skell Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Witam, Przedstawiam moją świeżo wyschniętą figurkę. Tym razem, kontynuując tematy "około WH czterdziestkowe" - Horus Lupercal z Forgerworld. Dla zaznajomionych nie trzeba tej persony przedstawiać, dla niezaznajomionych, więcej info tutaj: http://warhammer40k.wikia.com/wiki/Horus_Lupercal. Będąc fanem literackiej serii Horus Heresy, nie mogłem "nie mieć" Horusa w swojej kolekcji. O samej figurce - typowy ForgeWorld - szara żywica, bardzo dobry odlew, zapakowana w blisterki i kulturalne, czarne pudełko z nadrukiem Horus Heresy. Detale samego modelu powalają, a malowanie to czysta przyjemność. Co do skali - jest to 28mm, ale Horus będąc Prymarchą i nadczłowiekiem jest zasadniczo wyższy. Fotki: Pozdrawiam skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Bardzo ladnie pomalowane malenstwo,gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Ech, móc kiedyś tak malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Jak żywy.Super technika Ja jestem ciiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttttki Tylko zazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Grudnia 2015 Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2015 Spoko malunek. Troszkę jednolity, ale sam wiem, jak jest trudno zrobić kontrastową miniaturę. pozdrawiam i czekam na kolejne malunki ;-) Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model guy Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Fajna figurka.też składam warhammera, a konkretnie space marines. Możesz mi napisać jakich farb używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 A niech Cię! Piękna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2016 Dziękuję wszystkim za komentarze! Model guy Figurki maluję głównie akrylami Vallejo i Citadel, wash to na ogół oleje Humbrola, czy co tam mam innego pod ręką. Reflect ...Troszkę jednolity, ale sam wiem, jak jest trudno zrobić kontrastową miniaturę... - co komu pasuje... właśnie najbardziej pracowałem nad tym aby winietka była kolorystycznie stonowana, a nie kontrastowo krzykliwa. Jestem zwolennikiem realistycznego wyglądu figurek, a nie komiksowej kontrastowości - z całym szacunkiem dla malujących w innym stylu. Pozdrawiam skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Nie dość, że Horus, to jeszcze świetny LUPERCAAALLLL!!! A tak z ciekawości, jak tam Bismarck? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Dzięki Forest! LUPERCAL!!! Bismarck jeszcze w doku, ale już niedługo, ciąg dalszy mojej telenoweli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 To działaj, dawno Cię u nas nie było W dodatku niedługo startuję z bliźniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Bardzo mi się podoba. Horus moim zdaniem idealnie komponuje się z pastelowymi barwami podstawki. Jedyne co, to bym mocniej pelerynę wycieniował. Ale to takie moje widzimisię. No po prostu wygląda to tak jakbym sobie wyobrażał Horusa stąpającego po ruinach Terry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 bardzo efektowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi