bazylms Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Grzesiu model ładny. Ale popracuj też nad jakością fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Witam Kolegów!! Ojjj dawno tu nie zaglądałem, ale cóż, rodzina na pierwszym miejscu. Ok, do rzeczy. Jestem tu dziś, gdyż chciałem się zwrócić, do szanownych kolegów z dość śmiesznym pytaniem. Otóż, zaopatrzyłem się kiedyś w takie " cóś " : Jest to, jak zapewne wszyscy wiedzą, farbka imitująca kolor ziemi. Moje śmieszne pytanie jest takie, czy aby uzyskać efekt kurzu na modelu, wystarczy tą farbkę zwyczajnie rozpylić aerkiem, a potem ewentualnie, doprawić jeszcze pigmentem?? Zapewne, wielu z Was używało podobnych specyfików i wie jak z tym postępować, byłbym zatem wdzięczny za ewentualne podpowiedzi. Mimo że czasu brak, bo latorośl daje się ostro we znaki, po cichu, nocami, coś tam działałem przy Leosiu i nawet udało mi się go częściowo pomalować. A wygląda to tak: Mam jeszcze jedno pytanie. Otóz korci mnie zrobienie siatki maskującej na czólg. Wozy 10-tej Brygady, bardzo często widać na zdjęciach w siatkach. Moje pytanie brzmi: Czy nie jest już przypadkiem za późno, biorąc pod uwagę etap na jakim jestem z modelem, by pakować na niego siatkę?? I jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Jak taką siatkę dobrze ( podkreślam słowo dobrze ), zrobić. Widziałem kilka poradników na Youtube, ale były robione przez 12- 13- latków i nie wyglądało to dość profesjonalnie. Jakby ktoś, coś wiedział na ten temat, to było by mi miło, gdyby podzielił się tą wiedzą. Serdecznie pozdrawiam. P.S. Gdyby ktoś pytał, ta szklana podstawka pod modelem, to dlatego, że gąski nie są jeszcze spięte, gdyż czekają na malowanie i trzeba będzie je zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Ta farbka ma bardzo szerokie zastosowanie, nadaje sie do aero, ale tez swietnie sie sprawdza kiedy jest miksowana z pigmentami, jako podstawowa gesta mieszanka, a takze przy koncowych pracach na "polplynno" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Ja robiłem siatkę z gazy opatrunkowej. Jest do kupienia jakaś fototrawiona co wygląda jak oryginalna niemiecka ale swoje kosztuje. A gąsienice spadają różnie. Zależy od terenu i umiejętności kierowcy. Jak jest gamoń to potrafiła spadać i trzy razy na dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Czym maskowałeś krawędzie w kamuflażu przy malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Czym maskowałeś krawędzie w kamuflażu przy malowaniu? Blue Tack i taśma maskująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Czym maskowałeś krawędzie w kamuflażu przy malowaniu? Blue Tack i taśma maskująca. Dzięki. A mógłbyś jeszcze podać jakiej firmy jest Blue Tack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Czym maskowałeś krawędzie w kamuflażu przy malowaniu? Blue Tack i taśma maskująca. Dzięki. A mógłbyś jeszcze podać jakiej firmy jest Blue Tack? Blue Tack, to taka niebieska plastelina, dokładnie rzecz ujmując, to taka masa przypominająca plastelinę. Firmy Ci nie podam, ale jak przejdziesz się po jakiś supermarketach, gdzie mają działy papiernicze, względnie szkolne, to powinieneś bez problemu znaleźć Blue Tack. W sklepach papierniczych też warto zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Nie podobają mi się tylne światła, dasz zbliżenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 …A mógłbyś jeszcze podać jakiej firmy jest Blue Tack? Firmy Ci nie podam, …Blue Tack produkuje Bostik. Patafix produkuje UHU. Tack-It produkuje Faber Castel. Więcej sam znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Nie podobają mi się tylne światła, dasz zbliżenie? Tomku, mnie one też się nie podobają, ale jak pomaluję i przykleję klosze, zaczną mi sie podobać i może Tobie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Witam! Zwracam się dziś do szanownego grona z prośbą o poradę. Proszę, doradźcie mi w sprawie tzw. biedronki. Chciałbym wypróbować tą metodę na Leosiu, tylko nie za bardzo wiem jakich użyć kolorów farb do tego zabiegu. Wiem że kolor olejów zależy od tego jakie kamo jest na modelu i nie mam pojęcia, jak to będzie w przypadku pojazdu w barwach NATO. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Ja widziałem standardowo biały, niebieski, żółty, jakieś brązy. Na kamo NATO zazwyczaj widziałem zacieki z białych, jakieś szarości itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Troche po bandzie, ale facet użył chyba wszystkich kolorów tęczy ;) http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/19560-135-hobby-boss-leopard-2a4/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Jeszcze a propo "biedronki" (nie znoszę tej nazwy) - znalezione gdzieś w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Bardzo przydatne materiały. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Sorry za spam - jeszcze jeden quasi poradnik który znalazłem wew sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 W temacie o KW-1 użytkownika Radziecki102 rozpisałem tzw. fading, czyli biedronke. Regards - Knjaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Witam! Leoś nabłyszczony ( 4 razy ), " złoszowany " i oznakowany, a wygląda tak: Miał być szybki model, a wlecze się to jak flaki z olejem. No nic, teraz trzeba to będzie jakoś pobrudzić, przykurzyć itp. itd. No i chcę ten fading wypróbować. Będzie mi miło, jeśli model się komuś spodoba . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 A logo 24 buł na przodzie wierzy to tak teraz malują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 A logo 24 buł na przodzie wierzy to tak teraz malują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Pierwsze widzę, to chyba musiało być dobrych kilka lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 A ja myślałem że coś nabroiłem z tym logiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Normalnie mieliśmy oba z tyłu wieży jak to jedno masz pod antenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi