coś to pośle ci jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) co do "umundurowania" to znalazłem coś takiego: http://www.grhpoland.fora.pl/viewimage.php?i=161 pytanie tylko na ile to się ma do "realiów" przy okazji... znalazłem a może się przyda: http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=159&t=135722 Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 No to w mysl tego co pisal zalozyciel projektu w zalozeniach, nalezaloby sie odezwac do kolegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Jutro postaram się posłać kilka fotek marynarzy rzecznych. Zaczynając od szeregowych w kilku wariantach odmian umundurowania, oraz onakowania w zależności od przydziałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2016 Na razie takie cuś robię Daje tu aby przypomnieć o wątku wraz z prośbą aby zamieszczać wszelkie linki jeśli ktoś buduje jakiś okręcik. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2016 Kuter ulegnie skasowaniu bo nie podoba mi się To uaktualniona lista. Dodałem Gliser S-1, zaraz dam linka do warsztatu. 1. Statek Minowo Gazowy MĄTWA ( p11c) 2. ORP ZUCHWAŁA ( slavko ) 3. motorówka typu D ( slavko ) 4. ślizgowiec PZL ( p11c) 5. Kuter Meldunkowy KM-12 ( p11c ) 6. Projekt monitora MC ( Maciej ) 7. Gliser S-1 ( P11c) To link do Glisera. viewtopic.php?f=89&t=52471&p=761067#p761067 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Ponieważ rzeczywistość już kilkukrotnie zweryfikowała moje zamiary, i wiem że nie z każdym projektem się wyrabiam więc na razie tak ostrożnie się dołączę . Planuje złożyć KU-5 w ramach rozgrzewki i nauki samodzielnych projektów z plastiku. Jeśli to się uda mam zamiar zmierzyć się z jednym z lekkich kutrów uzbrojonych . Na razie zamówiłem materiały: Polistyren HIPS przeskaluje model a potem się zobaczy ;) Niestety, ja mam w zwyczaju bez względu na skale kleić tylko pół okrętu, mam nadzieje ze to nie przeszkoda ;) Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 1. Statek Minowo Gazowy MĄTWA ( p11c) 2. ORP ZUCHWAŁA ( slavko ) 3. motorówka typu D ( slavko ) 4. ślizgowiec PZL ( p11c) 5. Kuter Meldunkowy KM-12 ( p11c ) 6. Projekt monitora MC ( Maciej ) 7. Gliser S-1 ( P11c) 8. KU-5 (jkorjat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2016 Niestety, ja mam w zwyczaju bez względu na skale kleić tylko pół okrętu, mam nadzieje ze to nie przeszkoda ;) Pozdrawiam Jacek Jacek to może być bardzo ciekawe jak zrobisz połówkę okrętu, czyli tzw przekrój. Na pewno dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 Czy ma ktoś pomysł co do miejsca organizacji. Lub spytam inaczej nie pomysł ale czy ktoś może pośredniczyć w organizacji takiej imprezy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 obiło mi się o uszy że w twierdzy Modlin powstaje muzeum, z tego co wiem jednym z eksponatów ma być model KU -30. W takim wypadku myślę że tam należało by uderzać, tam lub o muzeum marynarki wojennej. Tak czy siak na razie nie ma co o tym chyba jeszcze myśleć. Ja kończę testowe sklejanie Zuchawłej i zabiorę się za Linza Przy okazji, dziś zakupiłem wydanie specjalne morze statki i okręty, jest tam ciekawy artykuł na temat Admirała Sierpina ( okrętu znaczy, nie samego pana admirała ;) ) . Zdjęć i rysunków jest o wiele więcej niż np Zuchawłej. Ciekawe czy ktoś go rysuje, bo nie powiem, kusi mnie kusi Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 No to do dzieła To piękny okręcik. A jak tam twój kuter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 w ramach realizacji postanowień noworocznych na razie skończyłem to to więc mogę zacząć powoli kuterek. Myśląc o tym projekcie grupowym i skali, mam takie pytanie, myśleliście o wykorzystaniu elementów z modeli z serii FTF? w W.Z. 34 mamy wieżę ursusa i do tego Puteauxa i Hotchkiss`a, teraz wyszły armaty schneidera takie jakie były na statkach uzbrojonych. może to troche ułatwić pracę ;) Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o wieże Ursus to chyba nie było ich na żadnym okręcie FP co najwyżej na projektowanym KM-12. A działa jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Można się przyłączyć z takim wynalazkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Jasne Zresztą takich trałowców było kilka i nic nie stoi na przeszkodzie aby ktoś inny zrobił T-1 lub T-2 1. Statek Minowo Gazowy MĄTWA ( p11c) 2. ORP ZUCHWAŁA ( slavko ) 3. motorówka typu D ( slavko ) 4. ślizgowiec PZL ( p11c) 5. Kuter Meldunkowy KM-12 ( p11c ) 6. Projekt monitora MC ( Maciej ) 7. Gliser S-1 ( P11c) viewtopic.php?f=89&t=52471 8. KU-5 (jkorjat ) 9. Gliser S-1 (p11c) 10. Trałowiec T-1 (TankRed1070) 11. ORP Wilno ( Jan Szpargatoł ) viewtopic.php?f=89&t=52117 12. KU-30 ( p11c ) viewtopic.php?f=89&t=51698 Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Dzięki:) czy relacje prowadzimy w osobnych wątkach? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi