Korek20019 Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 W środku był mechanizm który pozwalał na to że jak ruszałem jednym skrzydłem to drugie też się ruszało z nim jednocześnie , przykleiłem pokrywę i się zaciął zostało tak jak jest na zdjęciu. Wcześniej ruszając skrzydłem ścierała się farba więc z tego powodu starłem farbę a jutro pomaluje jeszcze raz. A tu zdjęcia trochę starsze od tego na górze . Mam problem w instrukcji nie powiedziano jakim kolorem mam to pomalować przed naklejeniem szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 1.Usuń datę ze zdjęć bo mój wzrok kieruje się datą a nie (wspaniałym modelem) który próbujesz zrobić. Po drugie zmyj tą farbę Po trzecie czeka cię szpachlowanie i szlifowanie. 4. Powoli, powoli i będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Tak tak... 1 - to nie ma się co spieszyć 2 - zaopatrz się w drobny papier ścierny 3 - czasem warto usunąć farbę i nałożyć ją na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Pozwolę sobie też na małą uwagę jeżeli rozpoczynasz warsztat warto zrobić to od początku a nie od połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 … Jestem miło zaskoczony pracą, którą włożyłeś w kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Chciałem pozbyć się dat z aparatu ale nie mogę tej opcji odszukać aby wyłączyć datę .Pomalowałem jeszcze raz i teraz jest dobrze . To co wyszło poza teren działań zeskrobać czy zmalować później? Zaszpachlowałem wszystkie szpary. Znalazłem też jaki kolor powinien być w kabinie i pomalowałem tym kolorem kabinę , zeskrobałem starą farbę przy kabinie pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Szyby nakleić po malowaniu modelu czy teraz?Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Te srebrna farbe zmyl bym raz jeszcze i pomalowal ale ciensza warstwa... Jak maczasz pedzel w farbie to postaraj sie nadmiar farby obetrzec o bok puszeczki z farba, nie wiem jak grubym pedzlem malujesz... Oszklenie naklej po malowaniu modelu bo podczas malowania zapackasz je farba, chyba ze masz maski do oszklenia... Dzialko z prawej strony kadluba patrzac od przodu samolotu obetnij bo wersja szkolna miala dzialko tylko z jednej strony... Musiales cos nie tak zrobic z wanna kabiny tam gdzie sa fotele i tablice przyrzadow bo wg mnie sa zdecydowanie za nisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 Fotele przykleiłem jak najwyżej się tylko dało. Oszklenie już przykleiłem przed napisania twojego komentarz ale to nic mam taśmę ochroną ale następnych modelach zrobię tak jak ty piszesz. Dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Farb nie zeskrobuj tylko zmywaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Zdjęcia nie banglają. Co robią????????????? Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Zdjęcia nie banglają. Co robią????????????? He he he Korek, który jesteś rocznik ubawiłeś mnie setnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Jak zmyć farbę Humbrol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Jak zmyć farbę Humbrol? Ja używam płynu hamulcowego Dot 3. Widzę że kilka miejsc w twoim modelu wymaga ponownego szpachlowania (szczególnie widać to przy sterze kierunku i kabinie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Jak zmyć farbę Humbrol? Zmywaczem Wamodu do farb akrylowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Miałem problem z prawym kołem samolotu który nie chciał się przykleić składał się przy dotknięciu powierzchni.Ale po wielu próbach udało mi się go przykleić żeby się nie chował. Znalazłem opcję w aparacie , wyłączyłem datę i godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 Pomalowany, brakuje mu zbiorników paliwa i rakiet które czkają na pomalowanie i przyklejenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisielprk Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Za grubo warstwy farby kładziesz. Cieniutko maluj, warstw musi być kilka (minimum 3-4) i to takich pół-przezroczystych. Na początku wygląda jakby farba nie kryła modelu, ale po 3 warstwie widać efekt. Używaj też taśmy do maskowania, a nadmiar farby z owiewki łatwo zebrać za pomocą wykałaczki. No i łączenie grzbietu z kadłubem mogłeś zaszpachlować i wyszlifować. Ogólnie jak na Twój wiek to poza złym malowaniem jest dobrze. Pracuj nad dokładnością i przyjdą efekty z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Hej. Jak malujesz plamy kamuflażu, to najpierw cienszym pędzelkiem zrób zarys plamy płynnym pociągnięciem, a potem wypełniaj plamę w środku. Będziesz miał wtedy ładne granice między kolorami. Czytaj forum, podglądaj innych, pytaj i działaj dalej Pzdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisielprk Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Absolutnie nie używaj taśmy. Będą brzydkie łączenia. Naucz się rozrzedzać farbę i wszystko wolną ręką! Taśma by mu się przydała przy przejściu na skrzydle i między brzuchem a grzbietem. Nie miałem na myśli kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Warto wziąć kawałek kartki bristolu i potrenować stopień rozcieńczenia farby i ilość warstw. Na pewno będzie coraz lepiej tak to już jest trening czyni...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Akurat brystol to zły pomysł, bo farba w niego wsiąka. Lepiej jakieś plastikowe opakowanie po jogurcie czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Ja osobiście używam test kart lakierniczych a i brystol na początek da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korek20019 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Skończyłem ten model. Link do galeri viewtopic.php?f=64&t=52467 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 ja kupiłem su 22 teraz i zamierzam sie za niego zabrac mam sklejony su-20 i mialem ten sam problem co Ty ze jak przykeiłem góre to mi skrzydła staneły w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi