Jan Szpargatoł Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Jako się rzekło, przedstawiam mój wkład do gruppenprojektu. Powolutku sie robi sie W założeniu paździoszek ten ma być dziergany z resztek, ale już czuję, że to będzie moje pieścidełko. To prawda, że stara miłość nie rdzewieje Jest to mój dziewiąty rozgrzebany model, w tym drugi z firmy Se Buduje Sam. Plany przeskalowałem z pewnej wycinanki, które skąd wziąłem, to głośno powiedzieć nie mogę, ale w tym miejscu obiecuję uroczyście, że jak tylko będę w Polsce, zapłacę za oryginał. Marzy mi się odtworzenie chociaż części wnętrza, ale pewnie nie będzie żadnych kwitów. W ogóle muszę zakręcić się za bibliografią, ale w Pl będę dopiero w maju, więc póki co, czy mogę prosić o obiecane zdjęcia? Na Wiki doczytałem, że w 39 zamontowano na "Wilnie" jednego Hotchkissa, i taki stan chciałbym przedstawić na modelu, jeśli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Poogladalbym, tylko poza piecioma slowami "obrazek" nie ma co... Smutne bo sam walczylem ostatnio z problemem znikjajacych zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 No to ciekawe bo u mnie po wylogowaniu widać. I dałem na Imgura, jak jeden z kolegów radził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Jan Szpargatoł - to znasz? http://www.papermodels.pl/index.php/topic,14341.0.html Co do fotek to się rozejrzę ale to trochę potrwa bo muszę przekopać sporo papierzysk (też wirtualnych) PS: u mnie zdjęcia widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Znam, jasne. Dzięki, na pewno będę korzystał, z tym że wzorowanie modelu na innym modelu to jednak półśrodek, chyba wszyscy się zgodzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Owszem,masz racje. To powinno być twoje dzieło i będę trzymał kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Acha i dopisuje cię do listy. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 I super! Ktoś się zabrał za monitory! Tego mi brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Brakowało, bo każdy chciał robić jednostki nietypowe Trzymam kciuki Tak z ciekawości, mógłbyś opisać, jak przeskalowałeś ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Ahoj, dawno nic nie meldowałem. Darujcie, w końcu udało mi się wyrwać jakiś sensowny urlop. Aż się muszę pochwalić, gdzie byłem:http://..com/hx5zgky W związku spożywczym prace nie wybiegły zbyt daleko. Na razie monitorek dostał pokłady: Żeby nie było, że nic nie robię Póki co, rok mam wyjazdowy, za 2 tygodnie znowu off, up and away Muszę chyba kupić jakiś normalny obiektyw, bo już mi głupio pokazywać ludzkości takie zdjęcia. Problem w tym, że się kompletnie na tym nie znam.... Jak przeskalowałem model? Na kserokopiarce da się prościej? Dzięki za doping, strona o Flotylli na fejsie jest w pyte Na koniec grzecznie zapytuję o druha Slavko, który coś mi obiecywał, ktoś wie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 No cieki za pochwałę stronki I trzymam kciuki za dalsze postępy. Wszystko wygląda naprawdę zachęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Dobrze jest - najważniejsze że robota do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Tylko szkoda że stanęły :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 22 Marca 2017 Autor Share Napisano 22 Marca 2017 Spoko kierowniku, nie odpuściłem. Już niedługo coś pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Miałem coś w końcu pokazać, to pokazuję, chociaż w zasadzie to jeszcze nie powinienem. Tak aby unaocznić generalny kierunek rozwoju: Blaszki, Panie, niefototrawione. Oraz moc szpachli jest z nami. Nawet nie wyobrażacie sobie, Szanowni, jaki sentyment mam do tego okrętu. Już teraz puściłbym go na rzekę, tak jak onegdaj jego poprzednika z MM. A z takim kadłubem paliłby się piękniej, i o wiele dłużej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Pięknie ci to wychodzi i do tego moja ulubiona technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Zelazko wychodzi super !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Jest git teraz tylko zaczną się prawdziwe schody z tym co na pokładzie dawaj, dawaj !! masz tu wiernych kibiców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Dzięki za dobre słowo! Z bliska to nie wygląda już tak słodko Czasami nachodzą mnie chwile zwątpienia, czy ja w ogóle jestem w stanie wytworzyć coś, co by chociaż z grubsza przypominało model. Ale będe walczyć, jeszcze mam, zdaje się, dwa lata? Jeśli chodzi o pokład, nastawiam się na dobrą zabawę, ale jest niestety problem z dokumentacją. Do tej pory znalazłem tylko wydanie specjalne pisma "Okręty" z całkiem fajnymi rysunkami i chyba ze 3, czy 4 zdjęciami. Ale bez większych zbliżeń. Fajnie by było znać np rozkład paneli na pokładzie, bo temu, co proponuje wycinanka nie za bardzo ufam. Jakieś sugestie, co do literatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Rozejrzę się za jakimiś fotkami, jak coś znajdę wartego uwagi to dam znać Z tym deskowaniem to ciężka sprawa i chyba już nie do odtworzenia... Co do literatury to polecam p.Borowiaka "Pancerniki na Morzu Pińskim 1920-1941" - chyba najwięcej ciekawych info skondensowanych w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi