Jamat Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Dawno nie skleiłem żadnego latadła to dlaczego, by nie jakiegoś ruska w polskich barwach. Model. Parę dodatków. Uzbrojenie. Książeczka i kalkomanie. Wybrane malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Niedaleko mnie stoją migi 23 w muzeum Wysłane z iPhone 6s+za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Atlis to nie jest oklepany kamuflaż. 455 po remoncie w Czugujewie (Rosja) nie zdarza się często, i jeszcze z numerami bez obwódek. Tak czy inaczej chętnie poobserwuję poczynania Kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2015 Na dzień dobry fotel KM-1M Aires z kalkami od Eduarda. Kadłub trochę zwichrowany ale jakoś sobie poradzę. Mało fortunę zdjęcie wkleiłem. Mój egzemplarz będzie posiadał numery z obwódkami ale przed naniesieniem napisu "Ostatni Lot". Swoją drogą 455 dziś mniej więcej tak wygląda, lepsze to niż rozstrzelanie na poligonie. Ze względu na poranną kontuzje palca (4 szwy) prace wstrzymuję na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 Jak na to patrzę to chętnie bym je wszystkie odnowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 @Jamat - zrób ja tak jak ma zdjęciu! Nie dzięki nie przepadam za wrakami. Po zwróceniu małej uwagi co do fotelu na sąsiednim forum, trochę go przemalowałem. Z bólem wcisnąłem kokpit Airesa w swoje miejsce i pacnąłem farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 Nie, mam tylko kilka tych farbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 Tablica przyrządów prawie gotowa, jeszcze tylko wash. Wnęki podwozia wklejone, tylko przy przedniej użyłem szpachli. Aktualnie pracuję przy dyszy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 Silnik pomalowany Postanowił samolot ponitować dlatego zamówiłem http://www.karaya.pl/pl/rvresin/37/mig-23-flogger-1-48-detail-scale-aircraft-drawings-rv1019.html?ref=%2Fpl%2Frvresin%2F37%2F3%2F1%2Fitems.html. Przesyłka przyjdzie pewnie w przyszłym tygodniu i z tego powodu kadłub poszedł w odstawkę i wziąłem się za resztę. R-23T R-60 Żywiczne koła od Edzia z jednej strony a z drugiej zestawowe. Bryła kadłuba nabrała kształt. A na sam koniec dobrałem kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Do R-60 dorabiałeś elementy z polistyrenu? Mam ten zestaw i tam raczej nic nie brakuje. Kolorki wyglądają OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2016 Do R-60 dorabiałeś elementy z polistyrenu? Mam ten zestaw i tam raczej nic nie brakuje. Kolorki wyglądają OK Rakiety to żywiczny wyrób eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Wiem, bo mam te same. Dlatego pytam, bo wyglądają, jakbyś dorobił lotki i głowice z polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2016 Wiem, bo mam te same. Dlatego pytam, bo wyglądają, jakbyś dorobił lotki i głowice z polistyrenu. To przez wykorzystanie przez edurda dwukolorowej żywicy plus lotek z srebrnej blaszki, które na zdjęciach wyszły na białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Kolejna porcja zdjęć. Trochę podłubałem przy goleniach. Wypędzlowałem kabinę. I wstawiłem fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Bardzo fajnie te golenie wyglądają. Z czego i jak zrobiłeś te zaciski na przewodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Super, bardzo czyste klejenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Bardzo fajnie te golenie wyglądają.Z czego i jak zrobiłeś te zaciski na przewodach? Przycięta rurka Albion Alloys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Kolejna aktualizacja. W tym odcinku żywiczne wloty powietrza od Airesa. Gdybym wiedział jaka mnie czeka praca, żeby je doprowadzić do ładu to bym zastosował niepoprawne elementy zestawu. Jedno milimetrowa szpara. Tutaj natomiast wystaje na 1mm. Trzeba było oczywiście dokleić płytkę 0,25mm bo wloty były też za wąskie. Ale jakoś prze to przebrnąłem. Zatarte linie odtworzyłem i zabawiłem się nitowadłem. Jeszcze przeszlifuje tu i tam rysy i przepoleruje nity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Ciekawy warsztat Fajnie wszystko pokazujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Dziergania z wlotami rzeczywiście miałeś sporo, ale spasowanie zestawowych z górą kadłuba (ogólnie cała ta sekcja) też jest pracochłonna. A tak przynajmniej masz siatki i reflektory w odpowiednich miejscach i kształcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Sklejanie zakończone I po podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 Skrzydła pomalowane. Jasno szary preshading dla niebieskiego spodu i piaskowej góry. Po pomalowaniu i zamaskowaniu położę czarny preshading dla ciemniejszych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Ślicznie się zapowiada, koronkowa robota z tym preshadingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Malowanie skrzydeł rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Kokpit jakiej firmy? Kolor kokpitu to jakiś konkretny czy dorabiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi